10 årsager til snorken og hvordan man overvinder det

, Jakarta – Mange mennesker snorker eller snorker ubevidst, mens de sover. Dette kan ikke kun forstyrre søvnkomforten for en partner eller person, der sover i nærheden, men også reducere søvnkvaliteten for den person, der snorker. om hvad helvede hvad får en person til at snorke, og hvordan skal man håndtere det? Lad os finde ud af det her.

Fremkomsten af ​​lyden af ​​snorken er resultatet af en blokeret luftvej, og vibrerer derefter, når den passeres af luftstrømmen. Lyden af ​​snorken kan være blød eller høj (hæs), hvilket er irriterende. De fleste af dem, der snorker under søvn, er voksne, og dette kan udløses af mange ting, fra fedme til vanen med at drikke for meget alkohol. Men snorken kan også være et tidligt symptom på søvnapnø forårsaget af andre alvorlige helbredsproblemer.

Årsager til snorken

Snorken opstår normalt, når det bløde væv på mundens tag ( blød gane ), barn af halsen ( drøvle ), og halsen slapper af, når du går ind i de dybere stadier af søvn, hvilket er omkring 90 minutter efter, du er faldet i søvn. Muskler og væv, der er i en afslappet tilstand, er det, der blokerer luftstrømmen igennem, hvilket resulterer i vibrationer eller snorken.

Andre dele, der også vibrerer, er næsepassagerne, bunden af ​​tungen og mandlerne. Jo smallere luftvejen er, jo sværere er det for luft at strømme igennem den, hvilket får snorken til at blive kraftigere. Her er nogle faktorer, der påvirker forstyrrelsen af ​​luftstrømmen, der forårsager snorken:

  • Køn, mænd snorker oftere end kvinder.
  • Mangel på søvn (Læs også: Tips til at overvinde mangel på søvn ) .
  • Overvægt eller fedme, så der samler sig en masse fedt omkring halsen som gør luftvejene smalle.
  • At sove på ryggen kan også få din hals til at trække sig sammen og din tunge falde ned, hvilket blokerer luftstrømmen.
  • Mundens anatomi har for eksempel en for lav gane, kæbepositionen er forkert på grund af spændte muskler og en hals, der lukker sig, når man sover.
  • Lidelser i næsen, såsom en skæv næseskillevæg.
  • Forkølelse eller allergi, der resulterer i delvist blokerede luftveje og forstørrede mandler.
  • Indtagelse af alkoholholdige drikkevarer eller stoffer, der slapper af i halsmusklerne.
  • Obstruktiv søvnapnø, som er en tilstand, hvor vævet i halsen helt eller delvist blokerer for luftstrømmen, hvilket forstyrrer vejrtrækningen.
  • Arvelige faktorer, nemlig tilstedeværelsen af ​​familiemedlemmer, der snorker eller lider af byggeapnø.

Hvordan man overvinder vanen med at snorke

Faktisk kan vanen med at snorke overvindes naturligt, nemlig ved at ændre din livsstil og vedtage en sund livsstil. Her er måderne:

1. Skift soveposition

Som nævnt ovenfor vil det at sove på ryggen gøre bunden af ​​tungen og den bløde gane i munden ned til bagvæggen, hvilket forårsager lyden af ​​snorken. Så de af jer, der har en vane med at snorke, rådes til at sove på siden, så snorken kan undgås.

2. Tabe sig

For at vanen med at snorke kan stoppe, rådes du også til at tabe dig til normale grænser. Begræns madportioner, spis mere sund mad og motion er nogle af måderne, hvorpå du kan få din vægt tilbage til den ideelle.

(Læs også: 3 øvelser, der kan forbedre søvnen )

3. Stop vanen med at indtage alkohol og ryge

Hvis du drikker alkohol 4-5 timer før sengetid, vil snorken lyde højere. Derfor bør du undgå at indtage alkohol, især i overskud, inden du går i seng. Ud over at indtage alkohol, kan rygning også få nogen til at snorke. Dette skyldes, at giftstofferne i cigaretrøg irriterer luftvejsvæggene, svulmer derefter op og blokerer luftstrømmen. Så du bør stoppe denne dårlige vane.

Hvis snorken er forårsaget af obstruktiv søvnapnø, kan din læge anbefale behandling med en CPAP-maskine eller en snorkemaskine kontinuerligt positivt luftvejstryk . Tricket, den syge vil blive parret med en maske under tryk, der er forbundet med en lille luftpumpe i næsen, når han sover. Denne enhed vil holde luftvejene åbne.

(Læs også: Tilføj alder? Disse 8 tips hjælper dig med at sove bedre )

Hvis du oplever søvnproblemer, kan du diskutere med din læge gennem ansøgningen . Forbi Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!