Kend ernæringen til murmeldyr for at blive store hurtigt og sunde

"Murmeldyr er en type gnaver, der kan holdes som kæledyr. I modsætning til mus skal du sørge for nærende mad, når du beslutter dig for at opdrætte et marsvin. Dette ene dyr kan generelt lide grøntsager og frugter. ”

, Jakarta – Murmeldyr er en type gnavere, der er nemme at håndtere, så de kan bruges som kæledyr. Marsvin kan lide den samme rutine og tid til at lege, spise og hvile hver dag. De kan også godt lide at gemme sig i genstande, men vil komme ud, når folk er i nærheden af ​​deres levested.

Dette dyr, som stadig er en bror til hamsteren, kan også godt lide at tygge ting for at bevare alle dets voksende tænder. Hvis de bliver passet ordentligt på, kan marsvin leve i 5-6 år eller mere. At passe marsvin er faktisk ikke så svært. Du skal sørge for et levested for dem at leve i, rense dem regelmæssigt og sørge for nærende mad.

Læs også:Gør disse tips til at opdrætte marsvin

Næringsrig mad til marsvin

Marsvin skal have en kost rig på næringsstoffer. Dette ene dyr kan generelt lide grøntsager og frugter. Giv friske grøntsager omkring en kop mindst en gang om dagen. Eksempler på grønne grøntsager, som du kan give, er salat, grønkål, koriander og persille. Sørg for at give forskellige grøntsager hver dag, så dit marsvin ikke keder sig

Hver dag har marsvin brug for mindst 10 mg/kgBW/dag C-vitamin fra de frugter og grøntsager, de spiser. Du kan give rød eller grøn peberfrugt, grønkål og broccoli, som har et højt indhold af C-vitamin. Tilføj gulerødder, zucchini, tomater, kiwi, jordbær, æbler eller søde kartofler en eller to gange om ugen.

Udover mad skal du også sørge for rent, klorfrit vand til drikkevarer. Sørg for, at dit marsvins drik skiftes dagligt. Undgå at fodre med chokolade, koffein eller alkohol, som kan forårsage alvorlige medicinske tilstande. Undgå også sukker og fedtholdige fødevarer. Grøntsager og frugt, der ikke er spist inden for 24 timer, skal kasseres.

Ud over mad har habitatet også brug for opmærksomhed

Marsvin kan leve behageligt i et miljø, hvor temperaturen ikke overstiger 27 grader Celsius. Derfor anbefales det, at marsvinets levested ikke anbefales at være i direkte sollys eller i blæsende områder. Prøv at give et stort levested med en solid overflade og masser af plads til, at dit marsvin kan lege.

For at gøre dit marsvin mere behageligt, placer 1-2 senge lavet af højkvalitets knust papir eller hårdttræspåner. Rens og desinficer marsvinets habitat mindst en gang om ugen med en 3 % blegeopløsning. Skyl og lad det tørre helt, før du placerer dit marsvin i dets habitat. Skift sengetøj mindst to gange om ugen, eller oftere jo bedre.

Læs også:At dyrke marsvin, dette er en effektiv metode, der kan prøves

Sådan holder du dine marsvin rene

Marsvin behøver ikke at blive badet for ofte. Du behøver kun at rense hans krop med en våd klud eller uparfumerede babyservietter. Glem ikke at børste børstehårene med en blød børste. Dit marsvins negle skal også klippes cirka en gang om måneden. Marsvinetænder er generelt gule i farven, og det er normalt, så du behøver ikke at rense dem.

Læs også: Dette er en effektiv måde at pleje et marsvins bur på for at holde det rent

Har du andre spørgsmål om marsvinepleje, så kontakt en dyrlæge via appen . Ingen grund til at gå på klinikken for bare at stille spørgsmål, du kan kontakte lægen, når og hvor du har brug for det.

Reference:
PetCo. Tilgået i 2021. Marsvin.
RSPCA. Tilgået i 2021. Marsvin.