39 ugers fosterudvikling

, Jakarta - Alderen for moderens fosterudvikling er nu gået ind i sin 39. uge. Det føles ikke rigtigt, din lille vokser så hurtigt. Ved denne svangerskabsalder er babyens størrelse meget større end de foregående uger.

Derudover er dele af hans krop perfekt dannet, og hans indre organer kan fungere korrekt. Derfor er din lille klar til at blive født når som helst på ugen. Kom nu, se udviklingen af ​​fosteret ved 39 uger her.

Fortsæt til fosterudvikling efter 40 uger

Når man går ind i 39 ugers graviditet, er størrelsen af ​​moderens foster omtrent på størrelse med en lille vandmelon med en kropslængde fra top til tå på op til 50 centimeter og en vægt på 3,5 kilo. I denne uge bygger barnet stadig et fedtlag i kroppen for at kontrollere sin kropstemperatur ved fødslen, så kroppen kan holde sig varm, selvom den er udenfor livmoderen.

Udover at gøre din lilles kinder mere buttede og yndige, får det fortykkede fedtlag i hans årer også hans lilles hud til at blive lyserød til hvid. Denne farveændring påvirker dog ikke barnets hudfarve ved fødslen, fordi den nye hudfarvepigmentering opstår kort efter, at barnet er født.

Læs også: 7 fakta om nyfødte

Derudover kan neglene på barnets fingre og tæer også have strakt sig ud over fingerspidserne. Håret på hovedet er måske blevet mere og tykkere. Også ved 39 uger kan babyer åbne deres øjne, trække vejret og endda strække deres kroppe, du ved.

Ikke kun den fysiske udvikling, babyens indre organer har også udviklet sig og fungeret ordentligt. Men generelt er babyens lunger de eneste organer, der når modenhed sidst.

Selv når barnet bliver født senere, tager det omkring 6 timer for hans lunger at pumpe vejret, så han kan trække vejret normalt. Mødre behøver ikke at bekymre sig om denne tilstand, fordi det er en naturlig ting, som de fleste nyfødte oplever.

Ved 39 ugers fosterudvikling kan nogle gange navlestrengen vikles rundt om barnets hals. Faktisk giver dette generelt ikke problemer. Men hvis denne tilstand forårsager pres på navlestrengen under fødslen, skal der stadig laves et kejsersnit. En død knude i navlestrengen er en meget sjælden tilstand, der kun tegner sig for 1 procent af alle graviditeter.

Fortsæt til fosterudvikling efter 40 uger

Læs også: Har du brug for at kende 9 årsager til placenta previa hos gravide kvinder

Desuden er fostervandet eller fostervandet i moderens livmoder, som tidligere var klart, nu blevet uklar, ligesom mælk. Dette skyldes, at moderens baby gav slip vernix caseosa som havde beskyttet hendes sarte hud. Ligeledes med lanugo, som forsvinder inden for denne uge.

I den 39. uge vil en normal babys kropsposition generelt ses vippet ned med hovedet vendt mod bækkenet (forreste præsentation). I den stilling vil barnet blive født senere, selvom der nogle gange også er nogle babyer, hvis position vender mod maven (posterior cephalic). Hvis barnets stilling er sæde, vil lægen normalt råde moderen til at udføre et kejsersnit, fordi barnet er sværere at føde i denne tilstand.

Graviditetspleje ved 39 uger

Før fødslen er det vigtigt for mødre at opretholde en sund kost og få nok hvile. Du skal bruge al den energi, du kan mønstre, for at gå igennem det store øjeblik, der venter dig, som er veer.

Læs også: 4 Forberedelser til at byde arbejdskraft velkommen

Nå, det er udviklingen af ​​fosteret ved 39 uger. Mødre kan også stille spørgsmål om eventuelle problemer under graviditeten eller søge sundhedsråd fra en læge ved at bruge applikationen , du ved. Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Fortsæt til fosterudvikling efter 40 uger