Her er hvad du behøver at vide om graviditet hos katte

, Jakarta - Seksuel aktivitet for at kanalisere begær er en meget naturlig ting at gøre, og din kat er ingen undtagelse. Hvis du ikke ønsker, at din kat skal få afkom, er kastrering eller kastrering noget, du kan vælge. Men hvis du har planer om at opdrætte katte, er der en masse information, du skal vide om graviditet hos katte.

Det er vigtigt at huske, når du planlægger at få en killing, at din kat vil have særlige behov, som du skal tage sig af. Dette er alt sammen gjort for at hjælpe katten godt gennem graviditet og fødsel.

Læs også: Graviditetsperiode hos katte, du behøver at kende

Fakta om graviditet hos katte

Hvad skal du vide om graviditet hos katte? Her er nogle grundlæggende oplysninger om gravide katte, som du bør kende som ejere:

Om Cat Graviditet

Ligesom mennesker har katte en maksimal fertilitetsperiode, når de kan blive gravide. Denne fertile periode kan komme hver tredje uge, så der er masser af chancer for, at din kat bliver gravid. At rulle rundt, højlydt miaver og måske endda halen og numsen peger opad er alt sammen tegn på, at det er yngletid for katte.

Nogle af disse tegn er tegn på, at katten er brunstig og klar til at parre sig. Nogle katte mister endda deres appetit i denne periode. Normalt varer denne "frække" fase indtil en passende parringspartner er fundet, så vender han hjem igen.

En kats graviditet varer normalt mellem 63 og 67 dage, men det kan være svært at vide med sikkerhed, hvor længe en kat er drægtig. En kats drægtighedsperiode kan variere fra så lidt som 61 dage til 72 dage. Følgende er varigheden og fasen af ​​en kats drægtighedsperiode:

  • Dag 6: Overførsel af det befrugtede æg til livmoderen.
  • Dag 12: Embryonet hæfter til livmodervæggen.
  • Dag 15: Embryonets forbindelse til moderkattens kredsløb.
  • Dag 21: Embryoer kan nu ses via scanning ultralyd .
  • Dag 28: Embryo måler 3-4 centimeter
  • Dag 38: Nerver, sanseorganer og muskler begynder at udvikle sig.
  • Dag 50: Fosteret er i gang med at vokse, dets størrelse kan nå 7 centimeter og dets pels begynder at vokse.
  • Dag 60: Normalt er katten klar til at føde.

Katte viser ofte ingen fysiske symptomer under graviditeten, før de er et par uger gamle. Men hvis du tror, ​​at din kat er drægtig, så tag hende med til dyrlægen til bekræftelse. Hvis du vil vide, hvordan du selv kan se, om en kat er gravid, er der nogle fysiske tegn, du skal kigge efter, når der er gået to eller tre uger.

Læs også: Vådt eller tørfoder til katte, hvad er bedre?

Hvordan man kender en kats graviditet

Efter ca. 15-18 dage af din kats drægtighed kan du bemærke, at dit kæledyrs brystvorter er forstørrede og røde, en tilstand kendt som 'pinking-up'. Svarende til morgen kvalme Hos mennesker kan en gravid kat opleve et opkastningsstadium. Hvis du bemærker, at hendes opkastninger bliver hyppigere, eller at hun slet ikke har det godt, så ring til dyrlægen.

Kattens mave vil begynde at svulme op, men undgå at røre ved den, så du ikke risikerer at skade moderen eller hendes ufødte killing. En forstørret kats mave skyldes ikke kun graviditet, der kan også være andre årsager, så overvåg katten nøje for eventuelle tegn på sygdom og kontakt en dyrlæge, hvis du er bekymret.

En gravid kat vil gradvist tage mellem 1-2 pund på (afhængigt af antallet af killinger, hun bærer), og dette er et stærkt tegn på, at hun er gravid. Katte, der er gravide, har også en tendens til at have en øget appetit, hvilket også vil bidrage til deres vægtøgning. En øget appetit kan dog også være tegn på indvoldsorm eller sygdom, så tjek med din dyrlæge for at være sikker.

En gravid kat kan være mere moderlig, hvilket betyder, at hun spinder mere og søger ekstra ballade og opmærksomhed fra dig. Nogle veterinærpraksis kan diagnosticere en kats graviditet ved hjælp af ultralyd, nogle gange så tidligt som 15 dage efter drægtighedsperioden. Dyrlægen kan muligvis også give dig en indikation af, hvor mange killinger der er i livmoderen på dag 40 af graviditeten. Men i en kattegraviditet kan den større killing skjule andre mindre killinger i livmoderen, så du kan få flere killinger end forventet.

Under graviditeten er det vigtigt at sørge for ordentlig ernæring til en gravid kat. Du behøver nu ikke længere at forlade huset for at få kvalitets kattefoder, for nu kan du få det gennem køb medicin-funktionen på ! Din ordre kan ankomme på mindre end en time, du ved!

Læs også: Kend ins og outs ved at passe killinger

Tegn på, at en kat vil føde

Selvom din kat burde være mere end i stand til at håndtere fødsel på egen hånd, så sørg for at du er klar, når den nærmer sig slutningen af ​​sin fødselsperiode. Der er flere tegn, man skal være opmærksom på, som indikerer, at en kat er ved at føde, nemlig:

  • Katten er begyndt at nægte at spise, opfører sig rastløs og leder efter et afsides sted at slå sig ned, måske fordi fødslen er ved at starte.
  • Kattens kropstemperatur vil falde til omkring 37,8 grader Celsius i løbet af 12-24 timer før veerne begynder.
  • Lige inden fødslen kan moderen blive mere vokal, virke rastløs og vil fortsætte med at vaske sig.
  • Fødslen skal begynde med kraftige mavesammentrækninger efterfulgt af udflåd fra skeden. Hvis udflådet er tykt og sort eller blodfarvet, skal du straks kontakte din dyrlæge.
  • Efter denne udgivelse vil killinger normalt også blive født meget hurtigt!

De fleste katteleveringer går glat, og du behøver ikke at blande dig. Der er dog nogle tegn, såsom misfarvet afføring og katten, der anstrenger sig uden at fjerne killingen i mere end 30 minutter, hvilket kan tyde på komplikationer. Hvis du bemærker nogen af ​​disse eller har andre bekymringer, skal du straks kontakte din dyrlæge.

Reference:
Katte bedste Europa. Fået adgang i 2021. Gravid kat: Her er de vigtigste faktorer at overveje!
Hill's foder til kæledyr. Fået adgang i 2021. Graviditet hos katte: Tegn og forberedelse til levering.
UK purin. Tilgået i 2021. Information og rådgivning om kattegraviditet.