Hvordan overføres syfilis fra person til person?

Jakarta - Syfilis, ellers kendt som Løvernes Konges sygdom, er en seksuelt overført sygdom. Du kan allerede gætte fra navnet, syfilis overføres gennem seksuel kontakt. Det viser sig dog, at dette sundhedsproblem også kan overføres til andre mennesker på mange måder, du ved!

Løvernes konge sygdom opstår på grund af en bakteriel infektion kaldet Treponemapallidum . Når bakterier kommer ind i kroppen, kan en person straks mærke forskellige symptomer, såsom feber og udseendet af sår på huden. Nå, udseendet af disse læsioner er et tegn på, at syfilis kan begynde at inficere andre mennesker.

Læs også: Hvad er symptomerne på syfilis hos gravide kvinder?

Forskellige måder at overføre syfilis på

Når en person kommer i kontakt med eller er i direkte kontakt med sårene hos en anden person, der har syfilis, vil bakterierne meget let overføres fra den syge til den pågældende. Tja, transmission eller overførsel af bakterier kan ske på følgende måder.

  • Seksuel kontakt

Seksuel kontakt er hovedvejen og forekommer oftest i tilfælde af syfilis. Overførsel kan forekomme oralt, vaginalt og endda analt. Når en person, der har syfilis sår på deres intime organer, har sex uden at bruge en sikkerhedsanordning, vil bakterierne meget let overføres til deres partner.

Et par dage efter transmissionen opstår, vil syfilis sår begynde at dukke op på anus, pungen, skeden, penis og endda munden. Desværre er folk, der lider af denne sygdom, ofte ikke klar over, at der er sår på deres kønsorganer. Denne tilstand vil resultere i en bredere spredning, især hvis du er seksuelt aktiv eller ofte skifter partner.

Læs også: 4 fakta om syfilis overført fra intime forhold

  • Brug af ikke-sterile sprøjter

Ud over seksuel kontakt kan overførsel af syfilis også forekomme på grund af brugen af ​​usterile nåle. Det betyder, at folk, der bruger ulovlige stoffer ved injektion, er helt sikkert i risiko for at udvikle denne sygdom, selvom de ikke har seksuelle relationer med den syge.

Processen med blodtransfusion er også en aktivitet ved at bruge usterile nåle. Alligevel er denne tilstand mindre almindelig, fordi hver donor vil gennemgå en lægeundersøgelse, før de donerer blod.

  • Overførsel fra gravid mor til foster

Hvis en gravid kvinde har syfilis, er risikoen for overførsel til fosteret meget høj. Det skal bemærkes, at syfilis er en sundhedssygdom, der er meget farlig for babyer, fordi det vil øge risikoen for vækstforstyrrelser, anfald og dødfødsler.

Så lav regelmæssige graviditetstjek for at undgå uønskede komplikationer. Brug appen for at gøre det nemmere at bestille tid på forhånd på nærmeste sygehus. Så sørg for, at appen allerede dig Hent på mobil, ja!

Læs også: Disse 4 symptomer du har syfilis

  • Direkte kontakt med åbne sår

Vær forsigtig med åbne sår hos mennesker med syfilis, for det kan også være en smittemåde til andre mennesker. Faktisk er overførsel via denne metode sjælden, men det betyder ikke, at du kan ignorere det, især hvis du arbejder på et hospital eller en anden sundhedstjeneste.

De bakterier, der forårsager syfilis, kan nemt trænge ind i kroppen, hvis et udækket sår på kroppen er i direkte kontakt med en syfilislæsion. Det skal også huskes, at syfilis ikke kan overføres ved tilfældig kontakt, såsom at dele mad, holde i hånd eller kramme, nysen og hoste. Syfilis smitter heller ikke, hvis man bruger toilettet eller samme genstand som personen med det.

Det var nogle måder at overføre syfilis på andet end gennem direkte seksuel kontakt. Så vær altid forsigtig, okay!

Det viser sig, at selvom det er identisk med hunde, kan rabies også være inficeret hos katte, du ved! Find forklaringen her, ja!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2021. Syfilis.
NHS. Hentet 2021. Syfilis.
MedlinePlus. Hentet 2020. Syfilis.