Motion er for hårdt, vær opmærksom på medial tibial stress syndrom

, Jakarta – Sport er godt for kroppens sundhed. Når det udføres regelmæssigt, kan motion give mange fordele, herunder øget udholdenhed, opretholdelse af fysisk kondition og forebyggelse af forskellige sygdomme. Men alt, der bliver gjort for meget, vil faktisk have en dårlig indvirkning, inklusive sport. Så pas på dem af jer, der ofte træner for hårdt, for der er en fare medial tibial stress syndrom der lurer.

Hvad er det Medialt Tibial Stress Syndrom?

Medialt tibialt stresssyndrom (MTSS), som også er kendt som " skinnebensbetændelse ” er en gentagen belastningsskade, der forårsager smerter langs den inderste kant af skinnebenet. Stressreaktion fra tibia og de omkringliggende muskler dette sker, fordi kroppen ikke er helt restitueret efter muskelsammentrækninger og skader tibial hvilket er sket mange gange før. Medialt tibialt stresssyndrom opleves oftest af atleter eller personer, der ofte laver fysiske aktiviteter, der kræver meget løb og hop. Af alle de skader, løbere oplevede, var 13-17 procent forårsaget af medial tibial stress syndrom gentaget. Aerobe dansere har også en risiko på 22 procent for at opleve MTSS. I mellemtiden havde militært personel, der gennemgik grundlæggende træning, en MTSS-skaderisiko på 4-8 procent.

Symptom medial tibial stress syndrom er smerter i underbenet mellem knæ og ankel. For at være mere præcis, skade medial tibial stress syndrom placeret i midten til den nederste tredjedel af den arterielle eller laterale tibia (skinnebenet), som er den største af de to underbensknogler.

Selvom de fleste tilfælde medial tibial stress syndrom ikke for alvorligt, men hvis det ikke behandles ordentligt, har MTSS også potentiale til at udvikle sig til mere alvorlige komplikationer og forårsage lammelser.

Grund Medialt Tibial Stress Syndrom

Den nøjagtige årsag til skaden medial tibial stress syndrom stadig ukendt. MTSS-skader er dog ofte forbundet med for meget pres på underbenet på grund af biomekaniske abnormiteter. Dette resulterer i større stress på skinnebenet eller skinnebenet. At øge intensiteten eller hyppigheden af ​​træningen gør pludselig muskler, der ikke er klar til at opleve stress og til sidst skade. Denne gentagne stress er forbundet med forekomsten af medial tibial stress syndrom . Ubalance i muskler, underbensmuskler (inklusive muskler) gastrocnemius , soleus , og plantar ) er svage og stive, kan øge sandsynligheden for MTSS.

Mens smerten, der opstår i skinnebensområdet, kommer fra fiberforstyrrelser Sharpey forbinder medial soleus fascia gennem tibial periosteum, hvor det indsættes i knoglen. Når muskelstress gentages, er effekten excentrisk soleus vil opleve træthed og gøre skinnebenet mere bøjet, indtil det til sidst forårsager tilstanden medial tibial stress syndrom . Denne MTSS-tilstand kan blive værre, når du udfører aktiviteter, såsom løb på veje op ad og ned ad bakke og over ujævnt terræn eller på hårde overflader. Brug af forkert fodtøj, når du træner, kan også føre til skader medial tibial stress syndrom.

Sådan diagnosticeres Medialt Tibial Stress Syndrom

At diagnosticere medial tibial stress syndrom , vil lægen normalt foretage en grundig fysisk undersøgelse. Den ortopædiske læge vil blidt massere underbenet, præcist i skinnebensområdet. Mennesker, der oplever MTSS, vil normalt føle smerte, endda opleve hævelse i det smertefulde område.

Ud over en fysisk undersøgelse er røntgenbilleder og knoglescanninger også nødvendige for at skelne mellem: medial tibial stress syndrom og andre kroniske bensmerter. Underbensskader, som f.eks medial tibial stress syndrom , stressfrakturer, kompartmentsyndrom og klemte nerver deler nogle af de samme symptomer, som gør det svært for læger at stille en endelig diagnose. Men korrekt diagnose er meget vigtig for at bestemme den mest egnede behandlingsmetode.

Sådan håndteres Medialt Tibial Stress Syndrom

Skade medial tibial stress syndrom kan behandles af dig selv ved at lave behandling derhjemme. De af jer, der oplever MTSS, rådes til at få masser af hvile og regelmæssigt komprimere underbenet med is pakket ind i et håndklæde. Hvile og isposer er gavnlige til at reducere betændelse og smerte. Sørg for, at smerten eller hævelsen er helt aftaget, før du vender tilbage til aktiviteter. Efter smerterne aftager, kan du lave lette øvelser for at styrke underbens- og hoftemusklerne.

Derefter anbefales det også at vende tilbage til aktiviteterne gradvist med et lavt intensitetsniveau først. Efter et par uger vil du være i stand til at fungere normalt. Men hvis smerterne vender tilbage, sænk dit aktivitetsniveau.

Hvis du vil vide mere om medial tibial stress syndrom , bare spørg eksperterne via appen . Du kan kontakte lægen og bede om helbredsråd via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Grunden til at du har brug for kvalitetssko til jogging
  • Undgå skader, varm op før og efter dette løb
  • Kend de forstuvningsskader, som fodboldspillere ofte oplever