10 almindelige klager i 2. trimester af graviditeten

, Jakarta – 2. trimester af graviditeten varer fra 13. til 28. uge eller 4., 5. og 6. måned. Når man går ind i dette trimester, morgen kvalme og den træthed, som du måske har følt i 1. trimester, er forsvundet.

Mange kvinder føler sig meget bedre og stærkere i 2. trimester af graviditeten end i det foregående trimester. Alligevel sker der stadig store ændringer i moderens krop i denne periode af graviditeten. Det er det, der gør, at moderen kan opleve andre graviditetssymptomer, der forårsager ubehag.

Almindelige klager fra gravide kvinder i trimester 2

Følgende er almindelige klager hos gravide kvinder i 2. trimester af graviditeten, og hvordan man overvinder dem:

1. Nedre mavesmerter

I 2. trimester af graviditeten kan moderen opleve kramper eller smerter i underlivet. Det sker, fordi moderens forstørrede livmoder under graviditeten lægger pres på de omkringliggende muskler og ledbånd. Derudover vil moderens runde ledbåndsmuskler også ofte opleve kramper, når de strækkes. Når dette sker, kan moderen føle en kedelig smerte i den nederste del af maven eller en skarp, stikkende smerte.

Milde kramper er normalt og kan også være forårsaget af forstoppelse eller samleje. Måder at overvinde denne graviditetsklage på kan være ved at tage et varmt bad, lave afspændingsøvelser eller placere en varmedunk pakket ind i et håndklæde på den nederste del af maven.

2. Rygsmerter

Den stigende vægt, der kommer ind i 2. trimester af graviditeten, vil begynde at lægge pres på moderens ryg, så den føles øm og øm. Derfor rådes gravide til at sidde oprejst og bruge en stol, der har god rygstøtte for at mindske trykket på ryggen.

At sove på siden med en pude gemt mellem dine ben kan også hjælpe med at lindre denne graviditetsklage. Hvis rygsmerterne er meget ubehagelige, så bed din mand om at massere den del af kroppen, eller forkæl dig selv med en graviditetsmassage.

Læs også: Sådan overvindes rygsmerter under graviditet

3. Blødende tandkød

Om nogle gravide oplever hævede og ømme tandkød i andet trimester af graviditeten. Hormonelle ændringer sender mere blod til moderens tandkød, hvilket gør dem mere følsomme og bløder let. Der er dog ingen grund til bekymring, moderens tandkød vil vende tilbage til det normale efter fødslen.

I mellemtiden kan mødre bruge en blødere tandbørste og børste deres tænder langsomt, men aldrig reducere tandhygiejnen. Forskning viser, at gravide kvinder med tandkødssygdomme er mere udsatte for at få for tidlig fødsel og føde babyer med lav fødselsvægt.

4. Braxton-Hicks sammentrækninger

I 2. trimester af graviditeten kan moderen også opleve en opstramning af musklerne i livmoderen i et minut eller to. De er ikke sammentrækninger eller egentlige tegn på veer, men et normalt graviditetssymptom kaldet veer Braxton-Hicks . Disse symptomer kan dukke op og forsvinde når som helst og er mere tilbøjelige til at forårsage ubehag end smerte. Sex, intens træning, dehydrering, en fuld blære eller endda nogen, der rører ved din mors mave, kan udløse sammentrækninger Braxton-Hicks .

Hvis du oplever graviditetsproblemer, så prøv at drikke varm urtete eller drikke mere vand og tage et varmt bad for at hjælpe dig med at føle dig mere afslappet.

Læs også: Lad dig ikke narre, her er 5 tegn på falske veer

5. Tilstoppet næse og næseblod

Hormonelle ændringer, der opstår under graviditeten, kan få slimhinderne, der beklæder moderens næse, til at hæve, hvilket kan forårsage tilstoppet næse og få moderen til at snorke om natten. Det kan også gøre det lettere for mødre at opleve næseblod.

Hvordan man håndterer tilstoppet næse kan bruge dekongestanter, men spørg din fødselslæge, før du bruger dem. Du kan også prøve at bruge luftfugter for at opretholde luftfugtigheden i rummet. I mellemtiden, for at stoppe næseblødningen, skal du holde hovedet op og trykke på næseborene i et par minutter, indtil blødningen stopper.

6. Vaginalt udflåd

Et tyndt, mælkehvidt vaginalt udflåd er normalt i 2. trimester af graviditeten. Gravide kvinder kan bruge trusseindlæg at være mere komfortabel. Men hvis udflådet lugter dårligt, er grønt eller gult og bløder, skal du straks tale med din læge.

Læs også: Vaginalt udflåd under graviditet, normalt eller et problem?

7. Svimmel

Da moderens livmoder udvider sig i løbet af andet trimester, kan det lægge pres på blodkarrene og nogle gange få moderen til at føle sig svimmel. Andre årsager er lavt blodsukker eller hormonelle ændringer under graviditeten.

Den måde at overvinde denne graviditetsklage på, rådes moderen til ikke at stå for længe. Rejs dig langsomt op fra siddende stilling, eller når du vil ud af sengen. Indtag regelmæssige måltider og snacks for at opretholde blodsukkerniveauet, og tag løstsiddende tøj på og undgå at bade i varmt vand.

8. Benkramper

Gravide kvinder kan mærke musklerne i benene trække sig sammen og krampe i løbet af 2. trimester Denne klage opstår normalt om natten. Det er ikke klart, hvad der forårsagede det.

Mødre kan dog prøve at strække benmusklerne før sengetid, motionere regelmæssigt, spise mad rig på magnesium (nødder og frø) og drikke masser af vand for at behandle kramper i benene under graviditeten.

9. Ændringer i huden

Hormonelle ændringer under graviditeten stimulerer en stigning i melanin i huden. Som følge heraf kan gravide kvinder have brune pletter i ansigtet eller melasma. Du kan også bemærke en mørk streg på din mave eller linea nigra.

Ændringer i huden kan faktisk forbedres efter fødslen. Soleksponering kan dog gøre problemet værre. Derfor anbefales mødre at bruge solcreme, hver gang de går ud af huset.

10. Halsbrand

Klage halsbrand eller halsbrand er forårsaget af moderens krop producerer mere af et hormon kaldet progesteron. Dette hormon afslapper visse muskler, herunder muskelringen i den nedre spiserør, der normalt holder mad og syre i maven, og den muskel, der flytter fordøjet mad gennem tarmene. At overvinde halsbrand , prøv at spise små portioner, men oftere i løbet af dagen og undgå fedtet, krydret og sur mad.

Det er en klage, der normalt opstår i 2. trimester af graviditeten. Hvis moderen oplever en mistænkelig graviditetsklage, bør du straks kontakte en gynækolog. Du kan lave et helbredstjek uden at skulle stå i kø ved at bestille tid på det sygehus du vælger via applikationen . Så hvad venter du på? Hent applikation for nemt at få sundhedsløsninger.

Reference:
WebMD. Tilgået 2021. Andet trimester af graviditeten.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. 2. trimester af graviditeten: Hvad kan du forvente.