Årsager til rengøring af tør ørevoks skal gå til ØNH

, Jakarta – Rengøring af ørevoks, især tør ørevoks, bør ikke gøres skødesløst. Under visse forhold skal denne type snavs renses af en ØNH-specialist (øre, næse og hals). Hvorfor det? Tidligere, vær opmærksom på, er der to typer ørevoks, nemlig våd ørevoks og tør ørevoks.

Faktisk spiller denne ørevoks en rolle i at forhindre, at fremmedlegemer trænger ind i høreorganet. Men nogle gange kan ørevoks også give problemer, hvis det er for meget og hober sig op. Derfor er det vigtigt at rense tør ørevoks regelmæssigt. Under milde tilstande kan behandling derhjemme udføres for at overvinde dette problem. Du skal dog til ØNH-læge, hvis der stadig samler sig tør ørevoks.

Læs også: Vær ikke for ofte, dette er faren for at plukke dine ører

Rengøring af tør ørevoks

Ørevoks kan tørre ud af at være i øregangen for længe. I stedet bør denne betingelse ikke ignoreres helt. Tør ørevoks, der samler sig, kan øge risikoen for blokering i øregangen. Under svære forhold kan blokeringen forstyrre hørefunktionen. Hvis det er tilfældet, skal du muligvis gå til en ØNH-læge for at få fjernet tør ørevoks.

Generelt vil lægen udføre øreskylning for at skylle tør ørevoks. Denne metode kan dog ikke lade sig gøre, hvis der er en skade eller forstyrrelse af trommehinden, fordi det kan føre til infektion og skade på hørefunktionen. Mens i forhold, der stadig er relativt milde, kan tør ørevoks renses med dråber. Målet er at stimulere voks ud af øret.

Du kan bruge naturlige øjendråber, såsom saltvand, olivenolie og kokosolie, som kan hjælpe med at blødgøre tør ørevoks, hvilket gør det nemmere at fjerne. Derudover kan du også bruge øredråber fra apoteket til at blødgøre ørevoks.

Læs også: 5 fakta om ørevoks

Desværre er mange mennesker ikke klar over, at rengøring af ørevoks ikke bør gøres skødesløst. Vanen med at plukke øret eller rense dette organ med en skarp genstand ind i øret. Dette kan faktisk få snavset til at gå dybere og øge risikoen for øreproblemer, såsom:

  • Høretab

Akkumuleret tør ørevoks kan blokere øregangen. Jo mere snavs der samler sig, jo større er risikoen for forstyrrelser i form af nedsat høreevne. Ikke kun det, denne tilstand kan også forårsage tinnitus, også kaldet ringen for ørerne.

  • Infektion og irritation

En ophobning af tør ørevoks, der efterlades uden opsyn, kan øge risikoen for infektion. Denne tilstand opstår på grund af væksten af ​​bakterier omkring ørevoksen. Desuden vil tør ørevoks, der samler sig, gøre rengøringsprocessen vanskeligere. Dette kan øge risikoen for irritation eller skade og blødning.

Derudover vil tør ørevoks, der samler sig, også øge risikoen for andre lidelser, fordi voksen gør det svært for læger at diagnosticere øresygdomme, der kan opstå.

Læs også: 6 måder at bevare øresundheden på

Dette skyldes, at opbygningen af ​​voks blokerer lægens udsyn, når man undersøger indersiden af ​​øret. Selvom det lyder trivielt, er rensning af ørerne faktisk en vigtig ting, selv visse forhold skal udføres af en ØNH-læge.

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Sådan fjerner du sikkert hårdt, tørt ørevoks.
Healthline. Tilgået 2020. Ørevoksopbygning og blokering.
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Hvad du behøver at vide om ørevoks.