Mor, dette er 6 måneders babymad for at tage på i vægt

Jakarta - Når mødre planlægger en 6-måneders babymadsmenu, skal mødre være opmærksomme på ernæringsbehov. Babyer, der er trådt ind i alderen, har brug for komplementære fødevarer (MPASI), så deres fødeindtag skal være sundt og afbalanceret, for at understøtte deres vækst og udvikling.

Der er tidspunkter, hvor mødre føler sig rastløse, fordi de føler, at barnet er undervægtigt. Prøv derefter at øge barnets vægt ved at give mad. Men hvilke typer fødevarer kan hjælpe med at øge babyens vægt?

Læs også: Tjek WHOs anbefalinger for MPASI til 8-10 måneders babyer

Forskellige fødevarer til 6 måneder baby for at tage på i vægt

For at øge babyens vægt er der flere fødevarer, der kan gives, nemlig:

1. Banan

Bananer er rige på kalium, vitamin C og B6 og kulhydrater. Denne frugt er også fyldt med kalorier, hvilket gør den til en 6 måneder gammel babymad, der kan hjælpe med at tage på i vægt. Mødre kan servere bananer ved at mose dem, indtil de er rigtig glatte, før de giver dem til barnet.

2. Sød kartoffel

Søde kartofler forarbejdes let til mad til 6 måneder gamle babyer. Mødre koger eller damper det, og purér det derefter, før de giver det til barnet. Disse knolde er lækre, lette at fordøje og rige på vitamin A, C, B6, fosfor, kalium og mangan.

Alle disse næringsstoffer hjælper barnet med at give næring og tage på i vægt. Derudover er søde kartofler også fyldt med kostfibre, så det er godt for babys fordøjelse. Hvordan man behandler søde kartofler kan lave grød eller blive til puréer og lækre supper.

3. Avocado

Denne grønlig-gule kødfulde frugt er rig på vitamin B6, E, C, K, folat, kostfibre, jern og pantothensyre. Derudover har avocadoer også en høj procentdel af sundt fedt. Denne frugt kan serveres som en blød puré, som babymad 6 måneder.

Læs også: Dette er tips til at forberede den første MPASI-menu til dit lille barn

4. Kylling

Kylling er en fantastisk kilde til let fordøjeligt protein og hjælper din baby med at tage på i vægt ved at opbygge muskelmasse. Kylling er også en alsidig madmulighed og kan serveres i enhver form. Sørg dog for at purere den inden servering som 6 måneders babymad, ja.

5. Olivenolie

Olivenolie er et eksempel på en kilde til sunde fedtstoffer, der kan bruges til at øge babys vægt. Prøv at tilføje en teskefuld olivenolie til babymad grød eller puré for ekstra kalorier.

6. Jordnøddesmør

Nødder er ikke kun næringstætte og rige på sunde fedtstoffer. American Academy of Allergy, Asthma and Immunology anbefaler at introducere andet end jordnødder til babyer fra 6 måneders alderen for at forhindre fremtidige fødevareallergier.

7. Ost og yoghurt

Ost og yoghurt er mejeriprodukter, der er rige på næringsstoffer. Prøv at tilføje revet ost eller yoghurt specielt til babyer, til puré eller mad som en variation og yderligere ernæring for at øge hendes vægt. Giv det dog gradvist og observer, om der opstår allergiske reaktioner.

Læs også: Disse er fordelene ved Avocado Frugt som MPASI til babyer

Det er omkring 6 måneders babymad for at tage på i vægt. Nå, du bør undgå at give honning til under 1 år, fordi det kan få babyer til at opleve botulisme. Hvis du har spørgsmål om valg af mad, eller har brug for at købe babyhelseprodukter, så brug appen at spørge lægen og nemt købe babyprodukter.

Husk, at det er vigtigere at opretholde sunde spisevaner end at få dit barn til at nå deres målvægt. Lad barnet spise en sund og afbalanceret kost, så den til sidst når en sund vægt.

Hvis du er bekymret for, at dit lille barn ikke vil tage på i vægt, selv efter at have prøvet disse tips og fødevarer, så tal med din læge. På den måde vil lægen være i stand til at vurdere situationen og ordinere vægtøgningstilskud til børn, hvis det er nødvendigt.

Reference:
Forældre. Fået adgang i 2021. 10 fødevarer til sundt at opmuntre babys vægtøgning.
First Cry Parenting. Fået adgang i 2021. Liste over 12 fødevarer til sund vægtforøgelse til babyer og børn.