Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved at spise yoghurt?

, Jakarta – Yoghurt er en fødevare, der er fermenteret fra mælk og er kendt for at være sund på grund af dets høje probiotiske indhold. De fleste ved dog kun, at disse fødevarer kan nære fordøjelsessystemet. Faktisk er der mange andre fordele, som du kan mærke ved at indtage yoghurt regelmæssigt. Her er nogle fordele, som du skal kende!

Yoghurt fordele for sundhed

Yoghurt er et mejeriprodukt fremstillet ved gæringsmetode. Denne mad er rig på protein og calcium, så den kan øge de gode bakterier i fordøjelsessystemet, især tarmene. Mælkesyre er nødvendig for at lave yoghurt, så mælkeproteinerne kan blive tykkere og give den en unik smag og struktur. Ved tilsætning af sukker bliver nogle af disse mejeriprodukter usunde.

Læs også: Myte eller fakta, indtagelse af yoghurt gør fordøjelsen sund

Faktisk er der stadig mange fordele, der kan mærkes ved at indtage yoghurt på regelmæssig basis, selvom det afhænger af den type, du indtager dagligt. Derudover kan denne mad også være en mulighed for en, der ikke kan indtage mejeriprodukter eller animalske stoffer på grund af allergi eller intolerance. Dette skyldes, at yoghurt indeholder mindre laktose end mælk på grund af gæringsprocessen.

Nå, du skal også kende nogle af fordelene ved yoghurt for sundheden, herunder:

1. Boost immunsystemet

En af de sundhedsmæssige fordele ved yoghurt er, at den kan forbedre immunforsvaret i kroppen. Dette kan forekomme, når probiotika ændrer tarmmikrofloraen og reducerer immunsystemets respons, hvilket kan forværre sygdommen. Derudover kan indholdet også øge modstandskraften og restitutionen fra infektion. Forskning har vist, at varigheden af ​​alle forstyrrelser forårsaget af sygdommen er kortere hos mennesker, der regelmæssigt spiser yoghurt, sammenlignet med dem, der ikke gør.

2. Forebyg osteoporose

Tilstrækkelig ernæring spiller en vigtig rolle i forebyggelsen og behandlingen af ​​osteoporose, især indholdet af calcium og D-vitamin. Begge disse ingredienser findes i yoghurt, så det er meget godt til at opretholde knogletætheden. Calcium er bevist at øge knoglemassen for alle uanset alder. Sørg derfor for at indtage yoghurt regelmæssigt hver dag.

Læs også: Lær mere om kokosyoghurt

Hvis du vil bestemme niveauet af knogletæthed, og hvor meget du har brug for calcium og D-vitamin hver dag, så tjek på et hospital, der arbejder med kan lade sig gøre. Nok med Hent Ansøgning , kan du afgive en ordre til inspektionen blot ved at bruge smartphone. Download appen lige nu!

3. Reducerer risikoen for højt blodtryk

En anden fordel ved yoghurt for sundheden er, at den reducerer risikoen for forhøjet blodtryk. Det menes, at fedtfattig mælk, der ligner yoghurt, kan gøre blodtrykket normalt, hvis det indtages regelmæssigt. Nævnt hvis den reducerede risiko for at udvikle forhøjet blodtryk nåede 50 procent hos en person, der indtager 2-3 portioner letmælk om dagen. Der er ikke noget galt i at erstatte letmælk med yoghurt.

4. Godt valg ved slankekure

Yoghurt kan også være nyttig som en fremragende mad, når du er på et slankeprogram. Dette fermenterede mælkeprodukt menes at være den rigtige snack på bestemte tidspunkter, hvor maven pludselig er sulten, selvom den næste måltidsplan stadig er lang. Det er bevist, at denne mad kan få en person til at føle sig mæt sammenlignet med andre snacks, og er i stand til at nære kroppen.

Læs også: Kokosyoghurt er sundere end dyrebaseret, virkelig?

Nu ved du, hvad fordelene ved yoghurt er for kroppens sundhed, ikke kun fordøjelsessystemet. Derfor er det en god idé at vænne sig til at spise fermenteret mad. Selvfølgelig vil du ikke have osteoporose, når du er gammel, fordi knogletætheden fortsætter med at falde på grund af alder? Væn dig til denne gode ting lige nu!

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. 7 imponerende sundhedsmæssige fordele ved yoghurt.
WebMD. Tilgået i 2021. Fordelene ved yoghurt.