Indtagelse af nærende og nærende fødevarer til en sund livsstil

, Jakarta – At spise nærende mad er tæt forbundet med sund livsstil. Årsagen er, at den rigtige kost kan hjælpe med at opnå den ideelle kropsvægt og reducere risikoen for kroniske sygdomme som diabetes, hjerte-kar- og andre former for kræft.

At spise nærende mad forbedrer ikke kun dit fysiske helbred, men også dit humør. God ernæring, fysisk aktivitet og en sund vægt er vigtige dele af at leve et sundt, kvalitetsliv.

Læs også: 6 nemme måder at opretholde en sund livsstil på

Valg af næringsrig mad

At spise nærende mad betyder ikke, at du skal opgive den mad, du elsker. Hjørnestenen i en sund kost er at erstatte forarbejdede fødevarer med rigtige fødevarer.

En sund kost er en balance mellem protein, fedt, kulhydrater, fibre, vitaminer og mineraler. Du behøver ikke at fjerne bestemte fødevarekategorier fra din kost, men vælg de sundeste muligheder fra hver kategori. Fordi alt er nødvendigt af kroppen.

1. Protein

Proteinmad kan give gode fordele for din krop, samt understøtte godt humør og kognitiv funktion. Men indtagelse af for meget protein kan også være farligt for personer med nyresygdom. Derudover er det også vigtigt at vide, at proteinkilder ikke kun kommer fra animalske produkter, men også vegetabilske produkter.

2. Fedt

Ikke alle fedtstoffer er ens. Dårlige fedtstoffer kan skade kosten og øge risikoen for visse sygdomme. Mens gode fedtstoffer beskytter hjernen og hjertet. Faktisk er sunde fedtstoffer som omega-3 essentielle for fysisk og følelsesmæssig sundhed. At inkorporere mere sunde fedtstoffer i din kost kan hjælpe med at forbedre dit humør og endda trimme din talje.

3. Fiber

At spise fødevarer med højt fiberindhold, såsom fuldkorn, frugt, grøntsager, bønner og nødder, kan hjælpe med at sænke din risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes. Ikke nok med det, fødevarer, der indeholder fibre, kan også være gavnlige for huden, og endda hjælpe dig med at tabe dig.

Læs også: Anvend en sund livsstil med disse 5 enkle trin

3. Calcium

Ud over at forårsage knogleskørhed kan ikke at få nok calcium i kosten også føre til angst, depression og søvnbesvær. Ost, yoghurt, mandler, tofu er typer fødevarer, der indeholder calcium.

4. Kulhydrater

Kulhydrater er en af ​​kroppens vigtigste energikilder. Komplekse kulhydrater såsom grøntsager, fuldkorn og frugt anbefales at blive indtaget i stedet for forarbejdede produkter. At reducere forbruget af hvidt brød, kager, stivelse og sukker kan forhindre stigninger i blodsukkeret, udsving i humør og energi og fedtophobning, især omkring taljen.

Starter en sund kost

Efter at have kendskab til en sund kost, er det sværeste at leve at starte. Der er flere tips, du kan anvende for at starte en sund kost, såsom:

1. Fokuser på, hvordan du har det, når du spiser

Dette vil hjælpe med at dyrke nye sunde vaner og smag. Jo sundere mad du spiser, jo bedre vil du føle dig efter at have spist. Mere og mere junkfood jo mere du spiser, jo større er sandsynligheden for, at du føler dig utilpas, får kvalme eller løber tør for energi.

Læs også: Vær ikke doven, det er 4 fordele ved at træne mens du faster

2. Drik masser af vand

Vand hjælper med at rense systemet for affaldsstoffer og toksiner i kroppen. Hvis du ikke drikker nok vand, kan det føre til dehydrering, hvilket fører til træthed, mangel på energi og hovedpine.

3. Små, men nyttige ændringer

Foretag de rigtige ændringer. Når du skal reducere usunde fødevarer i din kost, er det vigtigt at erstatte dem med sunde alternativer. At erstatte skadelige transfedtstoffer med sunde fedtstoffer (såsom at erstatte stegt kylling med grillet laks) vil gøre en positiv forskel for dit helbred. At erstatte animalsk fedt med raffinerede kulhydrater vil dog ikke sænke risikoen for hjertesygdomme eller forbedre humøret.

Mere information om en nærende kost for et sundt liv kan du bede direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Reference:
Hjælpevejledning. Tilgået 2020. Sund kost.
Naryana sundhed. Tilgået i 2020. Betydningen af ​​afbalanceret kost i en sund livsstil .