Rig på næringsstoffer, her er 6 fordele ved gojibær for kroppen

, Jakarta - Frugten fra Kina gojibær menes at have fordele, der kan overvinde forskellige sundhedsproblemer i kroppen. Denne frugt indeholder en række vigtige vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. For eksempel C-vitamin, A-vitamin, fibre, zink (zink), jern og antioxidanter. Derudover indeholder denne frugt også otte aminosyrer til kroppen.

Så hvad er fordelene ved gojibær for sundheden?

1. Forsinke aldringsprocessen

Hvordan man forbliver ung er ikke nok kun at stole på hudpleje. Vi skal spise god mad og sund hud. Nå, en af ​​dem er gojibær. Denne frugt menes at hæmme aldring. Så bliv ikke overrasket, hvis du ser indholdet af gojibær i kosmetiske produkter.

Denne frugt indeholder en antioxidant kaldet zeaxanthin. Disse antioxidanter er i stand til at forhindre skader på kollagenceller i huden på grund af frie radikaler. Nå, dette kan hjælpe kroppen med at forsinke aldringsprocessen.

Læs også: Hvornår er det bedste tidspunkt at spise frugt?

2. Godt for immunsystemet

En anden specialitet af gojibær er relateret til immunsystemet. Denne frugt menes at kunne styrke immunforsvaret og beskytte kroppen mod influenzaangreb. Ifølge offentliggjorte undersøgelser Journal of Nutrition, gojibær hjælper med at øge effektiviteten af ​​influenzavaccination hos voksne mus.

Dette anses for vigtigt, fordi influenzavaccinen ikke altid giver tilstrækkelig beskyttelse mod vira. Alligevel er gojibær ikke en erstatning for vacciner for at beskytte kroppen mod influenzaangreb.

3. Sunde øjne og hud

Fordelene ved gojibær er yderligere relateret til øjne og hud. Ifølge en undersøgelse i US National Library of Medicine National Institutes of Health, Denne frugt indeholder en masse antioxidanter, især zeaxanthin.

Det er denne zeaxanthin, der giver gojibær, gurkemeje og peberfrugt deres klare farve. Nå, disse antioxidanter beskytter kroppens celler mod skader, når de udsættes for stoffer, der skader kroppen.

Stadig ifølge undersøgelsen ovenfor havde voksne, der tog kosttilskud med gojibær i 90 dage, mindre hypopigmentering og gule aflejringer i øjnene.

Hypopigmentering opstår, når huden virker lysere eller hvidere. Denne tilstand er forårsaget af mangel på pigmentet melanin (det stof, der giver hudfarve) i kroppen.

Læs også: 7 nyttige frugter til at bevare ansigtets lysstyrke

4. Oprethold blodsukkerniveauet

Ud over de tre ting ovenfor, er andre fordele ved gojibær relateret til blodsukkeret. Denne ene frugt har potentialet til at hjælpe med at sænke blodsukkeret, øge sukkertolerancen, reducere insulinresistens og reparere og genoprette celler, der hjælper med at producere insulin.

De ting at huske, prøv at diskutere med din læge, hvis du ønsker at spise denne frugt regelmæssigt, især hvis du tager medicin til at styre blodsukkeret.

5. Øger testosteronniveauet

Gojibær siges også at være i stand til at øge den seksuelle frugtbarhed. Undersøgelser på mus viser, at gojibær markant kan forbedre flere ting, nemlig:

  • Sædtal og motilitet.
  • Øget seksuel evne.
  • øget genopretning af testosteronniveauer.

Derudover er gojibær også valgt som et alternativ til behandling af erektil dysfunktion, samt viagra. Ret interessant, ikke?

6. Sænker kræftrisikoen

Endelig menes gojibær også at kunne forhindre væksten af ​​kræftceller. Dette skyldes det høje indhold af antioxidanter i frugten. Den tumorhæmmende effekt af gojibær skyldes sandsynligvis deres niveauer af antioxidanter, som kan sænke inflammatoriske cytokiner i blodet. Alligevel har det stadig brug for mere forskning om de kræftrelaterede fordele ved gojibær.

Så vil du vide mere om fordelene ved gojibær? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference :
Healthline. Fået adgang til 2020. 8 sunde fakta om Goji Berry.
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Fået adgang til 2020. Gojibær-effekter på makulære egenskaber og plasma-antioxidantniveauer.
Oxford Academic - The Journal of Nutrition. Tilgået 2020. Gojibær: sundhedsmæssige fordele og bivirkninger.
Kosttilskud af ulvebær forbedrer den beskyttende effekt af influenzavaccine mod influenzaudfordring hos gamle mus
WebMD. Tilgået 2020. Gojibær: sundhedsmæssige fordele og bivirkninger.