Kræftsår er svære at hele, et tegn på mangel på C-vitamin

, Jakarta - Sprue er en oral sundhedssygdom, der er ret foruroligende. Årsagen er, at når kræftsåret rammer den mad eller drikke, der indtages, vil det være ret ømt. Selvom det ikke er farligt, kan kræftsår, der ikke går væk, være ret irriterende.

Årsager til Canker sår

Nysgerrig efter, hvad der får kræftsår til at dukke op? Her er nogle af årsagerne, så du kan undgå dem:

  • Skade eller beskadigelse af slimhinden i munden, der opstår på grund af utilsigtet bid af læberne, tænder, der er for skarpe, brug af seler eller tygning af hård mad.
  • Medicinske tilstande, herunder jern- eller vitamin B12-mangel, C-vitaminmangel, et svækket immunsystem (f.eks. på grund af HIV og lupus) og virusinfektioner såsom forkølelse, hånd-, mund- og klovsyge.
  • Årsagen til kræftsår skyldes også bivirkningerne ved at indtage lægemidler eller behandlingsmetoder, såsom nicorandil, betablokkere, ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID), kemoterapi og strålebehandling.
  • Indtagelse af visse fødevarer eller drikkevarer, såsom krydret mad og kaffe.
  • Der er hormonelle forandringer, som normalt opleves af kvinder, der kan opleve trøske under menstruation. Kræftsår kan også opstå, når en person føler sig rastløs eller stresset.

Men af ​​de flere årsager ovenfor er en af ​​de mest almindelige, fordi kroppen mangler visse næringsstoffer, hvoraf den ene er C-vitamin.

Læs også: Vær opmærksom, dette er sygdommen bag kræftsår på læberne

C-vitaminmangel forårsager sundhedsproblemer såsom trøske

C-vitamin, også kendt som ascorbinsyre, er et essentielt stof for kroppen. Dette næringsstof er almindeligt forekommende i frugt og grøntsager og tilsættes som en behandling for kræftsår og lidelser såsom hoste og forkølelse.

C-vitamin spiller en rolle i dannelsen af ​​kollagen, som er meget vigtigt for at støtte tandkødet. Beskadiget tandkød betyder, at kollagen ikke er i god stand, og det sker, fordi kroppen er frataget C-vitamin.

Ifølge Mark Moyad, MD, MPH, en ekspert fra University of Michigan, er mængden af ​​C-vitamin indeholdt i blodet en indikator for, om en person er sund eller ej. Mangel på C-vitamin kan give forskellige helbredsproblemer, fordi C-vitamin også er vigtigt for at styrke kroppens immunforsvar.

Læs også: Kan heles alene, hvornår kan Sprue bør behandles?

Vaner gør, at kræftsår er svære at hele

Der er dog også nogle ting, der gør kræftsår sværere at hele. Disse omfatter:

  • Manglende opretholdelse af tand- og mundhygiejne. Trøske er en tilstand, der skyldes forekomsten af ​​en svamp i munden. Når væksten øges, opstår der en infektion i området af tænderne og munden, som så er kendt som trøske. Så hvis du er doven til at rense mundhulen, forårsager dette, at kræftsår ikke heler.
  • Dehydrering. Hvis kroppen er dehydreret, falder produktionen af ​​spyt også. Faktisk indeholder spyt enzymer, der kan kontrollere væksten af ​​bakterier i munden. Af denne grund skal du altid opfylde dine daglige vandbehov, især når du har kræftsår.
  • Doven indtagelse af frugter og grøntsager. For at fremskynde helingen af ​​kræftsår, skal du indtage nærende fødevarer og højt indhold af V-vitamin. Du kan indtage frugt og grøntsager for at fremskynde helingsprocessen af ​​kræftsår, der opleves. Nogle frugter og grøntsager, der er gode til indtagelse, når kræftsår omfatter appelsiner, bananer, papaya og grønne grøntsager, der indeholder folinsyre, såsom spinat og asparges.
  • For meget forbrug af krydret mad. Spise krydret mad er faktisk ikke hovedårsagen til kræftsår. Men hvis du spiser for meget, kan det have en varm effekt på kroppen, som så forstyrrer fordøjelsessundheden og udløser indre varme. Hvis du hurtigt vil blive rask af kræftsår, så undgå først at spise krydret mad.

Læs også: 3 fødevarer til at forhindre trøske

Hvis du vil vide tricks til at forebygge og behandle kræftsår, kan du spørge lægen gennem ansøgningen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Forslag kan modtages praktisk vha Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu!