Sådan overvinder du feber baseret på aldersgruppe

Jakarta - Feber er et symptom på mange af de mest almindelige sygdomme. Denne tilstand kan faktisk opstå på grund af forskellige faktorer, og infektion er den mest almindelige årsag. Feber i sig selv er et tegn på, at kroppen kæmper mod infektionen.

Feber kan se farlig ud, når denne tilstand faktisk tillader kroppens immunsystem at blive endnu stærkere i at beskytte og beskytte kroppen mod udsættelse for sygdom. Alligevel skal du huske på, at feber kan være en alvorlig tilstand, hvis en person har en historie med visse sygdomme, der kan skade kroppen.

Overvinde feber baseret på alder

En person siges at have feber, hvis hans kropstemperatur overstiger gennemsnittet, som er omkring 36-37 grader Celsius. Hvis termometermålingen viser et resultat på mere end 37 grader celsius, så kan man sige, at man har feber.

Læs også: 5 tegn på et barns feber bør tages til lægen

Selve febertyperne er opdelt i tre typer, hvis de grupperes baseret på temperaturstigningen, nemlig:

  • Mild feber, der opstår, når kropstemperaturen stiger til 38 grader Celsius.
  • Moderat feber opstår, når kropstemperaturen stiger til 39,1 grader Celsius.
  • Høj feber. Hvis termometerets måleresultater viser en kropstemperatur på 39,4 grader Celsius eller endnu mere. Når kropstemperaturen har nået 41,1 eller højere, kaldes denne tilstand hyperpyreksi.

Normalt vil feberen forbedres uden behov for særlig behandling i løbet af cirka 1-3 dage. Denne tilstand kan dog også vare op til flere dage. At dømme ud fra hvor lang tid det opstår, er febertyperne yderligere opdelt i tre, nemlig:

  • Akut feber. Hvis varigheden er mindre end 7 dage.
  • Subakut feber. Hvis der opstår feber i op til 14 dage.
  • Kronisk feber, hvis feberen varer mere end 14 dage.

Læs også: Feber under graviditeten? Det er et sikkert lægemiddel

Håndteringen af ​​feber, som spædbørn og børn oplever, er naturligvis ikke den samme som voksne og ældre. Nå, det følgende er en forklaring på håndteringen af ​​feber baseret på aldersgruppen.

  • Håndtering af feber hos spædbørn og småbørn

Babyer under tre måneder har endnu ikke perfekt immunitet, så de er stadig meget modtagelige for infektioner, der udløser feber. Giv straks behandling på hospitalet Hvis barnet er mindre end tre måneder gammelt har feber på op til 38 grader celsius.

I mellemtiden behøver babyer i alderen mellem tre og seks måneder muligvis ikke særlig behandling, hvis de har feber på op til 38,9 grader Celsius. Men hvis kropstemperaturen er højere, skal du straks gå til det nærmeste hospital.

Derefter kan babyer i alderen mellem seks måneder til et år, som har feber på op til 38,9 grader celsius, få feberdæmpende medicin som anbefalet af lægen. Du kan købe medicinen hurtigere ved at bruge tjenesten apoteksudbringning fra appen .

Læs også: Pas på feber op- og nedture Tegn på symptomer på disse 3 sygdomme

  • Håndtering af feber hos børn og unge

Ind i alderen 2 til 17 år kræver feber med en temperatur på under 39 grader normalt ikke altid feberdæmpende medicin, men dette afhænger også af barnets tilstand. Generelt vil feberen blive reduceret blot med kompresser og masser af hvile.

Men hvis kropstemperaturen er højere, bør du tage feberdæmpende medicin. Hvis feberen ikke er blevet bedre i op til tre dage, bør du tjekke barnets tilstand.

  • Håndtering af feber hos voksne

Du behøver ikke tage medicin, hvis din feber er mindre end 38,9 grader Celsius. Du bør tage feberdæmpende medicin, hvis din kropstemperatur når 39 grader celsius eller mere. Hvis feberen stadig ikke forbedres i op til 3 dage på trods af at du tager feberdæmpende medicin, er det tid til, at du tager til det nærmeste hospital.

Så forskellige aldre har forskellig håndtering af feber. Tag ikke fejl, okay!



Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Sådan brydes feber: Behandlingstips til forskellige aldre.
Healthline. Fået adgang i 2021. Hvad du behøver at vide om at bryde feber.