Pas på bump på tungen, da det kan være et symptom på Covid-19

, Jakarta - Spredningen af ​​COVID-19-sygdommen bliver stadig sværere at kontrollere, da antallet af tilfælde stiger hver dag i Indonesien. Denne lidelse kan have forskellige virkninger på hver person, nogle oplever intet og andre oplever alvorlige lidelser. Derfor er der behov for tidlig undersøgelse, så alvorlige påvirkninger kan overvindes fra starten.

En måde at håndtere denne lidelse hurtigt på er at se på de symptomer, den forårsager. Symptomerne forårsaget af COVID-19 er dog så forskellige, at det er muligt at fejldiagnosticere. Et af de nye symptomer, der kan opstå hos en med corona-virus, er en klump på tungen. Find ud af mere om disse symptomer her!

Læs også: Inficeret med Corona Virus, hvornår vil symptomerne ophøre?

Nye symptomer på COVID-19, klump på tungen

Alle risikerer at blive smittet af corona-virussen, som indtil videre ikke findes nogen kur mod det. Derfor er der behov for hurtig reaktion, så infektioner forårsaget af virussen ikke spredes bredt i kroppen. En måde, man kan gøre for at kunne opdage COVID-19 lidelser hurtigt, er at se de forårsagede symptomer.

Citeret fra Solen som er et medie fra England, et af de nye symptomer, der kan opstå, når nogen har COVID-19, er en klump på tungen. Denne undersøgelse blev udført i Spanien, som har analyseret 666 personer med corona-virus. Disse mennesker blev også diagnosticeret med mild til moderat lungebetændelse. Gennemsnitsalderen for personer, der er smittet med coronavirus, er 56 år, hvoraf mere end halvdelen er kvinder.

Nogle af de undersøgte oplevede symptomer på COVID-19 i form af mukokutane manifestationer (immunmangelsyndrom), der opstod i deres hænder og fødder. Omkring 1 ud af 4 personer med lidelsen udvikler udslæt i munden og forbigående lingual papillitis. Udslæt eller små knopper på tungen forårsager rød eller hvid irritation.

Læs også: Pas på Happy Hypoxia, de nye symptomer på dødelig COVID-19

Citeret fra International Journal of Infectious Diseases , er det anført, at den skade, som corona-virussen forårsager på luftvejene og andre organer er relateret til distributionen af ​​receptorer angiotensin-konverterende enzym 2 (ACE2) i det menneskelige kropssystem. Derfor kan celler med fordelingen af ​​ACE2-receptorer blive værtsceller for vira og kan forårsage betændelsesreaktioner i omgivende organer og væv, såsom tungeslimhinden og spytkirtlerne, som til sidst giver klumper.

Ud over et udslæt, der opstår på tungen, forekommer denne lidelse også på nakke, bryst, hænder og fødder. Det udslæt, der dannes, kan skifte farve fra rødt til lilla og mistænkes for at være et symptom på COVID-19. Alligevel indikerer alle disse symptomer ikke nødvendigvis, at du er smittet med corona-virussen. Det er godt, hvis din krop oplever disse symptomer, få dig selv tjekket med en hurtig- eller vattest.

Det er diskussionen om klumper på tungen, der kan være et symptom på COVID-19. Hvis du oplever ubehag, og der er en klump i smagsløgene i munden, er det derfor en god idé at få dig tjekket med det samme. På den måde kan der udføres hurtigere håndtering for at undgå eventuelle dårlige effekter, der kan opstå.

Læs også: Sådan håndterer du Corona med og uden symptomer

Så hvis du stadig har spørgsmål til de symptomer, der kan opstå, når du har COVID-19, kan lægen fra Dr klar til at hjælpe. Du skal bare drage fordel af funktionerne Snak eller Stemme/videoopkald på app for nem adgang til sundhed hvor som helst og når som helst. Hvad venter du på? Hent appen lige nu!

Reference:
Solen. Adgang til 2020. Små buler på TONGUE kan være et nyt coronavirus-symptom, man skal være opmærksom på, advarer læger.
ScienceDirect. Tilgået 2020. Orale slimhindelæsioner hos en COVID-19-patient: Nye tegn eller sekundære manifestationer?