Her er hvad du skal gøre, når dine muskler pludselig kramper

Jakarta - Muskelkramper opstår, når musklerne ufrivilligt trækker sig sammen. Normalt, når du oplever kramper, vil du føle en hård klump ved smertepunktet. Fordi den del er en muskel, der trækker sig sammen.

Muskelkramper kan opstå, når du er for træt, ikke varmer ordentligt op under træning, laver forkerte bevægelser, er dehydreret og mangler elektrolytter, såsom kalium og magnesium. Der er mange flere årsager til muskelkramper, som du bør være opmærksom på. Ved muskelkramper er der flere ting du bør gøre, for at krampen ikke bliver værre.

Enkle måder at overvinde muskelkramper

Du behøver dog ikke at gå i panik. Faktisk kan du selv behandle muskelkramper med hjemmemedicin. Her er nogle enkle måder, du kan prøve at lindre muskelkramper på:

  • udstrækning

Udstrækning er en bevægelse, der angiveligt er effektiv til at genoprette trange muskler til deres oprindelige tilstand. Du kan strække kroppen og det trange område for at genoprette musklen til sin normale tilstand. Ret langsomt benet, armen eller kropsdelen, der kramper, og stræk derefter musklerne. Faktisk vil du først føle smerte, ømhed eller smerter, men med tiden vil smerten aftage, efter at musklerne vender tilbage til deres oprindelige position.

Læs også: Mindre motion, øget kramperisiko?

  • Undgå dehydrering

Sørg for at overholde dit daglige væskeindtag for at forhindre dehydrering. Mængden afhænger af, hvad du spiser, dit køn, aktivitetsniveau, vejr, helbred, alder og den medicin, du tager. Væsker hjælper musklerne med at trække sig sammen og slappe af og holde muskelcellerne hydrerede. Under aktivitet påfyldes væskeindtaget med jævne mellemrum og fortsæt, når du er færdig.

  • Lav en let massage

Stræk den trange muskel og gnid forsigtigt for at hjælpe den med at slappe af. Hvis du oplever lægkramper, så læg din vægt på det trange ben og bøj let i knæet. Hvis du ikke kan stå, så sæt dig på gulvet eller i en stol med det berørte ben strakt.

Prøv at trække toppen af ​​benet på den berørte side mod dit hoved, mens du holder benet lige. Det vil også hjælpe med at lindre mastringskramper (baglår). Hvis krampen opstår i quadriceps, så brug en stol til at berolige dig selv og prøv at trække benet på den ømme side mod balderne.

Læs også: Forstuvninger sorteres ikke, tag dem straks til lægen

  • Varm eller kold komprimering

Brug et varmt håndklæde eller varmepude på spændte eller stramme muskler. At tage et varmt bad eller styre et varmt brusebad over en trang muskel kan også hjælpe. Alternativt kan massage af den trange muskel med is lindre smerter.

  • Tving ikke genoptagelse af aktiviteter

Kramper vil hele hurtigt, men hvis kramperne er alvorlige nok, kan de få tilbagefald. Især når du vender tilbage til aktiviteter. Stop aktiviteten midlertidigt og lad musklerne restituere optimalt, inden du begynder at bevæge dig som normalt.

At tvinge dig selv til at forblive aktiv vil kun gøre kramperne værre. Det kan ikke kun krampe, men det kan også skade dine muskler. Husk også, at du bør undgå anstrengende aktivitet eller fysisk træning efter at have spist.

Læs også: Kramper under træning? Her er 4 måder at stoppe det på

Hvis muskelkramper ikke forbedres, kan du straks spørge din læge om andre behandlingsmetoder. Sørg derfor for at have HentAnsøgning så det bliver nemmere at stille spørgsmål. Årsagen er, at du, udover at spørge lægen direkte, også kan købe medicin og vitaminer i applikationen gennem funktionen apoteksudbringning.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Hvad forårsager muskelkramper?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Muskelkramper.