Dette er en forklaring på delvis farveblindhed

, Jakarta - Farveblindhed er en tilstand, hvor kvaliteten af ​​farvesyn falder. Mennesker med denne tilstand vil have svært ved at skelne bestemte farver. Men mennesker med denne tilstand kan stadig træne sig selv i at tilpasse sig, så de kan udføre deres daglige aktiviteter normalt. Selve farveblindheden er opdelt i flere typer, hvoraf den ene er delvis farveblindhed.

Læs også: Skal vide, disse er 4 delvis farveblindhed

Denne type farveblindhed vil have følgende egenskaber:

  • At se den blå farve ser grøn ud. Derudover vil personer med denne tilstand have svært ved at skelne pink fra gul og rød.
  • At se farven blå ligner grøn. Derudover vil den syge se gule farver, såsom grå eller lys lilla.

Lægen vil udføre behandling baseret på den type farveblindhed, man har lidt. Det følgende er en fuldstændig forklaring på delvis farveblindhed.

Hvad er delvis farveblindhed?

Delvis farveblindhed er den mest almindelige type farveblindhed. Folk, der er farveblinde, vil have et andet syn på farve og kan ikke skelne bestemte farver. Delvis farveblindhed opstår normalt, når et familiemedlem har en abnormitet i fotopigmentet, det molekyle, der registrerer farve i cellerne i nethinden.

Bortset fra arvelighed kan farveblindhed være forårsaget af udsættelse for skadelige kemikalier eller fysisk skade på flere områder af kroppen, såsom øjnene, den optiske nerve, den del af hjernen, der er ansvarlig for at behandle farveinformation. Ikke kun det, grå stær og alder kan også få en person til at opleve farveblindhed.

Læs også: Mistænkelig lille farveblindhed? Sørg for med denne test

Her er klassificeringen af ​​delvis farveblindhed

Delvis farveblindhed har to grupper, nemlig svært ved at skelne farver i rød-grønne gradueringer og svært ved at skelne blå-gule farver. Når syge har svært ved at skelne rød-grønne farver, er denne tilstand forårsaget af nedsat funktion af røde kegleceller eller grønne kegler. Farveblindhed er opdelt i flere typer, nemlig:

  1. Deuteranopia, som er, når folk ser rød til brunlig gul og grøn til beige.

  2. Protanopia, som er, når den syge ser farven rød vises sort, farverne orange og grøn vil se gule ud, og det er svært at skelne mellem lilla og blå.

  3. Protanomali, som er, når den syge ser farverne orange, rød og gul fremstå mørkere, der ligner grøn.

  4. Deuteranomalia, som er, når den syge ser farverne grøn og gul blive rødlige, og det er svært at skelne mellem lilla og blå.

I mellemtiden er blå-gul farveblindhed opdelt i to typer, nemlig:

  1. Tritanomali, som er når den syge ser farven blå fremstår grønnere, og det er svært at skelne mellem gul og rød.

  2. Tritanopia, dvs. når folk ser blå farver vises mere grønne og gule farver fremstår lilla eller lysegrå.

Læs også: Det er 4 erhverv, der kræver bestået farveblindtest

Siden fødslen har mennesker genkendt farverne omkring dem. Derfor er de fleste mennesker med delvis farveblindhed ikke klar over, at de har lidelsen. For at overvinde dette kan syge bruge kontaktlinser, der kan hjælpe med at skelne farver. I mellemtiden, for at diagnosticere denne tilstand, er en test nødvendig for at sikre, at en person faktisk er delvist farveblind.

Delvis farveblindhed, der nedarves gennem familiegenetik, kan ikke helbredes, fordi det er umuligt at erstatte keglecellerne i nethinden. Men hvis der opstår delvis farveblindhed på grund af bivirkninger ved at tage visse lægemidler, skal du straks søge læge på det nærmeste hospital gennem ansøgningen til særlig behandling.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2019. Hvad er farveblindhed?
NHS. Tilgået i 2019. Color Vision Deficiency (Farveblindhed).