Forskellige typer sund mad til finkefugle

"I naturen er finker kendt som altædende, hvilket betyder, at de kan spise alt, hvad de kan finde. Bløde frugter som papaya og bananer er dog sunde fødevarer, der er deres favorit. Derudover kan de også gives insekter som ernæringskilde. Også til kæledyrsfinker kan producentens foder gives for at sikre, at de forbliver sunde."

, Jakarta - Menneskelig viden om ernæring til fugle fortsætter med at vokse. Dette skyldes, at mange typer fugle nu holdes som kæledyr, så bevidstheden om at forbedre deres sundhed og livskvalitet gennem mad dannes. Som alle andre dyr har fugle brug for den rette balance mellem kulhydrater, proteiner, fedtstoffer, vitaminer, mineraler og vand.

Forskellige fuglearter kræver ofte forskellige fødevarer. En af dem er finkerne, som er en yndlingsfugl, fordi den har en melodisk stemme. Husk, dårlig ernæring er en almindelig årsag til mange sundhedsproblemer hos finker. Sundheden for disse søde fugle afhænger også af, hvor godt de fodres, så du skal kende det rigtige foder til dem.

Læs også: Her er interessante fakta om finken

Det bedste foder til finker

Korrekt ernæring overses normalt, men det er meget vigtigt. Du bør også diskutere fuglens ernæringsbehov med din dyrlæge, da de fleste mennesker antager, at de fodrer disse fugle med den rigtige slags mad, mens de faktisk ikke er det.

Generelt er finker klassificeret som altædende fugle, så de er i stand til at indtage enhver form for mad, der er tilgængelig i deres habitat i naturen. Han kan spise frø, frugter med en blød tekstur, selv insekter. Men her er nogle fødevarer, der kan gøre det sundt:

Pawpaw

Landmænd mener, at vilde finker er skadedyr, fordi de kan lide at spise frugter, den anden er papaya. Papaya frugt er en af ​​deres favoritter, fordi denne frugt er forholdsvis blød, så den er let at fordøje. Ikke kun det, denne frugt er også rig på vitaminer, mineraler og vand.

Du kan give et par stykker papaya frugt, der er blevet flækket, men sørg for at fjerne frøene, for fugle kan ikke lide frøene. Papaya frø gør også buret mere snavset.

Banan

Ikke kun papaya, banan er også en af ​​denne fugls yndlingsfrugter. Bananer er høje i vitaminer og mineraler for at holde finkerne i form, så du kan give dem oftere.

Generelt er den type banan, der gives til de kvidrende fugle, typen af ​​banan-kepok. Der er også nogle mennesker, der mener, at banankepok kan forbedre lydkvaliteten af ​​kvidrende fugle.

Sørg for at købe en moden kepok-banan, fordi umodne kepok-bananer har en tendens til at have en hård tekstur, der er mindre ønskværdig. Du kan dog stadig give de undermodne kepok bananer ved først at mose dem, inden du giver dem til finkerne.

Insekt

Hvis du ønsker at give denne fugl proteinindtag, så kan du give insektmad. Derudover menes insekter også at være i stand til at øge fuglenes udholdenhed, så deres stemmer kan blive bedre.

I naturen spiser finkerne normalt enhver type insekt, den finder, såsom sommerfugle, larver, græshopper, fårekyllinger og andre. I mellemtiden kan kæledyrsfinker spise hongkong-larver, fårekyllinger eller frisk kroto, som kan købes i dyreforretninger. Denne type mad skal dog kun gives én gang et par dage. Undgå også at fodre vilde insekter, da dette kan være giftigt for fugle.

Foderproducent (Voer)

Hvis du har problemer med at finde frisk mad, såsom frugt eller insekter, så kan levering af fabriksfoder eller foder som dagligt foder også være en mulighed for at imødekomme kæledyrsfinkens ernæringsmæssige behov.

I lighed med almindeligt foder er dette voer en kombination af forskellige typer fuglefoder, såsom frugtekstrakter, insekter, honning og andre tilsætningsstoffer blandet sammen. Selv nogle foderproducenter bruger også duften af ​​bananer, som er en yndlingsmad for finker, så de er mere sultne efter at spise det. Derudover skal du også give lidt efter lidt for at justere finkernes appetit.

Drikker vand

Ikke kun mad, der skal tages i betragtning, drikkevandsindtag skal også til enhver tid være tilgængeligt i finkernes bur. Dette er nyttigt til at forhindre fuglen i at blive dehydreret samt udjævne dens fordøjelse.

Glem ikke altid at udskifte og rengøre finkernes drikkevandsbeholder hver dag. Årsagen er, at denne beholder er tilbøjelig til at blive snavset, fordi den også bruges af fugle til deres bade. Ved at holde drikkebeholderen ren kan den forhindre finker fra forskellige sygdomsrisici.

Læs også: 5 tips til at få finkerne til at synge sødt

Det er nogle af de bedste fødevarer til finker. Men holder du andre dyr hjemme som hunde eller katte, kan du nu købe dyrefoder hos . Især med leveringsservicen kan du få dyrefoder uden at forlade huset, og din ordre vil ankomme på mindre end en time. Praktisk er det ikke? Lad os bruge appen nu!

Reference:
Generaldirektoratet for Naturressourcer og Økosystembevarelse. Hentet i 2021. Finke (Pycnonotus aurigaster) Mest populære Cucak.
Smart kæledyr. Tilgået i 2021. Vil du Gacor Fast? Det er 6 slags god finkemad af god kvalitet.