6 madmuligheder for mennesker med svimmelhed

, Jakarta - Vertigo er en sygdom, der får patienter til at føle sig svimmel, som om jorden snurrer. Denne tilstand er forårsaget af en balanceforstyrrelse centreret i labyrinten eller cochlea i øreområdet. Mennesker med svimmelhed vil også opleve kvalme og opkastning, og kan muligvis ikke rejse sig eller falde ofte på grund af balanceproblemer.

Vertigo er klassificeret som en alvorlig sygdom, fordi den ofte opstår pludseligt. Folk i produktiv alder risikerer at pådrage sig denne sygdom, hvis de ikke følger en sund livsstil. For at reducere de symptomer, der opstår på grund af svimmelhed, er her nogle madvalg til personer med svimmelhed.

Læs også: Dette er grunden til, at Vertigo er forstyrrende

Madmuligheder for mennesker med svimmelhed

Personer med svimmelhed rådes kraftigt til at begrænse overdreven sukker- og saltindtag. Derudover er fødevarer rige på vitamin B, C, zink, kalium og antioxidanter også gode til at reducere svimmelhedssymptomer. Nå, her er madvalg, der kan prøves for personer med svimmelhed:

1. Avocado

Avocado indeholder meget vitamin B6. Denne mad kan indtages i form af juice eller blandes med retter som salater, nudler eller indtages direkte.

2. Spinat

Fra grøntsagsgruppen er spinat en af ​​de bedste fødevarer for folk med svimmelhed at spise. Denne ene grøntsag indeholder vitamin B6, som kan hjælpe med at behandle svimmelhed.

3. Ferskvandsfisk

Den næste føde for folk med svimmelhed er ferskvandsfisk. Bemærk venligst, hvis personer med svimmelhed er forbudt at spise kød. Proteinindtag kan opnås ved at indtage ferskvandsfisk, fordi disse fødevarer ikke indeholder meget salt og anses for at reducere symptomerne på svimmelhed på grund af svimmelhed.

4. Mangostan

Mangostanfrugt indeholder vitaminerne A, B6, B12 og C, som er gode til at understøtte ernæringsindtaget for mennesker med svimmelhed. Fordelene ved denne mad kommer ikke kun fra frugten, men også fra huden. Fordi mangosteenskorpen indeholder xanthoner, som er antioxidanter, der fungerer som smertestillende medicin, så de kan overvinde svimmelhed.

Læs også: Lær følgende tegn på svimmelhed at kende:

5. Banan

Mennesker med svimmelhed rådes også til at spise bananer. Denne frugt anses for at være mad til mennesker med svimmelhed, fordi den kan øge energien og genoprette immunsystemet.

6. Jordnøddesmør

Forarbejdede nødder såsom jordnøddesmør indeholder vitamin B6. Disse fødevarer menes at øge stofskiftet, afværge frie radikaler og reducere symptomer på svimmelhed forårsaget af svimmelhed. Du kan indtage det regelmæssigt, mindst en ske om dagen.

Udover at indtage disse forskellige fødevarer, skal du også opfylde dit vandbehov ved at øge forbruget af vand for at undgå dehydrering. Dehydreringsforhold kan få en person til at opleve hovedpine til svimmelhed.

Alligevel anbefales det ikke at indtage for meget mineralvand på kort tid. Dette kan belaste maven og gøre kvalmefølelsen værre. Fordel tiden til at drikke vand i 2 glas om morgenen, 2 glas om eftermiddagen, 2 glas om eftermiddagen og 2 glas mere om natten.

Læs også: Hvordan man behandler og genkender årsagen til svimmelhed

Det er maden til mennesker med svimmelhed, der er god til at spise. Omvendt anbefales personer med svimmelhed ikke at spise fødevarer, der er for salt, for sød, nødder, frø og kød og ost. Hvis du har andre spørgsmål om svimmelhed, bedes du kontakte din læge via lige. Du kan kontakte lægen, når og hvor du har brug for det.

Reference:
Neuro ligevægt. Tilgået i 2021. Her er en diæt til at hjælpe dig med din svimmelhed!
Healthline. Tilgået i 2021. Sådan følger du en vestibulær migrænediæt.