Spis kun modermælk, dette er grunden til, at babyer har svært ved at få afføring

, Jakarta – Når en baby pludselig har svært ved at få afføring (BAB), kan forældre føle sig bekymrede. Mødre tror måske, at vanskelige afføringer hos babyer opstår, fordi den lille kun indtager modermælk (ASI). Så er det rigtigt, at babyer, der kun indtager modermælk, har en tendens til at have sværere ved at få afføring? Hvad er grunden?

Det er ubestrideligt, hyppigheden og mønsteret af afføring hos spædbørn kan være en indikator for sundhed. Derfor er det meget vigtigt for forældre altid at overvåge og være opmærksomme på ændringer, der opstår, herunder farven eller tekstur af afføringen, samt hyppigheden af ​​afføring i 1 uge. Babyer, der sjældent får afføring, især når de kun indtager modermælk, er faktisk normale ting. Her er forklaringen!

Læs også: Baby har svært ved at få afføring, her er hvordan man håndterer det

Symptomer på vanskelig afføring hos ammede babyer

Vanskelige afføringer hos babyer, der kun indtager modermælk, er faktisk ret normale og intet at bekymre sig om. Ikke uden grund sker det, fordi sammensætningen af ​​modermælk, der kommer ind i kroppen, bliver opdelt. Barnets krop vil bruge indholdet af modermælk til at opfylde ernæringsbehov. Nå, resten af ​​afdelingen, der vil blive fjernet fra kroppen gennem afføring.

Fordi næsten alle stoffer i modermælken bruges, har mængden, der udskilles i form af afføring eller afføring, tendens til at være lille. Det er grunden til, at ammede babyer sjældent eller svært at få afføring. Babyer vil generelt få afføring flere gange om ugen, men der er ingen specifik regel. Hyppigheden af ​​afføring hos ammede babyer vil dog normalt være anderledes end babyer, der får modermælkserstatning. Babyer, der indtager tilskudsmælk i form af modermælkserstatning, vil normalt få afføring oftere.

Læs også: Mødre skal vide, dette er den rigtige måde at overvinde forstoppelse hos babyer

Selvom denne tilstand faktisk er en normal ting, bør forstoppelse hos babyer ikke tages let på. Dette skyldes, at denne tilstand kan være et symptom på helbredsproblemer, såsom forstoppelse hos spædbørn. Faktisk er forstoppelse sjælden hos babyer, der udelukkende ammes, men det betyder ikke, at det er umuligt. Babyer er også tilbøjelige til forstoppelse, når de begynder at indtage komplementære fødevarer (MPASI).

Der er flere symptomer, der kan være tegn på, at din baby er forstoppet, herunder:

  • Sjældne afføring, hvilket er mindre end 2 gange om ugen.
  • Besvær og ubehag under afføring.
  • Afføring er svær at passere, dette sker generelt fordi afføringen er hård og tør.
  • Barnets mave bliver mere fast at røre ved.
  • Barnet har intet ønske om at amme eller nægter at blive ammet.

Sjældne afføringer hos ammede babyer er faktisk normale. Dette skal dog ikke tages for givet. Vær opmærksom på, hvis forstoppelse varer længe, ​​gør barnet kræsen og påvirker dets vægt. Hvis denne tilstand fortsætter, og symptomerne bliver værre, skal moderen straks tage hende til hospitalet.

Hvis du er i tvivl, kan mødre også finde ud af forstoppelse hos ammede babyer ved at spørge lægen i ansøgningen . Læger kan nemt kontaktes via Videoer / Taleopkald og Snak . Få information om sundhed og tips til at overkomme vanskelige afføringer hos babyer. Hent appen er nu på App Store og Google Play!

Læs også: Baby har svært ved at besejre, pas på disse 4 sundhedssygdomme

Som en førstehjælp og for at få din lille til at føle sig godt tilpas, kan mødre prøve at give en blid massage til maveområdet. Derudover kan det at bade børn med varmt vand også give trøst til babyer, der har svært ved at få afføring. Hvis barnet er begyndt at spise faste stoffer, kan moderen forsøge at blande fiberrige fødevarer ind i barnets kost, såsom frugt og grøntsager.

Reference:
Forældre. Tilgået 2020. Er det normalt for min ammede baby ikke at tisse i flere dage?
Baby Center. Hentet 2020. Hvor mange gange om dagen afholder en ammet baby normalt?
Baby Center. Fået adgang til 2020. Vejledning til babyafskæring.