Myte eller fakta, forkølelse helbredes med afskrabninger?

Jakarta - Hvis du er indoneser, skal du være bekendt med afskrabninger. Ja, denne aktivitet er synonym med forkølelse. Faktisk sker afskrabning ved at bruge metal, der er skrabet på overfladen af ​​huden, normalt det rygområde, der tidligere er blevet smurt med vindolie først.

Ikke kun i Indonesien er afskrabninger også populært som alternativ medicin i flere andre lande, især i den asiatiske region. Vietnam og Kina er de to andre lande udover Indonesien, der udfører skrabninger. I Kina er denne aktivitet kendt som gua sha, mens det i Vietnam kaldes mere velkendt cao gio.

Læs også: Forkølelse, sygdom eller forslag?

Andre fordele ved afskrabninger for kropssundheden

Tilsyneladende er afskrabninger som en hjemmemedicinsk metode til behandling af forkølelse ikke en myte, selvom der stadig er behov for yderligere forskning for at bevise det videnskabeligt. Når kroppen skrabes, stimuleres cirkulationen af ​​det bløde væv i det område af kroppen, der skrabes, så blodgennemstrømningen i den del bliver jævn. Ikke kun det, menes afskrabninger at hjælpe med at behandle betændelse og forbedre stofskiftet, som ofte udløser visse sundhedsproblemer.

Efter at kroppen er skrabet, vil den fremstå rødlig og som blå mærker. Ved berøring føles området, der bliver skrabet, varmere end resten af ​​kroppen, så kroppen vil føles mere afslappet. Denne metode er angiveligt sikker og forårsager ingen bivirkninger, der skader kroppen. Nå, ikke kun for forkølelse, afskrabninger er også nyttige til at overvinde følgende sundhedsproblemer:

  • Hævelse af brystet. Efter fødslen oplever mødre ofte hævede bryster. Denne tilstand gør det ret svært for mødre at amme deres babyer. Dog anses afskrabninger for at være sikre og effektive til at behandle problemet med hævelse i brystet, så mødre kan amme komfortabelt.

  • Smerter i nakken. Normalt er det at påføre et plaster eller bruge en varmepude måden at håndtere nakkesmerter på. Imidlertid er afskrabninger også effektive til behandling af denne lidelse. Så du kan prøve denne alternative behandling, før du bruger medicinsk medicin.

  • Hovedpine eller migræne. Hovedpine på den anden side gør dig helt sikkert utilpas, ikke sjældent forstyrrer dine aktiviteter. Efter sigende hjælper afskrabninger med at lindre helbredsproblemer, fordi det hjælper blodcirkulationen, og aromaen af ​​vindolie hjælper med at lindre luftvejene.

  • Tourettes syndrom. Tilsyneladende kan afskrabninger kombineres med andre alternative behandlingsmetoder, såsom akupunktur for at hjælpe med at behandle nogle af de symptomer, der refererer til Tourettes syndrom, såsom gentagne trækninger i ansigtet og stemme- og halsproblemer.

  • Perimenopausalt syndrom. Oplever du perimenopause symptomer såsom søvnbesvær, let træt krop, angstlidelser, til hjertebanken? Normalt forekommer disse symptomer ofte hos kvinder, der vil opleve overgangsalderen. Så for ikke at blande dig, kan du lave afskrabninger.

Læs også: Lad dig ikke undervurdere, det er en fare for at blive forkølet, hvis det efterlades

Selvom det er nyttigt, skal du ikke ignorere risikoen for at skrabe

Afskrabninger er sikre og nyttige til at afværge forkølelse. Men hvis du har eller har en historie med blodpropper eller tager blodfortyndende medicin, bør du undgå afskrabninger. Skrabning bør ikke udføres for meget på grund af risikoen for at forårsage skade på huden. Sørg for at bruge mønter eller metaller, der er blevet renset før, ja.

Der er faktisk behov for yderligere forskning i fordelene ved afskrabninger for sundheden. Så hvis du har en særlig tilstand og ønsker en udskrabning, men er tøvende med at gøre det, bør du spørge lægen, det er nemmere, hvis du bruger Spørg en læge-funktionen i applikationen .

Læs også: Behøver at vide, dette er forskellen mellem influenza og forkølelse

Reference:
Dermnet NZ. Tilgået i 2019. Mønter.
Healthline. Besøgt 2019. Forstå Gua Sha: Fordele og bivirkninger.
Xu, Q.Y, et al. NCBI. Besøgt 2019. Effekterne af skrabeterapi på lokal temperatur og blodperfusionsvolumen hos raske forsøgspersoner.