Dette er forskellen mellem en fysisk undersøgelse af vitale tegn og en undersøgelse pr. kropssystem

, Jakarta - Fysisk undersøgelse af vitale tegn er den mest basale måling af kropsfunktioner. De fire vigtigste vitale tegn, der rutinemæssigt overvåges af læger og sundhedspersonale, omfatter kropstemperatur, puls, åndedrætsfrekvens og blodtryk. Selvom blodtrykket faktisk ikke betragtes som et vital tegn, måles det ofte i forbindelse med vitale tegn.

Læs også: Lider af oral sygdom kan forklares gennem mikrobiologiske tests

Vitale tegn er nyttige til at opdage eller overvåge medicinske problemer. Vitale tegn kan måles i medicinske omgivelser, hjemme, på stedet for en medicinsk nødsituation eller andre steder. Tallene i den fysiske undersøgelse af vitale tegn kan give vigtig information om patientens helbredstilstand. Startende fra:

  1. Kan identificere tilstedeværelsen af ​​et akut medicinsk problem.

  2. Det er en måde hurtigt at måle omfanget af en sygdom, og hvor godt kroppen håndterer den resulterende fysiologiske stress. Jo mere alvorlige de vitale organer er, jo sygere er patienten.

  3. Er en markør for en kronisk sygdomstilstand (f.eks. defineres hypertension som kronisk forhøjet blodtryk).

De fleste patienter vil få målt deres vitale tegn af en sundhedsassistent, før de har en chance for at se dem. Disse værdier er dog meget vigtige, så du bør vænne dig til at gentage dem selv. Dette giver dig ikke kun mulighed for at øve dig i at tage vitale tegn, men giver dig også mulighed for at verificere deres nøjagtighed.

Læs også: 5 lægetjek, der skal udføres før ægteskab

Undersøgelse pr. kropssystem

System-for-body-undersøgelsen omfatter en grundig undersøgelse af alle systemer, herunder evaluering af hjertesystemet, diabetes, leverfunktion, kræftmarkører, detaljerede blodprofiler, lipidprofiler, billeddiagnostik af nøgleområder og detaljerede specialistkonsultationer.

Normalt giver denne undersøgelse en detaljeret vurdering af hjertets vaskulære status. Så giver det også en omfattende vurdering af den enkeltes helbredstilstand og anbefales stærkt til alle personer over 40 år.

Regelmæssige sundhedstjek kan identificere tidlige tegn på helbredsproblemer. At finde problemet tidligt betyder, at dine chancer for en effektiv behandling øges. Mange faktorer, såsom alder, helbred, familiehistorie og livsstilsvalg, har indflydelse på, hvor ofte du skal til kontrol.

Det er en god idé at besøge din læge regelmæssigt, selvom du har det godt. Formålet med dette besøg er at:

  • Tjek for aktuelle eller nye medicinske problemer

  • Vurder risikoen for din fremtidige medicinske tilstand

  • Vurder, om den livsstil, du har lavet, er sund eller ej

  • Opdater vaccinationer.

Læs også: Her er resultaterne af undersøgelsestestene fra mikrobiologiske tests

Sundhedstjek er normalt indarbejdet i rutinemæssig lægebehandling. Din læge vil ofte foretage dette tjek, når du besøger dig for andre forhold, såsom forkølelse eller andre problemer. Lægen vil derefter fortælle dig, hvor ofte du skal have et helbredstjek. Gennemførelse af et sundhedstjek kan også være en tid til diskussion med en sundhedsperson.

Hvis du vil vide mere om den fysiske undersøgelse af vitale tegn og undersøgelser per kropssystem, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .