Børn med feber om natten, her er hvordan man håndterer det

, Jakarta - Feber hos børn indikerer ikke altid en alarmerende tilstand. Men hvis feberen opstår midt om natten, skal mor og far være meget bekymrede. Især med ubehaget som selvfølgelig får den lille til at kræse og græde.

Læsogså : Her er 2 typer af børns feber og hvordan man håndterer det



Faktisk indikerer feber et forsøg fra kroppen på at reagere på en kommende infektion. Mødre skal ikke bekymre sig, her er hvordan man håndterer et barns feber om natten, som du kan gøre selvstændigt derhjemme:

  • Varm komprimering

Den første indsats, der kan gøres for at lindre et barns feber, er en varm kompres. Kompresser kan laves ved at lægge et håndklæde i blød i varmt vand. Dæk derefter håndklædet med mulepose så den sammenpressede hud ikke brænder. Derudover kan en varm kompres også laves ved at komme varmt vand i en flaske.

Alligevel kan denne metode kun helbrede midlertidigt. Det betyder, at moderen straks skal bringe barnet til det nærmeste hospital om morgenen. Når en varm kompres påføres, kan barnet være nøjeregnende, fordi det føler sig utilpas, men denne metode, der har været brugt i generationer, anses for at være ganske nyttig.

  • Aftørring af barnets krop

Feber hos børn kan også lindres ved at tørre kroppen af ​​med varmt vand. Metoden er den samme, som når moderen laver en kompres. Når det kommer i kontakt med kroppen, vil varmt vand få kropstemperaturen til at falde lidt.

Undgå alligevel at tørre barnets krop med koldt vand, mor! Årsagen er, at koldt vand faktisk vil få din lille til at ryste og få kropstemperaturen til at stige for at kompensere for kulden. I stedet for at få det bedre, kan feberen faktisk blive værre.

  • Bær tyndt tøj

Når barnet har feber, vil moderen normalt have tøj på og dække barnet med et tykt materiale. Dette bør undgås, fordi tykke materialer faktisk forhindrer varme i at blive frigivet i kroppen, så barnets kropstemperatur bliver højere. Klæd i stedet din lille i let tøj, så varmen i kroppen nemmere kan slippe ud.

Læsogså : Pas på, høj feber hos børn markerer disse 4 sygdomme

  • Indstil rumtemperatur

Lindre et barns feber kan også gøres ved at indstille rumtemperaturen så behageligt som muligt, så barnet ikke har det koldt eller for varmt. Lad ham hvile behageligt, så hans tilstand kan komme sig hurtigt.

  • Øg dit væskeindtag

Vidste du, at det at drikke meget vand kan lindre feber hos børn? Når børn har feber, vil de miste meget væske i kroppen. Indtagelse af masser af vand vil holde vandstanden i barnets krop, hjælper også kroppen med at fjerne varmen i det hurtigere og samtidig forhindre dehydrering. Så sørg for, at dit barns væskeindtag altid er opfyldt, ja!

  • Brug af løg

Han sagde, rødløg indeholder æteriske olier, der kan reducere feber hos børn. Måske du kan prøve det, hvordan river du løget og blander det med kokosolie eller eukalyptusolie. Påfør det derefter over hele barnets krop. Undgå dog at bruge det, hvis dit barns hud har tendens til at være følsom.

Læsogså : Her er førstehjælp, når dit barn har feber

Mødre kan også give børn feberdæmpende medicin, som sælges på apoteker. Du behøver ikke at forlade huset for at købe det, bare brug tjenesten apoteklevering fra appen . Glem ikke, hav altid feberdæmpende medicin derhjemme, frue. Hvis feberen efter 3 dage ikke er aftaget, skal du straks bringe barnet til behandling på det nærmeste hospital.

Reference :
Børns sundhed (for forældre). Tilgået i 2021. Feber.
Meget godt helbred. Hentet 2021. Håndtering af et barns feber om natten.
Pædiatri. Tilgået 2021. Feber og antipyretisk brug hos børn.