Dette er den fysiske undersøgelse pr. kropssystem, som du skal kende

, Jakarta – Det er vigtigt at kende kroppens, fysiske og indre organers tilstand, især efter indtræden i en alder af 40 år. Det er ubestrideligt, når du bliver ældre, vil dine fysiske evner og organer også falde. En af de vigtige kropsundersøgelser er en fysisk undersøgelse per kropssystem, som omfatter en omfattende undersøgelse af alle systemer, lige fra evaluering af hjertesystemet, diabetes, leverfunktion, kræftmarkører, detaljerede blodprofiler, lipidprofiler, billeddannelse af nøgleområder og særlige konsultationer, detaljerede.

Regelmæssige sundhedstjek kan identificere tidlige tegn på helbredsproblemer. At finde problemet tidligt betyder, at dine chancer for en effektiv behandling og chancerne for en helbredelse øges. Der er flere faktorer, der kan bruges som ledetråde, hvor ofte du skal have en undersøgelse, herunder alder, helbred, familiehistorie og livsstilsvalg. For at være mere klar, se diskussionen om fordelene ved følgende fysiske undersøgelse!

Læs også: Find ud af om stamceller til at helbrede kræft

Lær mere om fysisk undersøgelse

Normalt giver denne undersøgelse en detaljeret vurdering af hjertets vaskulære status. Dette sundhedstjek giver også en omfattende vurdering af den enkeltes helbredstilstand og anbefales især til dem, der er over 40 år.

Der er fire måder at udføre hver fysisk undersøgelse på, nemlig:

  • Inspektion. Stadier, der sigter mod at se kropsdele og afgøre, om en person oplever normale eller unormale kropstilstande. Inspektion udføres direkte (såsom syn, hørelse og lugt) og indirekte (med hjælpemidler).
  • Palpation. Opfølgende fysisk undersøgelse ved berøring af kroppen og udført i forbindelse med inspektionen. Palpation udføres ved hjælp af håndflader, fingre og fingerspidser. Målet er at kontrollere blødheden, stivheden, massen, temperaturen, positionen, størrelsen, hastigheden og kvaliteten af ​​de perifere pulser i kroppen.
  • Auskultation. Processen med at lytte til lyde produceret af kroppen for at skelne mellem normale og unormale lyde ved hjælp af et stetoskop. Lyden, der høres, kommer fra kardiovaskulære, respiratoriske og mave-tarmsystemer.
  • percussion. Denne fase har til formål at bestemme formen, placeringen og strukturen under huden. Percussion kan udføres direkte eller indirekte.

Læs også: 7 almindelige fysiske undersøgelser, før du går ind i militærskolen

Hvad er formålet med at udføre en rutinemæssig fysisk undersøgelse?

Regelmæssig kontrol hos lægen på regelmæssig basis anbefales. Også selvom du ikke har ondt. Formålet med dette besøg omfatter:

  • Tjek for aktuelle medicinske problemer.
  • Vurder risikoen for din fremtidige medicinske tilstand.
  • Vurder, om den livsstil, der bliver levet, er klassificeret som sund eller ej.
  • Forny vaccination.

Sundhedstjek er normalt indarbejdet i rutinemæssig lægebehandling. Læger foretager ofte dette tjek, når du besøger dig for andre forhold, såsom forkølelse eller andre problemer. Derefter vil lægen fortælle dig, hvor ofte du skal have et helbredstjek. Udførelsen af ​​dette medicinske sundhedstjek kan være et tidspunkt til diskussion med en sundhedsperson.

Den fysiske undersøgelse er en vigtig del af en serie, der strækker sig fra sygdomshistorien til at bestemme typen af ​​behandlingsmetode og terapeutisk resultat. Hvis anamnese og fysisk undersøgelse er godt forbundet med lægens ræsonnement, er det normalt nødvendigt med laboratorieundersøgelser.

Læs også: Dette er forskellen mellem en fysisk undersøgelse af vitale tegn og en undersøgelse pr. kropssystem

Hvis du på noget tidspunkt ønsker at vide mere om den fysiske undersøgelse pr. kropssystem, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Fysisk undersøgelse.
WebMD. Tilgået i 2020. Årlige fysiske undersøgelser.