5 måder at overvinde halebenssmerter under graviditet

Jakarta - Der er mange klager, der kan mærkes under graviditeten. En af dem er halebenssmerter. Denne tilstand er faktisk ikke farlig. Smerter i halebenet kan dog være ubehagelige, især når man sidder eller ligger ned.

Mødre bør vide, hvordan de skal håndtere halebenssmerter under graviditeten, så de kan bevæge sig komfortabelt. Halebenssmerter under graviditet opstår generelt i tredje trimester af graviditeten. Dette er normalt, fordi fosterets størrelse fortsætter med at stige og trykke på halebenet.

Læs også: 5 sundhedsproblemer, som gravide kvinder er sårbare over for at opleve

Her er hvordan man overvinder halebenssmerter under graviditet

Faktisk, bortset fra den voksende størrelse af fosteret i livmoderen, kan halebenssmerter under graviditet også forekomme på grund af hormonelle ændringer, vægtøgning og forstoppelse.

Her er nogle måder at håndtere halebenssmerter på under graviditet, som du kan prøve:

1. Træningsrutine

Regelmæssig motion kan være en måde at håndtere halebenssmerter under graviditeten. Den anbefalede form for træning er prænatal yoga. Denne øvelse kan også hjælpe mod rygsmerter.

Her er nogle prænatale yogabevægelser, som du kan prøve for at behandle halebenssmerter under graviditet:

  • Placer din krop, som om du skulle kravle, med hænderne direkte under dine skuldre.
  • Tag derefter en dyb indånding og lad din mave falde lidt.
  • Pust derefter ud og tryk dine hænder ned, mens du langsomt laver bevægelsen.
  • Gør det mindst 10 gange.

2. Brug en siddepude

Halebenssmerter under graviditeten kan være meget generende, når man sidder. Dette er bestemt et problem for gravide kvinder, der skal arbejde siddende i længere perioder. Så prøv at bruge en pude til at støtte dig op og skift din siddestilling med få timers mellemrum. Dette kan reducere trykket på halebenet.

Læs også: Tilsyneladende kan probiotika reducere risikoen for graviditetskomplikationer

3. Varm eller kold komprimering

En anden måde, der kan gøres for at behandle halebenssmerter under graviditet, er at komprimere halebensområdet med varmt eller koldt vand. For en varm kompres kan du gøre dette ved at putte varmt vand i en glasflaske. Sæt derefter flasken på halebenet i nogen tid for at køle af.

I mellemtiden, for en kold komprimering, kan du lægge koldt vand i en plastikpose. Pak derefter plastikken ind i et håndklæde og læg den på halebenet i et par minutter.

4. Bær barselsbælte

Du kan også bruge et specielt bælte til gravide eller barselsbælte for at hjælpe med at behandle smerter i halebenet. Dette bælte kan reducere trykket på halebenet på grund af vægtøgning under graviditeten. På den måde kan halebenssmerter under graviditeten aftage.

Læs også: Farer ved, at babyer sluger fostervand i livmoderen

5. Bær løse bukser

At bære stramme bukser, mens du er gravid, øger trykket på halebenet. Dette kan gøre halebenet endnu mere smertefuldt. Det er en god idé at bære løstsiddende bukser for at mindske trykket på halebenet og mindske smerter. Vælg også bukser, der er bløde og behagelige.

Det er nogle måder at håndtere halebenssmerter på under graviditeten, som du kan prøve. Ud over at prøve disse måder, kan du også tage smertestillende midler.

Men før du tager nogen form for medicin under graviditeten, skal du først konsultere din læge. For at gøre det nemmere kan du Hent Ansøgning og brug den til at spørge lægen, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. 5 stræk til haleben under graviditet.
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Sundhed A-Z. Coccydynia (smerter i halebenet).
Forældre. Hentet 2020. Hvad kan jeg gøre for at lindre smerten i min haleknogle?.
Bumpene. Tilgået 2020. Halebenssmerter under graviditet.