Kvalme er et tegn på forkølelse, her er 4 tricks til at håndtere det

Jakarta - De fleste indonesere tænker på forkølelse som en rigtig sygdom. Hvorimod forkølelse i medicinske termer er kendt som utilpashed, som er en uegnet kropstilstand præget af feber, flatulens, muskelsmerter, appetitløshed, kvalme, løbende næse, hyppige prutter og kulderystelser. De fleste tilfælde af forkølelse opstår på grund af udsættelse for kold luft i lang tid, regn, mangel på søvn, træthed og uregelmæssige spisemønstre. Derfor er det ikke overraskende, at mange mennesker oplever forkølelse i regn- og overgangssæsonen.

Læs også: Forkølelse, sygdom eller forslag?

Hvordan behandles forkølelse?

Mange behandler forkølelse med afskrabninger, som er en alternativ behandling, der går ud på at skrabe metal mod overfladen af ​​ryghuden efter påføring af balsam eller olie. Der er stadig behov for yderligere undersøgelser vedrørende effektiviteten af ​​medicinsk-relaterede afskrabninger, for det kan du prøve andre måder at behandle forkølelse på, herunder følgende.

1. Drik mere vand

Vand har mange fordele for kroppen, herunder lindre forkølelsessymptomer. Årsagen er, at vand kan forbedre blodgennemstrømningen i hele kroppen, så det har en positiv indvirkning på ydeevnen af ​​organer i kroppen. Drikkevarer, der skal undgås, når du er forkølet, er koffein og alkohol, fordi de kan forårsage dehydrering.

Læs også: Behøver folk virkelig at drikke 8 glas om dagen for at være sunde?

2. Indtagelse af næringsrig mad

Udvid nærende fødevarer såsom frugt og grøntsager, når du bliver forkølet. Årsagen er, at disse fødevarer indeholder vitaminer og mineraler, der hjælper med at bekæmpe infektioner og sygdomme. Du kan indtage hel frugt eller forarbejde den til juice eller indtage grøntsager i form af suppe.

3. Tag medicin efter symptomer

Genkend symptomerne på forkølelse, der mærkes for at finde ud af, hvilken type medicin, der forbruges. Tag ikke skødesløst medicin, fordi det kan forværre den oplevede tilstand. Du kan tale med lægen vedrørende de oplevede tilstande og bede om passende lægemiddelanbefalinger.

4. Få nok hvile

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, når du bliver forkølet, så prøv at få mere hvile, så din tilstand forbedres. Hvil straks, når kroppen er træt, og få en god nats søvn (mindst 6-8 timer). Tilstrækkelig hvile hjælper med at forbedre fokus, forbedre humøret, styrke immunforsvaret og skærpe hukommelsen. Denne fordel kan indirekte lindre symptomerne på forkølelse.

Kan forkølelse forebygges?

Forkølelse kan forebygges med en sund livsstil. Vask f.eks. regelmæssigt dine hænder med sæbe (især før du spiser, når du laver mad, efter toiletbesøg og før du rører ved dit ansigt), spis en afbalanceret nærende kost, drik masser af vand, få nok søvn og begræns koffein og alkohol forbrug. En anden måde er at bruge et hovedbetræk eller beskyttelse, når det regner eller småregner (såsom en regnfrakke eller jakke). Brug også en jakke, når du rejser om natten.

Læs også: 5 effektive måder at overvinde forkølelse på

Hvis du oplever forkølelsessymptomer, og de ikke bliver bedre, skal du straks tale med din læge om korrekt håndtering. Brug funktioner Kontakt læge som findes i at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!