Kend myter og fakta om brintvand

, Jakarta – Hydrogenvand er for nylig blevet populært og hævdes at give forskellige sundhedsmæssige fordele. Som et resultat er ikke få mennesker fristet og begynder at forbruge det. Men hvad er brintvand? Er det rigtigt, at brintvand kan gavne kroppen? Find ud af, hvad er myterne og fakta om brintvand i den følgende artikel!

Faktisk er brintvand almindeligt vand tilsat brintmolekyler. Brint er et kemisk molekyle, der er en farveløs, lugtfri og ikke-giftig gas. Dette molekyle vil senere binde grundstofferne oxygen, nitrogen og kulstof. Derefter danner disse elementer forbindelser, herunder sukker og vand.

Læs også: Fordelene ved vand- og hydrogenindånding hjælper med at håndtere Co-Covid-19-sygdomme

Hydrogen Vand og sundhedskrav

Brintvand er på mode. Grundlæggende er brintvand almindeligt vand, hvortil der tilsættes brintmolekyler. Almindelig vand (H2O) i sig selv indeholder faktisk allerede to brintatomer og et oxygenatom. Men tilsætning af elementært brint, såsom i brintvand, siges at give mange fordele i forhold til almindeligt vand.

Desværre er forskning for at bevise dette stadig ikke gjort meget. Så det kan ikke bevises, om de sunde fordele ved brintvand er et faktum eller en myte. Der er dog flere sundhedsanprisninger fra brintvand, herunder:

  • Antioxidant

Forbrug af brintvand siges at give antioxidantfordele. Fordi brintmolekyler kan fungere som antioxidanter, der bekæmper frie radikaler i kroppen. Dette vil være nyttigt og spille en rolle i at beskytte celler mod virkningerne af oxidativ stress, der kan forårsage betændelse og forskellige sygdomme, herunder kræft. Der er dog behov for yderligere forskning for at bestemme fordelene ved antioxidanter i brintvand hos raske mennesker såvel som personer med kroniske lidelser.

Læs også: Indtagelse af antioxidant vand og hydrogenindånding for at forhindre udsættelse for Covid-19-virussen under New Normal

  • Til gavn for atleter

Atleter kan være en af ​​de grupper, der kan udnytte brintvand. Derfor siges forbruget af denne type vand at hjælpe med at forbedre atletisk præstation, når du træner. Hydrogenvand siges at hjælpe med at reducere træthed, reducere inflammation og fremskynde restitutionsprocessen efter træning. Der er en undersøgelse, der viser, at en fodboldatlet, der drak brintvand, oplevede lavere reduktioner i muskeltræthed sammenlignet med dem, der tog placebo. Hvis du er aktiv i sport, kan du måske prøve at drikke brintvand for at forbedre ydeevnen.

  • Forebyg sygdom

Som tidligere nævnt hævdes brintvand at have antioxidantfordele. Nå, disse fordele siges at beskytte kroppens sundhed og forhindre risikoen for sygdom. Så forbruget af brintvand kan muligvis hjælpe kroppen med at forblive sund og ikke let blive syg.

Så bør du begynde regelmæssigt at indtage brintvand? Er denne drik sikker nok?

Fordi forskningen i dette vand stadig er begrænset, vides det ikke, om der er en fare ved at indtage brintvand regelmæssigt. Selvom der er, er det stadig nødvendigt at finde ud af, om påvirkningen vil være mere farlig sammenlignet med fordelene ved brintvand. Derudover er der ingen bestemmelse om mængden eller grænsen for brintblandingen i vand. Således kan de produkter, der sælges på markedet, have forskellige niveauer af brint. Det vides endnu ikke, hvor meget af den sikre mængde brint, der kommer ind i kroppen.

Læs også: Hydrogenterapi hjælper med at håndtere glad hypoxi

Bortset fra myterne og fakta om brintvand, skal du huske på, at det er vigtigt at opfylde kroppens indtag af vand for at undgå dehydrering eller mangel på væsker i kroppen. Dehydrering kan få en person til at føle sig svag og miste bevidstheden. Hvis du er alvorligt dehydreret, skal du straks gå på hospitalet for at få lægehjælp. Brug appen for at finde en liste over nærliggende hospitaler. Hent appen nu!

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Hydrogen Water: Miracle Drink or Overhyped Myth?
WebMD. Tilgået i 2021. Brintvand: Er der sundhedsmæssige fordele?