Hvad betyder det, når SGPT er højt?

, Jakarta - For at finde ud af, om leverfunktionen er nedsat, er der forskellige tests, der kan laves. Ligesom SGPT (Serum Glutamin Pyruvic Transaminase) for eksempel, som også har et andet navn Alanine Aminotransferase (ALT). SGPT er faktisk et af de enzymer, der produceres af leveren.

Som et enzym kan SGPT for det meste findes i leveren. Dette enzym vil normalt komme ind i blodbanen, hvis der er skader på leveren. Derfor kan resultaterne af SGPT-undersøgelsen bruges til at indikere en leversygdom.

Så det næste spørgsmål, hvad er det normale niveau af SGPT? Svaret er 7-56 enheder per liter serum. Denne værdi er dog faktisk usikker. Fordi det normale niveau af SGPT også kan påvirkes af køn. Hos mænd kan den normale grænse for SGPT være højere end hos kvinder.

Læs også: Kend vigtige fakta om SGPT-eksamen

Hvad hvis SGPT er højt?

Grundlæggende kan resultaterne af SGPT-undersøgelsen faktisk bruges til at opdage eventuelle skader eller forstyrrelser i leveren. En høj SGPT-værdi betyder dog ikke nødvendigvis, at der er et leverproblem eller en leversygdom. Fordi der er forskellige andre medicinske tilstande, der også kan indikeres gennem SGPT-værdien. For eksempel en muskelskade eller et hjerteanfald.

På den anden side, selvom SGPT-resultaterne viser normale niveauer, kan det ikke bruges som en garanti for, at en person er sikker mod leversygdomme eller -lidelser. En lav SGPT-værdi kan skyldes andre årsager. Faktisk kan SGPT-værdien hos mennesker med kronisk leversygdom konstateres at være normal. I det væsentlige, for at bekræfte diagnosen leversygdom (eller enhver sygdom), kræver det en række andre opfølgende undersøgelser anbefalet af læger.

Læs også: SGPT-undersøgelse kan påvise disse 7 sygdomme

Tips til at sænke SGPT-niveauer

Selvom det ikke er hovedkriteriet for tilstedeværelsen af ​​en alvorlig sygdom, skal resultaterne af undersøgelsen af ​​høje SGPT-niveauer stadig holdes øje med. Fordi det er et tidligt tegn på, at der er noget galt i din krop. Så hvordan kan man reducere SGPT-niveauer for at vende tilbage til det normale? Nogle af følgende tips kan prøves:

1. Anvend en sund kost

En sund kost er det første skridt til at sænke SGPT-niveauer. Anvend en diæt og drik rig på D-vitamin, fordi dette vitamin kan forhindre yderligere leverskader. Nogle fødevarer, der er høje i D-vitamin, er fisk, æg, mejeriprodukter, grønne grøntsager, æbler, appelsiner, levertran, korn og svampe.

2. Træn regelmæssigt

At dyrke motion regelmæssigt i 30 minutter hver dag kan forbedre leverens tilstand. Lav simple øvelser som jogging, rask gang og svømning. En aktiv krop har en tendens til at udskille toksiner, som er årsagen til høje SGPT-niveauer.

3. Undgå alkohol og cigaretter

Alkohol og cigaretter er meget dårligt for leversundheden. Begge kan forringe leverfunktionen. Toksiner og kemikalier i alkoholholdige drikkevarer og cigaretter trænger ind i blodbanen og forårsager leverskader. Undgå eller stop derfor med at drikke alkoholholdige drikkevarer og ryge.

Læs også: 10 ting, der kan gøre SGPT-niveauer højt

Det er en lille forklaring om SGPT. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge, Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald. Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!