Overvind brystklumper, mens du ammer med disse 5 måder

, Jakarta – Brystklumper ved amning er en almindelig tilstand, som ofte mærkes af mange ammende mødre. Disse klumper kan nogle gange forårsage smerte og gøre moderen utilpas, mens hun ammer. Derfor bør brystknopper behandles med det samme. Kom nu, find ud af, hvordan du håndterer brystknopper, mens du ammer her.

For at kunne håndtere det på den rigtige måde, skal mødre først og fremmest finde ud af årsagen til brystknopper, når de ammer. Der er mange mulige årsager til, at der opstår brystklumper, mens du ammer. De fleste tilstande er ikke alvorlige, så de vil gå over af sig selv og kræver ikke nogen særlig behandling. Men en brystklump kan også være et tegn på en alvorlig sygdom, såsom brystkræft.

Her er nogle årsager til brystklumper under amning, som ikke er alvorlige:

Tilstoppet kanal

Brystklumper, som du mærker, mens du ammer, kan skyldes en blokeret mælkekanal. Dette kan ske, fordi moderen bærer en bh eller tøj, der er for stramt, så mælken til sidst bliver tilstoppet i det ene område af brystet.

Forstørrede bryster

På visse tidspunkter kan moderen også mærke en smertefuld klump i brystet. Dette kan skyldes, at moderen har brystforstørrelse. Forstørrede bryster vil føles hårdere og hævede, så de kan danne klumper. Disse klumper kan dog gå væk, efter at mælken kommer ud manuelt eller ved at pumpe. Brystklumper på grund af hævelse opstår normalt, når barnet ikke kan die ordentligt, så mælken ikke kommer ud som et resultat.

Læs også: Nemme måder at strømline modermælk på

Her er nogle alvorlige årsager til brystklumper under amning, som mødre skal være opmærksomme på:

mastitis

Mastitis er en tilstand, hvor brystvævet bliver betændt, nogle gange ledsaget af infektion. Denne tilstand kan føre til dannelsen af ​​en byld (opsamling af pus) i brystvævet. I alvorlige tilfælde kan mastitis være dødelig, hvis den ikke behandles med det samme.

Fibroadenom

Det er en godartet brystsvulst, der er mere almindelig hos kvinder i alderen 20-30 år. Fibroadenom dannes af brystvæv og bindevæv og kan kun forekomme i det ene bryst eller begge.

Lipoma

Lipomer er fedtklumper, der vokser langsomt under huden. Disse klumper kan ikke kun vokse i brysterne, men også i andre kropsdele, såsom nakke, skuldre, ryg og mave. Lipomer er godartede tumorer, der er ufarlige, men som skal fjernes, når de er store og generende.

Læs også: Det er ikke kræft, det er 5 klumper i brystet, som du skal kende

Sådan håndterer du brystknopper, mens du ammer

I de fleste tilfælde kræver brystklumper ikke særlig behandling, fordi de er harmløse og generende. Normalt er brystklumper under amning oftest forårsaget af mastitis. Mødre kan behandle mastitis brystklumper med følgende trin:

  1. Fortsæt med at amme på det ømme bryst, men juster barnets position, så fastgørelsen er korrekt under fodring. Moderen kan lægge en pude under barnets hoved i morens skød, og derefter rette barnets hage til den blokerede kanal.
  2. Komprimer brystet med et håndklæde, der er blevet fugtet med varmt vand.
  3. Masser forsigtigt brystet fra toppen til brystvorten. Sørg for, at brysterne er varme, når de masseres. Massage ved at skubbe mælkekirtlerne til brystvorten.
  4. Undgå at bære stramme bh'er eller tøj, der kan blokere for mælkestrømmen.
  5. Hvis klumpen er smertefuld, må du ikke tage medicin uden først at tale med din læge. I den indledende fase kan mødre tage medicin, såsom ibuprofen eller paracetamol, for at lindre smerter. Men hvis smerten fortsætter, kan moderen tage antibiotika, men stadig efter lægens råd.

Læs også: 6 årsager til brystsmerter under amning

Sådan håndterer du brystknopper, mens du ammer. Hvis ammende mødre har andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at bruge applikationen . Du kan kontakte lægen via funktionen Tal med en læge at bede om sundhedsråd via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.