Regelmæssigt at drikke kamillete er godt for mennesker med mavesyre

, Jakarta - Mavesyresygdom eller gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) er en brændende fornemmelse i brystet på grund af mavesyre, der stiger op i spiserøret. Denne tilstand kan opleves af voksne eller børn. Der er flere naturlige måder, man kan gøre for at lindre symptomerne på mavesyre. En af de naturlige måder, der menes at være regelmæssigt at drikke kamillete.

Kamille te har en duftende aroma. Denne urtete er kendt for at hjælpe med at berolige stress. Derudover drikkes kamillete ofte for at lindre urolig mave og andre fordøjelsesproblemer. Men på trods af kamilles ry for at behandle maveproblemer, er der faktisk ingen videnskabelig dokumentation, der beviser, at kamille kan lindre mavesyre.

Læs også: Helbred mavesyre med disse 5 fødevarer

Fordele ved at drikke kamillete for mavesyresygdomme

En in vitro- og laboratorieundersøgelse af dyr viste, at kamille har antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaber. Acid reflukssygdom får mavesyre til at bevæge sig baglæns ind i spiserøret. Denne tilstand forårsager ofte smertefuld betændelse i halsen. Det er muligt, at den antiinflammatoriske virkning af kamille hjælper med sure opstødssygdomme.

Urteingredienser indeholdende kamilleekstrakt er også i stand til at reducere mavesyreindholdet såvel som kommercielle antacida. Kamillete anses også for at være mere effektiv end antacida til at forhindre sekundær hyperaciditet. Kamille er dog ikke den eneste nødvendige ingrediens.

Stress er en almindelig trigger for mavesyre. Konstant stress anses for at være den vigtigste faktor, der forværrer symptomerne på sure opstød. I teorien hjælper det at drikke kamillete med at reducere stress. Så indirekte kan dette også hjælpe med at reducere eller forhindre episoder med sure opstød relateret til stress.

Læs også: Fastekur mavesyre, virkelig?

Andre fordele ved regelmæssigt at drikke kamillete

Kamillete har længe været kendt for sine anti-inflammatoriske egenskaber. At drikke en kop kamillete kan give de samme fordele som at tage et NSAID i håndkøb, såsom aspirin.

Kamille te sammenkogt er også i stand til at lindre symptomer på angst og depression. En undersøgelse viste, at folk, der tog en daglig dosis kamilleekstrakt, oplevede en 50 procent reduktion i angstsymptomer. Derudover kan daglige kamilletilskud også lindre symptomer på depression.

Kamille kan også hjælpe med fordøjelsesproblemer, såsom irritabel tyktarm, diarré og kolik. På den anden side har kamille anticancer egenskaber. Apigenin er en af ​​de vigtigste aktive komponenter i kamilleurten. Det er også nyttigt til at hæmme væksten af ​​kræftceller og reducere blodforsyningen til kræfttumorer.

Kamillete er også almindeligt brugt til at lindre kræftsår forårsaget af kemoterapi eller stråling. Denne te har også evnen til at sænke blodsukkeret for personer med diabetes.

Læs også: Symptomer på mavesyresygdom hos mænd og kvinder

Livsstil til at overvinde mavesyresygdom

En af de mest effektive måder at behandle sure opstød på er at undgå mad og drikke, der udløser symptomer. Her er den livsstil, du skal bruge for at kontrollere mavesyren:

  • Spis mindre måltider oftere i løbet af dagen.
  • Stop med at ryge.
  • Løft sovepuden, så dit hoved og bryst er højere end din mave.
  • Spis mindst 2 til 3 timer før sengetid.
  • Prøv at sove i en liggestol til en lur.
  • Undgå at bære stramt tøj eller stramme bælter.
  • Hvis du er overvægtig eller fed, skal du tage skridt til at tabe dig med træning og kostændringer.

Ud over at prøve naturlige måder og livsstilsændringer, spørg også lægen gennem ansøgningen Er der nogen medicin, der kan udløse symptomerne på sure opstød. Spørg også om receptpligtig medicin, der kan lindre mavesyresygdom.

Reference:

Healthline. Tilgået 2020. Kan du bruge kamillete til at behandle sure opstød?

WebMD. Tilgået 2020. Hvad er Acid Reflux Disease?

Harvard Health Publishing. Tilgået i 2020. Naturlægemidler mod halsbrand