Lær Keratosis Pilaris at kende, en sygdom kaldet kyllingeskind

, Jakarta - Har du nogensinde hørt om en sygdom, der får huden til at ligne kyllingeskind? Denne sygdom kaldes keratosis pilaris, som er en tilstand, hvor hudens overflade bliver ru, og der opstår små knuder på overfladen af ​​kyllingeskindet. Selvom det generelt ikke forårsager smerte eller kløe, kan denne tilstand forstyrre udseendet og få patienter til at føle sig usikre.

Kyllingehudsknuder på grund af keratosis pilaris vises normalt på huden på arme, lår, kinder og balder. Men keratosis pilaris kan også forekomme på øjenbryn, ansigt og hovedbund. Hvis det forekommer hos børn og unge, forsvinder keratosis pilaris generelt af sig selv som voksne. Men i nogle tilfælde kan kyllingeskindsknuder i ansigtet blive betændt og kræve yderligere behandling.

Læs også: Det er 5 sygdomme, der nemt angriber huden

Ingen grund til panik....

Som tidligere nævnt er keratosis pilaris ikke en alvorlig medicinsk tilstand. Men hvis det forstyrrer dit udseende, anbefales det straks at drøfte yderligere med din læge. Keratosis pilaris er forårsaget af en ophobning af keratin, et tæt protein, der beskytter huden mod skadelige stoffer og infektioner. Fortykket keratin på overfladen af ​​huden kaldes keratose. Når keratosis pilaris opstår, tilstopper keratinen porerne, hvor hårsækkene er placeret.

Denne blokering er tæt og får porerne til at udvide sig. Hvis blokeringen dannes nok, vil det få hudens overflade til at føles ru og ujævn eller skællende. Den nøjagtige årsag til opbygningen af ​​keratin er dog stadig ukendt indtil nu.

Denne tilstand menes at have noget at gøre med arvelige sygdomme eller andre hudsygdomme. Nogle af de ting, der er risikofaktorer for keratosis pilaris, er:

  • Alder. Børn og unge har en højere risiko for at udvikle keratosis pilaris.
  • Historie om andre hudsygdomme. Keratosis pilaris er lettere på mennesker med iktyose og eksem.
  • Køn. Sammenlignet med mænd er kvinder mere tilbøjelige til keratosis pilaris.

Læs også: Genkend 5 hudsygdomme, der sjældent opstår

Den dårlige nyhed er, at der ikke er noget specifikt lægemiddel eller metode, der fuldstændig kan helbrede keratosis pilaris. For i de fleste tilfælde kan denne tilstand heles af sig selv. Medicinske behandlingsmuligheder har kun til formål at hjælpe med at blødgøre opbygningen af ​​keratin på huden.

Behandlingen, der kan gives til personer med keratosis pilaris, er:

  • Aktuelle exfolianter. Cremen, der bruges ved at påføre den på hudens overflade, har til formål at fugte tør hud og fjerne døde hudceller.
  • Aktuelle retinoider. Retinol er et vitamin A-derivat, som hjælper med celleomsætningsprocessen og forhindrer tilstopning af hårsækkene. Dette lægemiddel er også i form af en creme eller topisk medicin.
  • Laserterapi. Laserlys vil blive affyret i huden, der er ramt af keratosis pilaris. Det kræver adskillige sessioner med laserterapi at vise dens effekt på huden.

Læs også: Faste kan helbrede hudsygdomme?

Kan det forebygges?

Keratosis pilaris kan generelt ikke forhindres. Der er dog flere måder, man kan gøre for at reducere risikoen, nemlig:

  • Brug en fugtighedscreme, der passer til din hudtype.
  • Brug en fugtkontrolmaskine.
  • Bad ikke for længe, ​​da denne aktivitet kan fjerne naturlige olier fra huden.
  • Tag et brusebad med varmt vand.
  • Tør huden jævnt efter bad og brug af fugtgivende hudprodukter.
  • Brug en mild sæbe med olie som fugtighedscreme.

Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med en ekspert læge om ansøgningen , via funktion Tal med en læge, Ja. Få også bekvemmeligheden ved at købe stoffer ved hjælp af , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent appen er nu i Apps Store eller Google Play Store!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Keratosis Pilaris.
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Keratosis Pilaris.
WebMD. Tilgået 2020. Keratosis Pilaris.