6 måder at forhindre nyresten på

, Jakarta – En nem måde at opretholde en sund krop på er at indtage mindst otte glas vand om dagen. Dette gøres for at kroppens organer fungerer optimalt. Regelmæssigt at drikke vand kan hjælpe med at forhindre nyresygdom, som normalt opstår med alderen.

Nyrestenssygdom eller nefrolithiasis er en sygdom, der generelt rammer mennesker i alderen 30 til 60 år. Denne tilstand forårsager udseendet af hårde materialer såsom sten i nyrerne. Det dannede materiale er faktisk affaldsstoffer fra blodet, der filtreres af nyrerne, for derefter at bundfælde sig og danne krystaller. Hvordan forebygger man nyresten?

Drik vand til forbrug af calciumfødevarer

Det blev allerede nævnt, at nyresten dannes på grund af aflejring af affaldsstoffer i nyrerne. Aflejringen af ​​dette affaldsstof kan dannes som meget små krystaller, der kan komme ud gennem urinvejene.

Men når størrelsen af ​​krystallen bliver større, bliver den farlig. På grund af sin store størrelse irriterer den urinlederens vægge. Så ved vandladning vil det normalt være ledsaget af blod og stærke smerter i taljen, siden og underlivet, endda ledsaget af kvalme.

Læs også:Dette er, hvad der sker med kroppen, når der opstår nyresten

Andre tilstande, der er tegn på nyresten, er urin, der ser uklar ud med en ubehagelig lugt, høj feber, kropssvaghed og kuldegysninger. Hvis du oplever disse symptomer, er det en god idé, at du kontakter din læge. Men hvis symptomerne stadig er milde, kan du følge flere måder at håndtere følgende nyresten på:

1. Drik vand

At drikke store mængder vand eller som anbefalet af en læge vil være i stand til at kaste nyresten. Den anbefalede mængde er 2,8 liter om dagen. For at sikre, at din krops væskebehov bliver opfyldt, kan du sørge for, at den urin, du sender, er klar og ikke gul.

Læs også: Pas på, nyresten kan forårsage disse 7 komplikationer

2. Forbrug af fiberholdige fødevarer

Kostfibre indeholder fytinsyre, som kan reducere krystalliseringen af ​​calciumsalte og derved forhindre dannelsen af ​​nyresten. Inkluder fiberholdige fødevarer såsom majs, æbler, papaya og forskellige andre grønne grøntsager i din daglige kost, så vil dine nyresten falde.

3. Reducer salt- og proteinindtaget

Salt og fødevarer, der indeholder højt proteinindhold såsom kød vil øge calciumindholdet i urinen. I mellemtiden er protein også årsagen til øget oxalat, calcium og urinsyre i urinen.

4. Citronsaft

Ikke alene er det rig på vandindhold, citronsyren i citronsaft er også effektiv til at nedbryde nyresten. Med spaltningen af ​​denne nyresten vil det være lettere at udstøde den gennem urinen. Det anbefalede indtag af citronsaft er 1/2 kop om dagen.

Læs også: Mangel på drikkevand kan forårsage nyresten

5. Æblecidereddike

Ikke kun kommer fra citroner, du kan også få citronsyre gennem æblecidereddike. Æblecidereddike menes at øge syre i maven og derved forhindre dannelsen af ​​nye sten. Mængden af ​​æblecidereddike bør dog ikke indtages for meget.

6. Forbrug af calciumfødevarer

Mælk, yoghurt, ost, grønne grøntsager, skaldyr og nødder er fødevarer, der indeholder calcium. Calcium fødevarer kan forhindre nyresten. Hvis det er nødvendigt, kan du også tage kalktilskud. Spørg din læge, før du tager calciumtilskud, da disse faktisk kan øge din risiko for nyresten.

Det er information om forebyggelse af nyresten. Har du brug for mere klar information om opretholdelse af nyresundhed, bare spørg lægen gennem ansøgningen . Ønsker du at bestille tid til et sundhedstjek hos en læge på det sygehus du har valgt, kan du også gøre det via .

Reference:

Mayo Clinic. Hentet 2021. Nyresten.

Healthline. Hentet 2021. Nyresten.