Kigtips til at eliminere hikke, mens du faster

, Jakarta – Hikke kan udløse ubehag. Især hvis det dukker op på fastetidspunktet. Hikke er kendetegnet ved en "hik" lyd, der kommer ud utilsigtet og varer i en vis tid. Fordi det føles irriterende, vil nogen som regel straks gøre ting, der kan lindre hikke, hvoraf den ene er at drikke vand.

At drikke vand er længe blevet gjort af mange mennesker for at lindre hikke. Men dette kan selvfølgelig ikke anvendes, hvis hikken opstår under faste. Så hvordan kan man overvinde hikke, mens man faster? Er der en anden måde at behandle hikke på end at drikke vand? Find ud af svaret i den følgende artikel!

Læs også: 3 Utrolige Hikke-myter

Overvinde hikke mens du faster

Hikke under faste kan være meget irriterende. Plus, du kan ikke drikke vand eller spise visse fødevarer for at håndtere det. Men bare rolig, der er stadig flere måder, du kan prøve at hjælpe med at lindre og slippe af med hikke, mens du faster.

Tidligere var det nødvendigt at vide, hikke opstår, fordi der er en ufrivillig sammentrækning af mellemgulvsmusklen, som er den muskel, der adskiller mave og bryst. Ud over at forårsage en "hik"-lyd, forårsager hikke også en følelse af tryk i brystet, maven og halsen. Selvfølgelig vil dette øge ubehaget og få en person til at ønske at slippe af med hikken med det samme.

Normalt varer hikke fra et par sekunder til minutter. Herefter vil symptomerne på hikke forsvinde, og kroppen vil vende tilbage til det normale. Vær dog opmærksom på, at hikken er vedvarende og ikke stopper. Dette kan være et tegn på et mere alvorligt helbredsproblem. Ring straks til din læge eller tag på hospitalet, hvis hikken varer i et par dage og er ledsaget af symptomer på svimmelhed, svaghed og stivhed og tab af balance.

For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen for at finde en liste over nærliggende hospitaler. Angiv en placering og find et hospital, der passer til dine behov og kan besøges. kan også bruges til at bestille tid hos en læge. Hent Ansøgning her!

Læs også: Obligatorisk for lægen, hvis du oplever disse hikke

Mellemgulvet har en vigtig rolle i det menneskelige åndedrætssystem. Generelt kan åndedrætssystemet fungere normalt afhængigt af sammentrækningen og bevægelsen af ​​mellemgulvsmusklerne. Hikke kan ske for alle, men de er mest almindelige hos babyer. Han sagde, at dette er normalt at ske som en del af den lille ens vækst- og udviklingsproces. Hikke opstår, fordi der er en forstyrrelse i sammentrækningen af ​​mellemgulvet, i dette tilfælde trækker musklen sig pludseligt sammen. Dette får så luft til at trænge for hurtigt ind i lungerne og får luftvejsventilerne til at lukke og producere en karakteristisk lyd.

Der er flere ting, der kan udløse en pludselig sammentrækning af mellemgulvet, lige fra at spise bestemte fødevarer, drikke kulsyreholdige eller alkoholiske drikkevarer, ryge, til at spise for meget og for hurtigt. Hikke kan også opstå på grund af pludselige temperaturændringer, nervøsitet eller overdreven ophidselse og stress. Milde hikke vil normalt gå over af sig selv uden særlig behandling.

Hvis der opstår hikke, mens du faster, er der flere ting, du kan gøre for at lindre og håndtere symptomerne. Hikke under faste kan overvindes af:

  • Hold vejret i et par sekunder, ånd ud, og gentag derefter, indtil du har det bedre.
  • Tag en dyb indånding, og hold den i et par øjeblikke.
  • Prøv at trække vejret ved hjælp af en papirpose. Sørg for at bruge papirposer, ikke plastikposer.
  • Luk næsen og træk vejret gennem munden i et par sekunder.

Læs også: Vedvarende hikke, skal du være forsigtig?

Særlig behandling skal muligvis udføres, hvis hikken varer i lang tid. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på kroppens tilstand og finde ud af, hvad der får hikken til at dukke op.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Hvorfor hikke jeg?
BetterHealth Channel. Tilgået i 2021. Hikke.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hikke.
Landsorganisationen for Sjældne Sygdomme. Tilgået i 2021. Hikke.