9 fødevarer, der kan øge testosteron

Jakarta – For mænd er testosteron et hormon, der spiller en vigtig rolle i kroppen. Dette hormon er kendt som et hormon, der påvirker libido, muskelmassedannelse, energiniveauudholdenhed, til ændringer i sekundære kønskarakteristika hos mænd i puberteten.

Interessant nok har testosteron også en rolle i en mands tiltrækningskraft. Tror du ikke på det? Ifølge en undersøgelse fra Wayne State University gør høje niveauer af dette hormon i kroppen mænd mere attraktive for kvinder.

Læs også: Mandlig skaldethed, sygdom eller hormoner?

Så hvordan øger man dette hormon? En måde at gøre dette på er at være opmærksom på din daglige kost. Kend de fødevarer, der hjælper mænd med at øge testosteron, nemlig:

1. Nødder

Tilføjelse af nødder såsom valnødder eller mandler til din daglige menu kan også være en måde at øge testosteronniveauet på. Mænd, der regelmæssigt spiser andre nødder, såsom cashewnødder, jordnødder og nødder rige på umættede fedtstoffer, har højere testosteronniveauer end mænd, der ikke spiser dem.

2. rødt kød

Mangel på zinkindhold i kroppen er hovedårsagen til lave testosteronniveauer. Nå, den høje koncentration af zink i rødt kød kunne være løsningen. Rødt kød, såsom oksekød og lam, har vist sig at øge testosteron.

Baseret på en undersøgelse fra Harvard Medical School, USA, kan zinktilskud også øge frit testosteronniveau mellem 8 til 14 procent. Hvorfor? Det viser sig, at zink spiller en vigtig rolle i moduleringen af ​​serumtestosteron hos normale mænd.

3. Vin

Ifølge undersøgelser fra Kina indeholder drueskaller resveratrol. Dette stof er i stand til at øge testosteronniveauet i kroppen.

Læs også: Testosteronfunktioner for mænd og kvinder

4. Tunfisk

Det er ikke kun fedtsyreindholdet, der er gavnligt for kroppen. Ifølge en undersøgelse fra Graz University Medical, Østrig, viste det sig, at tun indeholder D-vitamin, som øger testosteron med op til 90 procent.

5. Avocado

Avocado er kendt som en frugt, der er god for helbredet. Nå, en undersøgelse fra Penn State University, USA, fastslår, at testosteronniveauet i en mands krop kan stige, hvis han regelmæssigt indtager et højt indtag af enkeltumættede fedtstoffer, hvoraf det ene er avocado.

6. Ananas

Ifølge undersøgelser i European Journal of Sports Science I 2017 hjælper bromelain eller enzymer indeholdt i ananas med at opretholde kroppens testosteronkoncentration og bekæmpe muskelnedbrydning. Du kan bruge applikationen til at spørge mere om fordelene ved ananas for kroppens sundhed.

7. Granatæble

Denne ene frugt har også det privilegium at stille spørgsmålstegn ved testosteron. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Sports Science, så mange som 47 procent af mænd, der lider af impotens, har en tendens til at forbedre sig efter regelmæssigt at have indtaget antioxidantrig granatæblejuice hver dag.

Læs også: Mænd, disse er 7 tegn på lavt testosteron. Er du inkluderet?

8. Æggeblomme

Æggeblommer er en af ​​de fødevarer, der øger testosteron hos mænd. Hvis du har kolesterol, bør du være opmærksom på, hvor meget du spiser æggeblommer hver dag.

9. Banan

Ikke kun kan øge energi, spise bananer kan øge hormonet testosteron. En banan indeholder bromelain og B-vitaminer, som er gode til at hjælpe med produktionen af ​​hormonet testosteron i kroppen.

Den rigtige kost hjælper med at øge hormonet testosteron. Derudover er andre måder, der kan gøres, gennem regelmæssig motion og en sund livsstil.

Reference:
E-Times. Tilgået i 2019. Testosteronmad: Sådan øger du dit testosteronniveau
Healthline. Tilgået i 2019. 8 Testosteron Boosting Foods