Lignende, men ikke den samme, forskellen er symptomerne på mæslinger, denguefeber og tyfus

, Jakarta – Når de oplever feber, har mange mennesker ofte svært ved at afgøre, hvilken sygdom de oplever. Feber i sig selv er et symptom og ikke en sygdom. Sygdomme, der kan forårsage feber, omfatter mæslinger, dengue hæmoragisk feber (DHF) og tyfus. Nå, så der ikke er nogen forkert behandling, skal du først kende forskellen på symptomerne på de tre sygdomme her.

Mæslinger, denguefeber og tyfus er tre forskellige sygdomme, men de kan forårsage "elleve-tolv" eller lignende symptomer. De tre sygdomme er begge karakteriseret ved initiale symptomer, der ligner influenzasymptomer, nemlig høj feber, hovedpine, muskelsmerter. Mæslinger, denguefeber og tyfus kan også forårsage røde udslæt på huden.

Normalt vil patienten mærke nye symptomer en uge efter at være blevet udsat for de mikroorganismer, der forårsager sygdom. At observere andre ledsagende symptomer kan dog hjælpe dig med at bestemme, hvilken sygdom du oplever.

1. Genkend de tidlige symptomer på mæslinger, DHF og tyfus omhyggeligt

Selvom de første symptomer på disse tre sygdomme kan virke ens, vil du bemærke forskellen, hvis du ser godt efter.

Tidlige symptomer på mæslinger:

  • Feber.

  • Tør hoste.

  • Løbende næse.

  • Ondt i halsen.

  • Betændelse i øjet (konjunktivitis).

Tidlige symptomer på dengue:

  • Høj feber, der opstår pludseligt.

  • Stor hovedpine.

  • Smerter bag øjet.

  • Alvorlige led- og muskelsmerter.

  • Træthed.

  • Kvalme og opkast.

Læs også: Få mere at vide i den kritiske fase af denguefeber

Tidlige symptomer på tyfus:

  • Feber, normalt kun høj om eftermiddagen og aftenen.

  • Fryser.

  • Svær hovedpine.

  • Muskelsmerter.

  • Træk vejret hurtigt.

  • Mavesmerter og opkastninger.

2. Forskelle i udslæt forårsaget af mæslinger, DHF og tyfus

Ud over disse tidlige symptomer kan mæslinger, denguefeber og tyfus også forårsage udslæt på huden. Imidlertid har mæslingeudslæt sine egne karakteristika. Mæslingeudslættet vil dukke op 3-5 dage efter de første symptomer opstår og begynder med Kopliks pletter (små røde pletter med en blå-hvid midte) i munden på kindernes inderside. Herefter kan der også komme et hududslæt bestående af pletter, der er større og fladere, og spredes fra ansigtet til hele kroppen. De røde pletter på mæslinger vil falde i den anden uge og efterlade flagende og sortlige mærker.

Mens hududslæt i DHF, i form af røde pletter vises 2-5 dage efter feber. Udledningen af ​​røde pletter på huden indikerer, at den syge er i en kritisk periode. Disse pletter opstår på grund af blødning og ved tryk falmer farven ikke. På den fjerde og femte dag forsvinder pletterne sporløst.

Ved tyfus kan der forekomme hududslæt på ryggen eller brystet og kan spredes til andre dele af kroppen.

Læs også: Mæslinger og røde hunde, lignende, men ikke det samme

3. Forskellige komplikationer

Nogle gange kan dengue også udvikle sig til en mere alvorlig tilstand. Denguefeber kan forårsage sjældne komplikationer karakteriseret ved høj feber, beskadigelse af lymfe og blodkar, blødning fra næse og tandkød, forstørret lever og kredsløbssvigt. Symptomer kan også udvikle sig til alvorlig blødning, chok og død. Denne tilstand kaldes dengue shock syndrom (DSS).

Ikke så dødelig som denguefeber, de fleste tyfus vil komme sig, hvis de behandles. Tyfus har dog også potentiale til at forårsage komplikationer såsom lungebetændelse, meningitis og septisk shock.

I mellemtiden omfatter komplikationer, der kan være forårsaget af mæslinger, øreinfektioner, bronkitis, ondt i halsen og kryds, samt lungebetændelse, hjernebetændelse og problemer med graviditet.

Læs også: Pas på, disse er komplikationer af sygdom på grund af tyfus

Det er forskellen i symptomerne på mæslinger, denguefeber og tyfus, som du har brug for at kende. Hvis du oplever visse helbredssymptomer og ikke er sikker på, hvilken sygdom du oplever, bør du kontakte en læge. Du kan bestille tid hos en læge på det sygehus du ønsker gennem ansøgningen . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play som en hjælpende ven til at bevare din families sundhed.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Mæslinger.
WebMD. Tilgået 2020. Denguefeber.
WebMD. Hentet i 2020. Tyfus.