Hvor vigtig er folinsyre, når du gennemgår et graviditetsprogram?

, Jakarta - Folinsyre er et vandopløseligt vitamin B9. Folinsyre kan fås fra fødevareingredienser eller i form af kosttilskud. Folat spiller en vigtig rolle i produktionen af ​​røde blodlegemer. Dette er en type vitamin, der stærkt anbefales til forbrug af gravide kvinder, selv for par, der gennemgår et graviditetsprogram.

Så hvorfor er dette vitamin meget vigtigt at indtage under graviditeten og er nødvendigt for gravide kvinder? Dette er årsagen.

Læs også: Kend de bedste vitaminer og kosttilskud at tage under Promil

Hvor vigtig er folinsyre under graviditet?

Læger vil helt klart anbefale dig at tage folinsyre, når du beslutter dig for at gennemgå et graviditetsprogram. Lancering fra WebMD, s En undersøgelse viste, at kvinder, der tog folinsyre i mindst et år, før de blev gravide, kunne sænke deres chancer for at få en tidlig fødsel med 50 procent eller mere.

CDC anbefaler, at kvinder begynder at tage folinsyre hver dag i mindst en måned før de bliver gravide og hver dag, når det er fastslået, at de er gravide. CDC anbefaler også, at alle kvinder i den fødedygtige alder tager folinsyre hver dag. Under den tidlige udvikling af fosteret hjælper folinsyre med at danne neuralrøret. Folinsyre er meget vigtigt, fordi det kan hjælpe med at forhindre nogle større fødselsdefekter i barnets hjerne (anencefali) og rygsøjle (spina bifida).

Fødselsdefekter er meget modtagelige for at opstå i de første 3-4 uger af graviditeten. Så det er vigtigt at tage folinsyre i de tidlige stadier af graviditeten, når barnets hjerne og rygmarv er under udvikling.

Hvor meget folinsyre skal du tage under graviditet?

Den anbefalede dosis til alle kvinder i den fødedygtige alder er 400 mikrogram folat dagligt. Hvis du tager et multivitamin hver dag, så sørg for at tjekke det for den anbefalede mængde. Efter at være blevet erklæret gravid, skal du stadig tage 400 mikrogram folinsyre de første tre måneder.

Læs også: Fordele ved at kontrollere sæd før graviditetsprogram

Når man træder på den fjerde til niende måned af graviditeten, øges folatdosis til 600 mikrogram pr. dag. Efter fødslen eller amning anbefales det at få 500 mikrogram folat hver dag.

Forskellige kilder til folinsyre

Folinsyre findes let i forskellige fødevarer, såsom brød, morgenmadsprodukter og majsmel. Udover at spise mad, kan du også få folinsyre fra vitaminer eller kosttilskud, der indeholder folinsyre. De fleste håndkøbsvitaminer og kosttilskud indeholder generelt den anbefalede daglige mængde folinsyre til fertile kvinder, som er 400 mikrogram.

Disse vitaminer og kosttilskud er nemme at finde i de fleste apoteker og dagligvarebutikker. Før du køber, skal du sørge for at tjekke etiketten på flasken for at sikre dig, at vitaminer og kosttilskud indeholder 100 procent af den daglige værdi af folinsyre, som er 400 mikrogram. Du skal også konsultere en læge først, før du køber vitaminer og folattilskud, der sælges på markedet.

Læs også: Beslutning om IVF, her er proceduren

Har du brug for at spørge om dette, kan du kontakte lægen via ansøgningen . Gennem denne applikation kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald . Det ville være bedre, hvis du spiser fødevarer, der indeholder folat sammen med vitaminer eller folattilskud.

Reference:
CDC. Tilgået 2020. Folinsyre.
WebMD. Tilgået 2020. Folinsyre og graviditet.
NHS. Tilgået 2020. Hvorfor har jeg brug for folinsyre under graviditet?.