Gravide kvinder hoster ofte, dette er en effektiv måde at håndtere det på

, Jakarta – Hoste under graviditet kan være meget irriterende og ubelejligt. Årsagen er, at gravide kvinder ikke bør tage stoffer uforsigtigt. I stedet for at overvinde en hoste, kan det at tage den forkerte medicin faktisk øge risikoen for forstyrrelse af fostrets vækst og graviditet.

Faktisk er de symptomer på hoste, der opstår, meget foruroligende og ubehagelige. Så hvad skal man gøre? Det er vigtigt for gravide kvinder at kende de rigtige trin til at håndtere hoste uden at tage medicin. Derudover bør forebyggelse af hoste også gøres, så moderens og fosterets sundhed altid opretholdes.

Læs også: Gravide kvinder med hoste, er det sikkert at tage medicin?

Overvinde hoste under graviditet

Hoste er en naturlig reaktion fra kroppen, der har til formål som et forsvarssystem at udstøde fremmede stoffer fra luftvejene. Hoste opstår også for at forhindre fremmedlegemer i at trænge ind i de nedre luftveje. Derfor er den lejlighedsvise hoste faktisk en normal og god ting for at holde vejret fugtigt.

Der er flere ting, der kan forårsage en hoste, lige fra tør hals, fremmedlegemeangreb, tør luft til tegn på visse sygdomme. Det er vigtigt at vide, hvad der forårsager hosten, så den kan behandles med det samme.

Håndtering af hoste vil normalt være anderledes for gravide kvinder, fordi de ikke bør tage stoffer uforsigtigt. Årsagen er, at de lægemidler, som moderen indtager, kan påvirke fosterets udvikling og endda udløse helbredsproblemer. Det første trimester, som er de første 12 uger af graviditeten, er et vigtigt tidspunkt, hvor barnets vitale organer dannes.

Dette er grunden til, at gravide kvinder ikke bør tage medicin i første trimester. Hvis hostesymptomerne stadig er milde, kan gravide kvinder prøve nogle tips, såsom:

  • Spis varm suppe

Indtagelse af sund mad er en måde at holde kroppen i form og symptomerne på hoste forsvinder. En af de fødevarer, der kan prøves, når gravide kvinder hoster, er en skål med varm kyllingesuppe. Indtagelse af varm suppe kan hjælpe med at trække vejret lettere og reducere betændelse.

  • Varmt brusebad

Hoste kan forekomme ledsaget af symptomer på åndenød. For at overvinde dette, prøv at tage et varmt brusebad. Dette kan hjælpe med at lindre åndenød og få dig til at føle dig sundere.

Læs også: Sojasauce og lime, naturligt hostemiddel til gravide kvinder

  • Gurgle saltvand

En måde at håndtere hoste på uden medicin er at gurgle saltvand. For at lave det skal du opløse salt i et glas varmt vand og derefter bruge det til at gurgle. Dette menes at hjælpe med at lindre ondt i halsen og hoste.

  • Udnyt balsamen

Balsam eller gnidningsolie, der sælges bredt på markedet, bruges ofte til at varme kroppen op. Det viser sig, at det også kan lindre hostesymptomer. Prøv at påføre en balsam eller smøreolie på brystet og under næsen for at lindre symptomer på tilstoppet næse og hoste.

  • Honning og citron

Når hosten ikke stopper, kan gravide prøve at indtage varmt vand blandet med citron og honning. Denne blanding menes at kunne hjælpe med at overvinde en halsbetændelse, der kan være en udløsende faktor for hoste.

  • Komfortabel sovestilling

Hoste opstår normalt når som helst og bliver nogle gange værre om natten. Derfor skal gravide justere sovestillingen for at være mere behagelig, så hosten ikke forstyrrer søvnkvaliteten. Prøv at bruge puder, der er stablet højt nok, når du sover, så dit hoved er i en højere position. Dette er for at forhindre slim i at flyde under søvn og irritere halsvæggen. Irritation i halsen er en af ​​årsagerne til hyppige hostesymptomer.

Læs også: Vær ikke skødesløs, dette er en type hostemedicin til gravide kvinder

Men hvis hosten ikke forsvinder og bliver værre, skal du straks gå til det nærmeste hospital. Ved tvivl kan moderen formidle de oplevede klager til lægen i ansøgningen . Læger kan nemt kontaktes via Video/taleopkald og snak, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Amerikansk graviditet. Tilgået 2020. Hoste og forkølelse under graviditet.
Healthline. Tilgået 2020. Sådan behandler du en forkølelse eller influenza, når du er gravid.
WebMD. Tilgået 2020. 8 tips til natlig hostelindring.