6 tips til at overvinde søvnbesvær under graviditeten

, Jakarta – At have en graviditet er en lykkelig tid for ægtepar. Mange gravide oplever dog forandringer i kroppen og søvnforstyrrelser. Søvnforstyrrelser, som ofte opleves af gravide kvinder, er søvnløshed. Ifølge American Pregnancy Association er søvnløshed under graviditeten normal og almindelig for 78 procent af gravide kvinder.

Læs også: For ikke at gå i panik, kend disse 5 graviditetsmyter

Der er flere årsager, der gør, at gravide oplever søvnløshed eller søvnforstyrrelser, såsom rygsmerter, øget hyppighed af vandladning om natten, angst, mavesmerter, hormonelle forandringer og forstørret mave. Men bare rolig, du kan gøre nogle af disse måder at håndtere søvnforstyrrelser eller søvnløshed, som du oplever, ved at gøre nogle af disse måder!

  1. Sov i den rigtige position

Mødre bør ændre deres sovestilling for at få kvalitetssøvn. Det er meget vigtigt at kende den korrekte sovestilling under slutningen af ​​graviditeten, så moderen kan sove behageligt uden at forstyrre fosterets tilstand. Ved at lancere American Pregnancy Association er den bedste sovestilling for gravide kvinder at sove på siden.

Vi anbefaler at sove på venstre side for at øge mængden af ​​blod og næringsstoffer, der når moderkagen til det maksimale. Bøj begge knæ og glem ikke at placere en pude eller bolster mellem dine knæ. Denne stilling hjælper moderen med at reducere de rygsmerter, der mærkes.

2. Forbered ekstra puder

Ekstra puder er meget nyttige til at hjælpe mødre med at få behagelig søvn under sen graviditet. Du kan bruge den til at støtte din krop, når du vil læne dig tilbage, til at holde om maven eller til at putte den mellem benene, når du sover på siden. Mødre kan bruge almindelige puder eller specielle puder til gravide, som nu er tilgængelige på markedet.

Ved at lancere American Pregnancy Association er der i øjeblikket mange former for graviditetspuder, der kan bruges som støtte til at få en god søvnkvalitet. Barselspuder hjælper mødre med at reducere det ubehag, de føler, når de sover under graviditeten.

Læs også: Vertigo under graviditet, er det farligt?

3. Planlæg en lur

Hvis moderen føler sig mangelfuld om natten, så kan moderen sove om dagen. Det, der er vigtigt, er, at moderens søvnbehov bliver opfyldt, så moderens udholdenhed kan bevares, og kroppen bliver frisket op. Men husk, lur bør kun vare 1-2 timer. Hvis den er for lang, så vil moderen have svært ved at sove om natten.

4. Let motion

At have en graviditet betyder ikke, at du holder op med at træne. Ifølge American Pregnancy Association har let træning under graviditeten mange gode effekter på moderen, såsom at forbedre søvnkvaliteten, reducere rygsmerter, øge energien og humør , opretholde en god kropsholdning og styrke kroppen.

Lav let motion, såsom gåture, svømning, yoga eller graviditetsmotion. Der er ikke noget galt i at spørge fødselslægen direkte om den rigtige træning for gravide gennem ansøgningen .

5. Drik et glas varm mælk

At drikke et glas varm mælk kan hjælpe mødre til at sove godt. Indholdet af aminosyren tryptofan i mælk kan øge serotoninniveauet i hjernen, som får moderen til at falde i søvn. Ikke kun det, lancering fra MD-websiden, kan spise fødevarer, der er høje i kulhydrater og protein, også forbedre søvnkvaliteten hos gravide kvinder.

Læs også: Hold dig i form under graviditet, hvad skal du være opmærksom på?

6. Slap af

At slappe af under graviditeten kan hjælpe mødre med at reducere den angst og stress, de føler. Denne tilstand kan forbedre søvnkvaliteten og undgå søvnforstyrrelser, som generelt opleves af gravide kvinder. En undersøgelse fra 2015 i tidsskriftet Obstetric Medicine viste, at meditation og afslapning kan hjælpe med at reducere søvnløshed under graviditeten.

Nå, det er, hvad der kan gøres for at overvinde søvnløshed hos gravide kvinder. Husk, kvalitet søvn tid er meget nyttig til at understøtte sundheden for gravide kvinder og fostre. Så det er godt, at enhver søvnforstyrrelse skal løses med det samme, ja.

Reference:
American Pregnancy Association. Tilgået i 2019. Muligheder for graviditetspude til barsel
American Pregnancy Association. Tilgået i 2019. Sovestillinger under graviditet
American Pregnancy Association. Hentet 2019. Søvnløshed under graviditeten: Udsæt eller tab!
Medicinske nyheder i dag. Hentet i 2019. Hvad hjælper med søvnløshed under tidlig graviditet?
WebMD. Tilgået i 2019. Søvnproblemer i graviditeten
American Pregnancy Association. Tilgået i 2019. Motion under graviditeten