Har du livmoderhalskræft, kan det helbredes?

”Livmoderhalskræft er et livstruende sundhedsproblem for de fleste kvinder. Data fra WHO viser, at denne type kræft indtager den fjerde position som den mest modtagelige sygdom hos kvinder på verdensplan. Kan livmoderhalskræft så helbredes?”

Jakarta - Det kan du åbenbart. Selvom behandlingen af ​​livmoderhalskræft kan siges at være meget kompleks og ikke let, har mennesker med denne kræftsygdom stadig en høj chance for at blive helbredt, hvis de opdages tidligt. Desværre har livmoderhalskræft i et tidligt stadium ofte ingen symptomer. Dette er grunden til, at ikke få mennesker med denne kræftsygdom kommer for sent i behandling.

Læs også: De 6 mest populære former for kræft i Indonesien

Når man går ind i et fremskredent stadium, er kræftceller vokset hurtigt og danner tumorer. Dette betyder, at den syge normalt vil have symptomer, herunder:

  • Unormal blødning, der opstår uden for menstruation.
  • Unormalt udflåd fra skeden.
  • Smerter i bækkenet eller underlivet.
  • Kroppen bliver let træt.
  • Smerter og ubehag ved sex.

Hvis disse symptomer begynder at kunne mærkes, skal behandling af livmoderhalskræft bestemt udføres med det samme. Du bør dog ikke vente, indtil du mærker symptomerne. For at have en høj chance for helbredelse skal du øge din bevidsthed om dette sundhedsproblem. En måde at gøre dette på er ved at lave regelmæssige Pap-smears som en tidlig opdagelsesindsats.

Pap-smear-undersøgelse er meget vigtig, især for kvinder, der er seksuelt aktive. Du kan spørge lægen direkte om denne undersøgelsesprocedure gennem ansøgningen . Så det er ikke nødvendigt at gå på klinikken, bare Hent Ansøgning at kunne stille spørgsmål til lægen til enhver tid.

Læs også: Vigtigt, her er, hvordan man opdager kræft hos børn fra en tidlig alder

Behandlingsmetoder for livmoderhalskræft

Så hvordan behandler man livmoderhalskræft? Metoder til behandling af livmoderhalskræft afhænger normalt af forskellige faktorer. Startende fra kræftstadiet eller sværhedsgraden til andre medicinske tilstande, der kan være til stede. Alligevel behandles livmoderhalskræft generelt med følgende metoder.

  • Operation

Kirurgiske metoder eller operation anbefales normalt af læger efter at have analyseret patientens tilstand. Der er flere kirurgiske metoder, der kan gøres for at behandle livmoderhalskræft, nemlig:

  • Kirurgi kun for at fjerne kræft. Denne metode udføres normalt for tilfælde af livmoderhalskræft, hvis størrelse stadig er meget lille. Den kirurgiske procedure udføres ved at skære tumoren i en kegleform og efterlade det sunde livmoderhalsvæv intakt.
  • Radikal trachelektomi. Udføres ved at løfte livmoderhalsen eller livmoderhalsen sammen med det omgivende væv og toppen af ​​skeden. Der er stadig en chance for at blive gravid efter at have gennemgået denne operation, fordi livmoderen ikke er fjernet.
  • Total hysterektomi. Gøres ved at løfte livmoderhalsen og livmoderens krop som helhed. Men æggestokkene og æggelederne forbliver på plads.
  • Radikal hysterektomi. Udføres ved at løfte livmoderhalsen, livmoderen og det parametriske væv og uterosakrale ledbånd. Mens æggestokkene og æggelederne efterlades på plads.
  • Bækken eksenteration. Herunder den type livmoderhalskræftoperation, som er ret stor, fordi der er fjernet meget væv, såsom livmoder, livmoderhals, æggestokke og æggeledere. I nogle tilfælde kan blæren, skeden og endetarmen også fjernes, hvis kræften har spredt sig. Denne operation udføres normalt for at behandle tilbagevendende livmoderhalskræft.
  • Stråleterapi

Når livmoderhalskræft er kommet ind i et bestemt stadie, vil læger normalt anbefale strålebehandling som et behandlingstrin. Denne behandlingsmetode involverer højenergi røntgenstråler for at fjerne kræftceller i kroppen. Denne terapi kan udføres alene eller i kombination med andre behandlingsprocedurer såsom kemoterapi.

Strålebehandling udføres også normalt, hvis der er risiko for at fjerne kræften efter operation. Ikke nok med det, denne metode kan også bruges til at behandle livmoderhalskræft, der har spredt sig til andre organer eller kropsvæv. Generelt er der 3 måder at give strålebehandling som en behandlingsmetode for livmoderhalskræft, nemlig:

  • Ekstern. Dette gøres ved at skinne en stråle af stråling på et specifikt kropsområde, som er målrettet.
  • Indre. Dette gøres ved at indsætte et apparat, der har været fyldt med radioaktivt materiale, ind i skeden i et par minutter.
  • Ekstern og intern. Det er en kombination af begge veje, eksternt og internt.

Læs også: Kræftpatienter kan opleve kløe, her er hvorfor

  • Kemoterapi

Målet er det samme som strålebehandling, der dræber kræftceller i kroppen og samtidig mindsker muligheden for skader på raske celler. Men kemoterapi udføres ved hjælp af specielle lægemidler, der kan indsættes i kroppen gennem en vene (infusion) eller i pilleform (oral).

Kemoterapi udføres også som en måde at formindske livmoderhalskræft og reducere tumorvækst. Det specielle lægemiddel, der indgår i denne procedure, forventes at nå alle områder af kroppen, så det effektivt kan dræbe udviklingen af ​​kræftceller.

Kemoterapi administreres i en cyklus, der inkluderer en behandlingsperiode, efterfulgt af en restitutionsperiode derefter. I mellemtiden, i tilfælde af livmoderhalskræft, der allerede er alvorlig, kombineres kemoterapi normalt med andre behandlingsmetoder, såsom strålebehandling. Dog vil dosis af lægemidlet blive sænket.

  • Målrettet terapi

Målrettet terapi er en behandlingsmetode for livmoderhalskræft, der har til formål at blokere udviklingen af ​​nye blodkar, der kan hjælpe væksten af ​​tumorceller. Målterapi, der normalt anvendes, er bevacizumab (avastin). Denne terapi udføres generelt i forbindelse med kemoterapiprocedurer.

  • Immunterapi

Er en behandlingsmetode for livmoderhalskræft, der involverer brug af lægemidler til at styrke kroppens immunforsvar til at bekæmpe kræft. Denne terapi har princippet om, at jo stærkere immunsystemet er, jo lettere er det at ødelægge kræftceller.

Årsagen er, at der er tidspunkter, hvor immunsystemet, der skulle bekæmpe sygdomsangreb, ikke angriber kræftceller. Dette kan skyldes, at kræftceller producerer visse proteiner, der gør dem uopdagelige af immunsystemet.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Livmoderhalskræft.
WebMD. Tilgået i 2021. Hvad er behandlingerne for livmoderhalskræft?