Hypoparathyroidisme kan forårsage tør skællende hud?

, Jakarta – At have tør skællet hud er bestemt et meget forstyrrende udseende. Denne tilstand er karakteriseret ved hud, der ser tør og revnet ud, hvilket giver den et skællende udseende. Tør, skællende hud kan forekomme på ethvert område af huden, såsom hænder, fødder og ansigt. En af årsagerne til denne tilstand er hypoparathyroidisme.

Ja, tør skællende hud er et af symptomerne på hypoparathyroidisme, som er en sjælden tilstand, når biskjoldbruskkirtlerne ikke producerer nok parathyroidhormon. Manglen på produktion af parathyreoideahormon kan få calciumniveauet i kroppen til at falde og fosfor øges. Som følge heraf vil der være en række symptomer, hvoraf det ene er tør og skællende hud.

Læs også: 8 smukke tips til pleje af tør hud

Behandling af tør skællende hud er generelt skræddersyet til, hvad der forårsager det. Så når du finder denne tilstand på din hud, skal du straks diskutere det med din læge på appen , eller aftal tid hos en læge på sygehuset til nærmere undersøgelse, så en diagnose og behandlingsmuligheder kan fastlægges.

Selvom det generelt ikke er en nødsituation og farlig tilstand, kan tør skællende hud ikke ignoreres. Især hvis denne tilstand opstår sammen med forskellige andre symptomer, såsom en alvorlig allergisk reaktion, kvalme, opkastning, høj feber eller blærer.

Andre tilstande end hypoparathyroidisme, som forårsager tør skællende hud

Bortset fra hypoparathyroidisme kan tør, skællende hud også være forårsaget af forskellige andre medicinske tilstande, såsom:

1. Kontakt Dermatitis

En betændelsestilstand i huden, kontaktdermatitis kan skyldes eksponering for stoffer, der kan irritere eller udløse en allergisk reaktion. Årsagerne til sygdommen, der gør huden tør og skællende, kan være forskellige for hver syge. Det kan være kemikalier i sæbe eller metaller i smykker.

Læs også: Overvind tør eksfolieret hud på denne måde

2. Tinea Pedis

Tinea pedis eller fodsvamp Det er også en sygdom, der kan gøre huden tør og skællende. Denne sygdom er forårsaget af en svampeinfektion, som normalt opstår mellem tæerne. Denne infektion gør ikke kun huden tør, skællende, men også kløende, rød, revnet og blæret. Selvom det ikke er en farlig sygdom, skal tinea pedis behandles med det samme, så det ikke spredes til andre dele af kroppen eller inficerer andre mennesker.

3. Psoriasis

Karakteriseret ved tykke røde pletter, der føles kløende og smertefulde, kan psoriasis også få den syges hud til at se tør og skællende ud. Denne sygdom opstår på grund af en forstyrrelse i immunsystemet, der får hudceller til at ændre sig for hurtigt.

4. Ichthyosis vulgaris

Også kendt som fiskeskælsygdom Ichthyosis vulgaris er en lidelse, der også kan gøre huden tør og skællende. Denne lidelse opstår generelt hos nyfødte eller børn.

Læs også: Rids ikke tør og kløende hud, takl det på denne måde

5. Seborrheic Dermatitis

Den mest almindelige årsag til skæl, seborrheic dermatitis er en hudsygdom karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​hvide skæl på hår og skuldre. Denne tilstand er også ofte ledsaget af kløe og tør, skællende hovedbund kan også føles fedtet.

6. Pityriasis Rosea

Pityriasis rosea er en hudsygdom karakteriseret ved udseendet af et rødt eller lyserødt udslæt, med en ar-lignende form eller rød bule, og nogle gange ser det skællende ud. Denne tilstand bliver normalt bedre inden for et par uger.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2019. Scaling Skin.
WebMD. Tilgået i 2019. Hvorfor har jeg skællende hud?