Lipoma, en klump på kroppen, som ikke bør ignoreres

Jakarta – Lipomer er fedtede klumper, der vokser mellem huden og muskellaget, som normalt optræder på nakke, ryg, skjorte, arme og lår. Når der trykkes med en finger, er lipomer bløde, lette at vrikke og forårsager sjældent smerte. De fleste tilfælde af lipom forekommer i aldersgruppen over 40 år. For at du er mere opmærksom, skal du kende fakta om lipomer her.

Læs også: Kød, der vokser på huden, kan være et tegn på kræft

Lipoma Symptomer og årsager

Selvom lipomer er karakteriseret ved blødt teksturerede klumper på kroppen, kan flere andre typer klumper være tegn på en ondartet (kræft) tumor. Hvis de ofte trykkes og ikke behandles, kan disse kræftklumper udvikle sig mere alvorlige og forårsage komplikationer. Derfor anbefales det, at du straks opsøger en læge, hvis du finder en klump i et hvilket som helst område af kroppen af ​​enhver størrelse.

Hvad forårsagede det? Lipoma klumper er forårsaget af flere faktorer, herunder arvelighed (genetiske faktorer), alder og visse sygdomme (såsom Madelungs sygdom, Cowdens syndrom, Gardners syndrom eller adiposis dolorosa).

Læs også: Skal vide, forskellen mellem kræft og tumor

Lipoma diagnose og behandling

Diagnosen lipom stilles gennem en fysisk undersøgelse. Om nødvendigt vil lægen udføre en ultralyd, CT-scanning, MR og biopsi. Forskellige undersøgelser udføres for at sikre, at den klump, der opstår, ikke er en ondartet tumor, såsom et liposarkom.

Så skal lipomklumpen behandles? Svaret er nødvendigt, selvom en lipomklump, der efterlades alene, ofte ikke forårsager alvorlige problemer. Hvis den klump, der vises, forstyrrer aktiviteter, kan følgende behandlinger udføres for at behandle et lipom:

  • Operation, mest almindelige måde at behandle lipomer på. Kirurgi udføres for at fjerne klumpen gennem et kirurgisk indgreb. Denne metode anbefales til personer, der har store klumper. Normalt vokser klumpen ikke tilbage efter at være blevet fjernet gennem et kirurgisk indgreb.
  • Fedtsugning aka fedtsugning, har til formål at reducere fedt, der ophobes i hudens lag. Du vil blive injiceret med en lokalbedøvelse, før fedtsugningen udføres. Under proceduren laves et snit i området af klumpen, hvorefter lægen bruger et tyndt, hult rør (kaldet en kanyle) til at indsætte i snittet. Derefter flyttes kanylen frem og tilbage for at løsne fedtet, der suges gennem røret.
  • steroid injektioner, har til formål at formindske lipom. Denne procedure er dog ikke fuldt ud i stand til at fjerne eller fjerne klumpen fra kroppen.

Hvordan behandler man lipom derhjemme? Du kan rutinemæssigt tjekke for klumper, der vokser uden at trykke på dem. Ring til din læge, hvis klumpen efter behandlingen ser rød, hævet ud, og der opstår en varm fornemmelse. Udfør regelmæssige kontroller for at overvåge behandlingsresultater. Hvis du har ordineret medicin, skal du sørge for at tage den, indtil den løber ud som anvist af lægen.

Læs også: Ting at vide om lymfeknuder

Det er lipoma-fakta, du skal vide. Hvis der pludselig kommer en klump på kroppen, så tøv ikke med at tale med en specialist. Uden at skulle stå i kø, kan du nu straks bestille tid hos en læge på det valgte hospital her. Du kan også spørge og svare lægen med Hent Ansøgning .