Årsager til tør spiserør og hvordan man overvinder det

, Jakarta – En tør og kløende hals er ikke kun ubehageligt, det kan også være et tegn på, at der er noget galt med din krop. Normalt er en tør hals et tegn på noget mindre, såsom tørhed i luften eller kold luft. Denne tilstand kan dog også være et tegn på ikke at drikke nok, hvilket kan føre til dehydrering.

Ikke nok med det, tør og kløende hals kan også opstå på grund af bakterie- eller virusangreb, for eksempel virus, der forårsager influenza. Faktisk er der mange årsager til en kløende og tør hals. Forskellige årsager, så vil være forskellige måder at håndtere. For at være klar, find ud af, hvad der forårsager tør hals, og hvordan man behandler det i denne artikel!

Læs også: Kend virkningerne af hvid injektion med C-vitamin

Forskellige udløsere af tør spiserør

Der er tilstande, der kan forårsage en tør og kløende hals, herunder:

  1. Dehydrering

Dehydrering aka mangel på væske i kroppen opstår, fordi kroppen mangler vandindtag. Ud over at udløse en svag krop, som er hovedsymptomet på dehydrering, kan ikke drikke nok vand også få spiserøret til at føles tørt og kløende. Hvis en tør hals opstår af denne grund, er måden at håndtere det på at drikke nok vand. Voksne rådes til at drikke mindst 2 liter vand eller omkring 8 glas på en dag.

Læs også: 5 hemmelige fordele ved C-vitamin for krop og hud

  1. Søvnforstyrrelse

Hvis en tør hals viser sig om morgenen, kan det være et tegn på, at du har problemer med at sove. Generelt forekommer tør hals på grund af vanen med at sove med åben mund. I denne tilstand bliver væsken i munden eller spyt tør, hvilket forårsager symptomer på kløe og tørhed i spiserøret. Snorken er også en søvnforstyrrelse, der kan udløse denne tilstand. Tør spiserør af denne grund kan behandles ved først at eliminere søvnforstyrrelser.

  1. Være forkølet

Tør spiserør kan også opstå på grund af virusinfektioner, der forårsager forkølelse. Faktisk er tør og kløende hals ofte et almindeligt symptom på denne sygdom. Derudover er forkølelse også karakteriseret ved symptomer i form af moderat til høj feber, kropskulderystelser, løbende næse, alias løbende næse, til hoste og nysen. At overvinde tør hals på grund af forkølelse kan gøres ved at drikke varmt vand, få nok hvile og tage medicin, hvis det er nødvendigt.

  1. Influenza

Ud over forkølelse kan virale angreb på kroppen også få en person til at have influenza. Et af symptomerne på denne sygdom er tør hals. Derudover udløser influenza også feber, hoste, løbende næse, muskelsmerter, hovedpine, træthed og diarré. Tør hals på grund af denne tilstand kan overvindes ved at drikke masser af varmt vand, såsom varm te. Hvis influenzaen bliver værre og generer dig, skal du straks tage på hospitalet.

  1. GERD

Stigende mavesyre aka gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) kan også være en udløser for en tør spiserør. Tør spiserør på grund af mavesyre behandles ved at behandle eller neutralisere mavetilstanden. At forhindre mavesyre i at stige kan gøres ved at spise sund mad, undgå mad eller drikke, der kan få mavesyren til at stige, og holde op med at ryge.

Læs også: Blodtype A diæt og dens fordele

Hvis du vil vide mere om årsagerne til tør hals, og hvordan du håndterer det, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Læger kan kontaktes når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald såvel som Snak.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvad forårsager tør hals, og hvordan behandles det?
WebMD. Tilgået 2020. Kom til bunden af ​​din eftermiddagshals.
CDC. Tilgået 2020. Strep Throat: All You Need to Know.
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Kan du få ondt i halsen af ​​at sove med dit vindue åbent?