Dette er det bedste tidspunkt at rense tandsten

, Jakarta – At opretholde mund- og tandsundhed er en vigtig vane at gøre. Der er mange måder, der kan gøres, startende fra at øge forbruget af væsker, der kan undgå mundtørhed, børste tænder hver dag og regelmæssigt tjekke din tandsundhed hos tandlægen.

Læs også: Lær fakta og myter om tand- og mundsundhed at kende

Vedligeholder du en god mund- og tandsundhed, undgår du naturligvis forskellige mund- og tandsundhedsproblemer, såsom tandsten. Tandsten er et lag af snavs, der samler sig på tænderne og er svært at rengøre. Tilstanden af ​​tandsten eller på medicinsk sprog kaldet tandsten er resultatet af en ophobning af hærdet plak og får ikke behandling. Plak dannes som følge af madrester, der efterlades og samler sig på tænderne.

Generelt giver tandstens tilstand ikke særlige symptomer hos den syge. Du bør være opmærksom på din mundsundhed, hvis du oplever ændringer i din mund og tænder, såsom mundtørhed og problemer med dårlig ånde, der ikke forsvinder. Tandsten, der efterlades ubehandlet, kan forårsage komplikationer i mund- og tandsundheden, såsom huller i tænderne, let tab af tænder og tandkødsbetændelse eller tandkødsbetændelse.

Når tandsten har forårsaget tandkødsbetændelse i tandkødet, forårsager denne tilstand symptomer som mere følsomt tandkød, hævelse af tandkødet på den del af tænderne, der har tandsten, mørkere tandkød og tandkød der bløder lettere.

Det rigtige tidspunkt at rense tandsten

Undervurder ikke problemet med tandsten. Rutinemæssige mund- og tandsundhedstjek hos lægen er en god forebyggelse mod tandsten. Udover at se tilstanden af ​​tandsundhed, skader det aldrig regelmæssigt at rense tandsten hver 6. måned hos tandlægen. Det er bedst ikke at vente på, at tandsten bygger sig op.

Mange mennesker undervurderer tandsten, selvom tandsten kan forårsage komplikationer for mundsundheden og tænderne, hvis den ikke behandles med det samme. Ud over regelmæssige besøg hos tandlægen er rutinemæssig rengøring af dine tænder hver dag en måde, du kan gøre for at undgå tandstensproblemer.

Læs også: 7 trin til at forebygge tandkødsbetændelse

Tandstensforebyggelse

Forebyg tandsten, så du undgår forskellige mund- og tandsundhedsproblemer ved at gøre følgende:

  1. Glem ikke at børste dine tænder regelmæssigt. Udfør en passende tandbørste i en cirkulær bevægelse. Brug en blød tandbørste til at rense mellem tænderne.

  2. Udover at vælge den rigtige tandbørste, så glem ikke at vælge en tandpasta, der passer til dine behov. Vælg en tandpasta, der indeholder fluor for at hjælpe med at fjerne plak, der klæber til tænderne.

  3. Ud over en tandbørste, brug tandtråd eller tandtråd for at rense madrester, der er mellem tænderne, og som ikke kan nås med en tandbørste.

  4. Brug af en antibakteriel mundskyl kan også hjælpe med at forhindre plak i at opbygge sig på dine tænder.

  5. Undgå at ryge. Kemikalierne i cigaretter kan forårsage tandstensopbygning.

Hvis påvirkningen af ​​tandsten kan reducere din selvtillid og forstyrre dine daglige aktiviteter, skader det ikke at besøge tandlægen med det samme. Korrekt håndtering minimerer risikoen, så behandlingen kan udføres hurtigere. Du kan vælge tandlægen på det rigtige hospital efter dine behov gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Læs også: Kend 5 måder at fjerne tandplak på