Kan ammende mødre spise Durian?

, Jakarta – For nogle mennesker kan durian være en favorit og svær at undgå. Denne frugt er faktisk kendt som "frugternes konge" og har en sød smag og lækker frugt. Men hvad hvis en kvinde ammer? Er det stadig sikkert at spise durian frugt? Er der bivirkninger, der kan opstå ved at indtage durian frugt, mens du ammer?

Indtil videre har der ikke været forskning, der siger, at durianforbrug kan være skadeligt for gravide. Faktisk er denne frugt kendt for at indeholde mange næringsstoffer, såsom vitamin A, jern, kalium, protein, til calcium. Men husk på, at denne frugt også indeholder kolesterol. Derfor er det faktisk ikke forbudt for gravide kvinder at indtage durian, så længe det er inden for rimelige grænser eller med måde.

Læs også: Sunde Durian spiseregler for at forblive sund

God frugt indtaget under amning

Indtagelse af sunde fødevarer, herunder frugter, er en god ting og anbefales til ammende mødre. For durian-elskere er det okay at indtage det, mens du ammer, men det bør ikke gøres overdrevent. Ud over durian frugt er der forskellige andre typer frugt, der anbefales til indtagelse under amning, herunder:

  • orange

Ammende mødre rådes til at spise masser af citrusfrugter. Det høje indhold af C-vitamin i denne frugt er faktisk meget tiltrængt af ammende mødre og siges at være godt for den lilles vækst. Næringsstofferne fra citrusfrugter siges at hjælpe væksten af ​​børns tænder og knogler, herunder babyer. Tilstrækkelig indtagelse af C-vitamin kan hjælpe med at imødekomme ammende mødres indtagsbehov.

  • Grøn papaya

En af de ting, som ammende mødre bekymrer sig om, er, at mængden af ​​modermælk ikke er meget, så det er ikke nok til den lille. Nå, mødre kan overvinde dette problem ved at indtage grøn papayafrugt. Denne frugt siges at hjælpe med at starte og øge mængden af ​​modermælksproduktion. Mødre kan spise denne frugt direkte eller blande den med yoghurt og andre typer grøntsager eller frugt.

  • Jordbær

Udover appelsiner kan indholdet af C-vitamin også fås fra jordbær. Derfor rådes gravide også til lejlighedsvis at spise denne frugt. For at hjælpe med at fremme modermælk skal du prøve at spise mindst 120 milligram jordbær hver dag. Derudover kan denne frugt også hjælpe med at fugte kroppen, så ammende mødre ikke let bliver dehydreret eller mangler væske i kroppen.

Læs også: Beruset Durian? Her er 6 tips til at overvinde

  • Banan

Bananer er rige på kalium, som er godt for ammende mødre. At øge kaliumindtaget er noget, der skal gøres under amning. For at hjælpe med at opfylde behovene for kaliumindtag for ammende mødre, skal du sørge for at inkludere bananer i dagens frugtmenu. En mellemstor banan indeholder 450 milligram kalium.

  • Avocado

De sundhedsmæssige fordele ved denne ene frugt er ubestridelige. Tilsyneladende er avocadoer også gode til forbrug af ammende mødre. Denne frugt kan også hjælpe med at opfylde ammende mødres kaliumbehov. Faktisk siges kaliumindholdet i avocadoer at være højere end i bananer. Udover kalium er avocado også kendt for at indeholde mange andre sunde næringsstoffer, så det anbefales at indtage det regelmæssigt.

Læs også: Opfyld nyfødt ernæring ved at indtage disse 4 fødevarer

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Rullebukser. Tilgået 2020. 9 frugter at spise, når du ammer for bedre mælkegennemstrømning.
De asiatiske forældre. Tilgået 2020. Fordele og sikkerhedsbekymringer ved at spise Durian til nybagte og gravide mødre.