4 problemer, børn har svært ved at spise, og hvordan man overvinder dem

Jakarta – Et af de problemer, som forældre ofte oplever, er, at deres børn har svært ved at spise. Dette vil føre til overdreven bekymring, fordi afbalanceret ernæringsindtag er nødvendig under udviklingen af ​​den Lille. Der er så mange spiseproblemer, der ofte opstår, lige fra børn, der nægter at spise, lukker munden eller GTM, eller kun ønsker at spise bestemte fødevarer eller kræsen . Så hvordan løser man det?

Normalt begynder der at opstå problemer med at spise hos børn, der lige er fyldt et år. Faktisk opstår denne tilstand ikke uden grund. Børns vækst vil være langsommere end før i denne alder, så appetitten vil falde. Desværre har forældre en tendens til at være mindre opmærksomme på dette, hvilket i sidste ende fører til hæmmet børns vækst.

Læs også: Genkend børns spiseforstyrrelser tidligt

Hvordan man overvinder børn med svært ved at spise

At overvinde problemet med et svært-at-spise barn kræver tålmodighed fra forældre. Identificer først, hvad der får barnet til at nægte maden, selv når moderen laver sin yndlingsmad. På den måde bliver moderen meget nemmere at have med at gøre.

Har barnet svært ved at spise på grund af nogen af ​​følgende forhold?

1. Vælg kun visse fødevarer aka kræsne spisere

Ikke underligt, at børn kan lide visse typer mad, når moderen introducerer dem til forskellige typer mad for første gang. Det er sandt, dette vil være risikabelt for børn, der kun ønsker at spise disse fødevarer og nægter andre menuer, som moderen tilbyder, også kaldet kræsen. Faktisk, hvis dette fortsætter med at ske, kan barnet mangle indtaget af andre vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for.

  • Hvordan man overvinder

Giv ikke op med at tilbyde en ny menu hver dag. Faktisk skal moderen i det mindste tilbyde så meget som 10 til 15 gange den samme nye menu, indtil barnet endelig accepterer det. Der er intet galt i at præsentere en ny menu sammen med din lille ens yndlingsmad.

2. Nægt at spise

Et andet problem, der oftest opstår, er, at barnet nægter at spise. Børn kan færdiggøre maden fra deres forældre den første dag, men nægte den samme menu næste dag. Når hans sind ændrer sig, er det muligt, at hans appetit vil ændre sig.

  • Hvordan man overvinder

Det kræver ekstra tålmodighed, når et barn nægter at spise. Tving dog ikke barnet til at færdiggøre sin mad. Hvis dit barn nægter, skal du tilbyde tilbage to timer senere eller tilbyde en anden type mad eller næringsrig snack for at imødekomme hans ernæringsbehov. At tvinge et barn til at spise eller skælde ud på et barn vil traumatisere det.

Læs også: 9 tips til at overvinde børn, der har svært ved at spise

3. Spis kun én type mad

Nogle gange er der børn, der kun ønsker at spise én type mad i flere dage, endda uger. Normalt skyldes det, at barnet er tiltrukket af fødevarer, der har en genkendelig smag. Det er bare det, med sådanne forbrugsmønstre gør forældrene ofte forvirrede.

  • Hvordan man overvinder

Forældre bør bevare roen og tilbyde andre madmuligheder, men ikke med magt. For ældre børn kan mødre tage dem med i supermarkedet og bede dem om at vælge grøntsager, frugter og snacks, som de kan lide. Når du kommer hjem, så inviter ham til at forberede mad, før du spiser det.

4. Vil kun have fastfood

Fastfood er ikke kun godt lide af voksne, men også meget vellidt af børn. Det smager godt med en række forskellige menuoptrædener, hvilket gør, at børn har en tendens til at foretrække færdigretter såsom stegte kartofler, stegt kylling eller endda instant nudler.

  • Hvordan man overvinder

Måden at håndtere børn, der har svært ved at spise og kun kan lide fastfood, er ikke at holde fastfood derhjemme. Mødre bør give sundere fødevarer såsom frugt, såsom meloner med en blanding af yoghurt, eller frugtjuice dekoreret med jordbær og bananskiver på toppen.

Læs også : 5 tricks til at forme din lilles sunde kost

For at sikre børns ernæringsmæssige tilstrækkelighed er der intet galt, hvis moderen fører en fortegnelse over den mad og drikke, barnet indtager i løbet af ugen. Tjek igen, om den Lille har fået det næringsindtag, der passer til hans krops behov.

Hvis du har brug for en børnelæges råd til at behandle et barn, der har svært ved at spise, Hent kun app på mors telefon. Når du vil spørge en læge om dit barns vækst og udvikling eller tage til det nærmeste hospital, så brug applikationen det er bestemt nemmere.

Reference :
WebMD. Tilgået 2021. Løsninger til småbørns fodringsproblemer.
Baby Center. Tilgået 2021. Sådan løses 12 småbørns spiseproblemer.
Baby Center. Tilgået i 2021. Foderproblemer: Nægter at spise.