4 psykiske lidelser, der opstår uden at vide det

Jakarta – Det er ikke kun fysisk sundhed, der påvirker en persons livskvalitet. Mental sundhed er ikke mindre vigtig end fysisk sundhed for at bevare og forbedre ens livskvalitet. Hvis de diagnosticeres korrekt, kan psykiske lidelser naturligvis også behandles ordentligt.

Læs også: 5 tegn på psykiske lidelser, der ofte ikke realiseres

Psykiske lidelser er en type lidelse hos en person, der kan påvirke den lidendes måde at tænke på, påvirke følelser og adfærd. De oplevede symptomer varierer, afhængigt af den oplevede psykiske lidelse. Livsstilsændringer og støtte fra nære pårørende er måder, man kan gøre for at overvinde denne tilstand.

Psykiske lidelser, der ofte ikke bliver realiseret

Desværre er der nogle psykiske lidelser, som den syge ikke bemærker, såsom:

  1. Trikotillomani

Undersøgelse fra World News of Natural Sciences afsløret, er trikotillomani en psykisk lidelse, der får de syge til altid at trække i håret. Ikke sjældent forårsager denne lidelse hårtab til skaldethed.

En person, der lider af denne lidelse, kan normalt ikke kontrollere eller modstå trangen til at trække håret på sin krop. Rapporteret fra Mayo Clinic Andre symptomer oplevet af mennesker med denne lidelse er:

  • Spænd før du trækker i håret eller når du modstår trangen til at trække hår.
  • Følelse af lettelse, faste og/eller velbehag efter hårtrækning.
  • Fremkomsten af ​​anden adfærd, såsom ønsket om altid at tjekke hårets rødder, snurrende hår, trække hår ved hjælp af tænder, tygge hår eller spise hår (trichophagia).

  1. Angstlidelse (Angstlidelse)

Angst lidelse er en psykisk lidelse karakteriseret ved irrationel frygt og angst. Selvom den nøjagtige årsag ikke er kendt, formoder forskere, at denne lidelse skyldes en kombination af faktorer, nemlig ændringer i hjernen og stress fra omgivelserne.

Rapporteret fra National Institute of Mental Health , er der flere symptomer, som vil opleves af mennesker med angstlidelser, såsom at føle sig rastløs kontinuerligt, blive lettere træt, koncentrationsbesvær, irritabilitet, svært ved at kontrollere de bekymringsfølelser, de oplever, og at opleve søvnforstyrrelser.

Læs også: 5 psykiske lidelser, som Millennials ofte oplever

  1. Spiseforstyrrelse (Eating Disorder)

Denne lidelse kan ses ud fra den angst, der opstår på grund af vægten og den spiste mad. Derfor har mennesker med spiseforstyrrelser en tendens til at ændre deres spisevaner, fordi de er bekymrede for, at de vil tage på i vægt, selvom de kun spiser lidt. Hvis det ikke er markeret, kan denne lidelse forårsage:

  • Anoreksi, som er en lidelse, der gør den syge besat af at have en lille krop eller lidt vægt. Normalt er mennesker med anoreksi villige til at gøre alt for at få den ønskede vægt, herunder at holde sulten tilbage og gå til ekstremer.
  • Bulimi, som er en lidelse, der får den syge til at kaste op hver eneste mad, der er blevet spist. Dette gøres for at forhindre vægtøgning.

Udover anoreksi og bulimi kan spiseforstyrrelser også være i form af overspisningsforstyrrelser. Dette er en spiseforstyrrelse, hvor den syge ikke kan kontrollere den del af sin mad.

Rapporteret fra UK National Health Service , lidende overspisning har symptomer ved at spise store måltider og ikke være i stand til at kontrollere, hvornår de skal stoppe med at spise. Symptomer forårsaget af ønsket om at spise kontinuerligt, spise hemmeligt og blive ved med at spise, selvom de er mætte.

  1. Obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD)

Obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD) er en type personlighedsforstyrrelse karakteriseret ved angst og gentagen adfærd (tvangshandlinger). Det er derfor, folk med OCD har en tendens til at gøre ting igen og igen.

For eksempel at tjekke døre og vinduer mere end tre gange, før du går udenfor, rydde op efter farve og anden adfærd. Tre karakteristika ved OCD inkluderer en lyst til orden, en frygt for at blive snavset og en frygt for at tage fejl og få skylden.

Læs også: 3 kendetegn ved obsessiv-kompulsiv lidelse, så en af ​​dem?

Det er den type psykisk lidelse, som de syge sjældent er opmærksomme på. Har du stadig andre spørgsmål om psykiske lidelser, så brug appen lige. Gennem appen , du taler med lægen når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:

UK National Health Service. Tilgået 2020. Binge Eating Disorder

National Institute of Mental Health. Tilgået i 2020. Angstlidelser

Mayo Clinic. Tilgået 2020. Trichotillomania

World News of Natural Sciences. Tilgået 2020. Trichotillomania: Hair Pulling Disorder