Sådan overvinder du indgroede tånegle derhjemme

, Jakarta - Indgroet tånegl er et af de problemer, der kan angribe neglene. En person, der har en indgroet tånegl, vil føle smerte og prikken, hvilket gør det svært at bevæge sig. Hvis tilstanden eller infektionen bliver værre, kan en indgroet tånegl gøre det svært for den ramte at gå.

Indgroede tånegle opstår, når neglen vokser inde i eller ind i kødet. Denne tilstand kan forårsage hævelse og infektion ledsaget af smerte.

Selvom det lyder trivielt, bør indgroede tånegle ikke tages let på, især hvis det ofte opstår på neglene. Indgroede tånegle, der allerede er alvorlige, kræver kirurgiske indgreb for at behandle dem.

Til gengæld kan indgroede tånegle, der behandles med det samme, faktisk hurtigt blive bedre. Den nødvendige behandling er forholdsvis enkel og kan udføres derhjemme. Så hvad er behandlingerne for indgroede tånegle, der kan udføres derhjemme?

Læs også: Brug af smalle sko forårsager indgroede fødder

Sådan overvinder du indgroede tånegle derhjemme

En af de indgroede tåneglebehandlinger, der kan udføres, er at gennemvæde den inficerede negl. Hvis der opstår indgroede tånegle på fødderne, kan du prøve at lægge fødderne i blød i varmt vand, det kan også blandes med antiseptisk sæbe. Dette hjælper med at holde det indgroede tåområde rent og fri for bakterier.

Måden, der kan gøres, så resultaterne er effektive, nemlig at lægge fødderne i blød i varmt vand mindst 3-4 gange om dagen. Når du har lagt dine fødder i blød, skal du holde dine tæer tørre.

Når du har lagt dine fødder i blød i varmt og forfærdeligt vand, skal du følge trinene nedenfor.

  • Massér blidt på betændt hud.
  • Læg et lille stykke bomuld under neglen, der er blevet fugtet med vand eller antiseptisk middel.

Når du trimmer tånegle, skal du gøre følgende:

  • Læg dine fødder i blød i varmt vand i et stykke tid for at blødgøre dine negle.
  • Brug en ren, skarp klipper eller negleklipper.
  • Klip tåneglene lige op. Undlad at tape, afrunde hjørner eller trimme for kort.
  • Forsøg ikke selv at trimme den indgroede tånegl. Denne tilstand vil kun gøre problemet værre.

Læs også: 6 måder at overvinde indgroede tånegle

Overvej også at bære sandaler, indtil den indgroede tånegl forbedres. Hvis der opstår indgroede tånegle, skal du undgå at bruge sko høje hæle. Målet er at slippe af med infektionen hurtigt. Undgå også at bruge sko, der er for smalle, og sørg for, at dine fødder altid er behagelige under aktiviteter.

Årsagen er, at brug af den forkerte type sko kun gør infektionen, der forårsager indgroede tånegle værre. Brug derfor sandaler eller sko, der sidder lidt løse, indtil infektionen er helt helet.

Hvordan man behandler indgroede tånegle derhjemme kan også gøres ved at bruge en medicin, der påføres tåneglen for at behandle smerten. Du kan købe medicin til behandling af fordøjelsesbesvær ved hjælp af appen så ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset. Meget praktisk, ikke?

Det, der skal understreges, hvis metoderne ovenfor ikke er effektive til behandling af indgroede tånegle, eller hvis symptomerne bliver værre, skal du straks kontakte din læge eller spørge din læge. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

Hold øje med årsagerne til indgroede tånegle

Selvom det generelt forekommer på tæerne, kan indgroede tånegle også forekomme på fingrene. Indgroede tånegle er hævede og røde i neglekanterne. Når den udsættes for friktion fra sokker eller sko, vil den indgroede tånegl føles meget smertefuld. Så hvad er de ting, der kan forårsage indgroede tånegle?

En af årsagerne til nedgroede tånegle er vanen med at klippe neglene for korte, hvilket får neglene til at vokse ind i huden.

Indgroede tånegle kan også udløses af at have for smalle sko på, og traumer som at slå noget hårdt og slå direkte på sømmet.

Læs også: Hvorfor kan storetåen være indgroet?

I nogle tilfælde kan deformiteter i form af foden eller tæerne også lægge ekstra pres på tæerne, hvilket fører til indgroede tånegle. Desuden kan plukning eller rive i hjørnerne af neglene også forårsage indgroede tånegle og føre til indgroede tånegle.



Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2021. Sådan forebygger og behandler du indgroede tånegle.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2021. Indgroet tånegl
NHS informere Skotland. Tilgået i 2021. Indgroet tånegl.