Sådan kender du visdomstandsproblemer

, Jakarta - Visdomstænder er et andet navn for de øvre og nedre ryg kindtænder. Disse tænder er de tænder, der er tættest på kæben. Disse tænder vil vare ved at vokse, når du er i dine sene teenageår eller tyve år og derover. Visdomstænder vokser også ofte på tandkødet uden at give symptomer. Symptomerne, der opstår, kan dog omfatte smerter og ømhed. Denne følelse opstår, når der ikke er plads nok til, at disse tænder kan vokse.

Læs også: Mødre skal vide, dette er visdomstændernes hovedfunktion

Væksten af ​​visdomstænder kan virkelig være meget smertefuldt. Det øvre tandkød kan blive inficeret og hævet. Placeret langt i hjørnet og svært at nå med en tandbørste gør dette visdomstænder sårbare over for huller. Visdomstænder kan også få de tilstødende tænder til at blive forstyrret. Hvis visdomstanden vokser skråt, vil den tilstødende tand få et skub fra den ramte tand. Som et resultat får det tandstrukturen til at falde fra hinanden.

Der er flere muligheder, der kan udløse væksten af ​​påvirkede visdomstænder, herunder:

  • Tænder vokser lige op eller ned på samme måde som andre tænder, men er fanget i kæbeknoglen.

  • Tænder vil vokse i kæbeknoglen og vokse vinkelret på andre tænder.

  • Tænder vokser i hjørnerne mod bagsiden af ​​munden.

Læs også: 5 naturlige ingredienser til at lindre visdomstandssmerter

Symptomer, der vil opstå, når visdomstænder har problemer

Måden at finde ud af, hvilke visdomstænder der er problematiske, er at kende de symptomer, der opstår. Nogle af de symptomer, der kan opstå, når visdomstænder vokser, herunder:

  • Blødning og smertefuldt tandkød.

  • Hævelse af tandkødet bagerst i munden.

  • Dårlig smag i munden.

  • Besvær med at åbne kæben.

  • Smerter når man tygger eller bider.

Hvordan man overvinder symptomer, der opstår, når visdomstænder har problemer

Der er flere måder, du kan gøre, når symptomer opstår, herunder:

  • Masser tandkødet med fingrene eller is. Det kan du gøre ved forsigtigt at massere frem og tilbage eller lave cirkulære bevægelser på det ømme tandkød kan give midlertidig lindring. Gnid ikke for hårdt, da det vil forårsage irritation, blødning og hævelse.

  • Tag hævelsesmidler eller smertestillende midler. Du kan bruge ibuprofen til at behandle smerter og hævelse. Derudover kan du også tage medicin af acetaminophen-typen for at lindre smerter. Denne medicin indeholder stærke antipyretiske ingredienser, så du kan også bruge den som en forkølelsesmedicin. Dette lægemiddel har dog ingen effekt på hævelse.

  • Brug en antiseptisk mundskyl. Denne medicin kan hjælpe med at behandle eller forebygge infektion samt smerter i tandkød og tænder. Denne mundskylning kan også hjælpe med at lindre smerte og hævelse og gøre mundhulen fri for infektion.

Andre helbredsproblemer, hvis visdomstænder ikke behandles med det samme

Hvis problematiske visdomstænder ikke behandles med det samme, vil unormale visdomstænder forårsage andre helbredsproblemer. Følgende er nogle af de sygdomme, der vil opstå, hvis visdomstænder ikke behandles med det samme:

  • cyste. Disse cyster kan opstå, fordi visdomstænder danner lommer fyldt med væske i kæbeknoglen. Disse cyster kan beskadige kæbeknoglen, tænderne og nerverne.

  • Andet huller i tænderne. Tilstanden kan opstå, fordi visdomstænder skubber andre tænder, risikoen for infektion vil stige. Derudover vil tænderne vippe og hobe sig op.

  • Hul . Denne tilstand opstår, fordi den fjerne placering gør det vanskeligt at rengøre, når du børster tænder, så mad og bakterier bliver fanget i området.

Læs også: Skal visdomstænder trækkes ud?

Vær opmærksom på de symptomer, der opstår, for disse symptomer er en måde at vide, om visdomstænder har problemer eller ej. Vil du tale med en ekspert læge om dit helbredsproblem? kunne være løsningen. Med appen , kan du chatte direkte med ekspertlæger hvor som helst og når som helst via Snak eller Stemme/videoopkald . Du kan også købe medicin på , du ved . Ingen grund til at forlade huset, din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen er nu på Google Play eller App Store!