6 fødevarer at undgå under menstruation

, Jakarta – Menstruation kan gøre kvinder utilpas ved at udføre deres daglige aktiviteter. Problemet er, at denne månedlige gæst kan lave humør kvinder bliver nemme at ændre, mavesmerter eller kramper, oppustethed, smerter i brysterne og endda migræne.

Dette skyldes, at under menstruationen trækker livmodervæggen sig sammen, hvilket komprimerer de omgivende blodkar. Tilsyneladende er der flere typer fødevarer, der gør de menstruationssmerter, du oplever, værre. Hvad som helst?

  1. Koffeinholdig mad og drikke

Forfatter Recept til naturlige kure, James F. Balch og Mark Stengles afslørede, at indtagelse af fødevarer og drikkevarer, der indeholder koffein, såsom chokolade, kaffe, te og læskedrikke, kan give symptomer, der normalt opstår under menstruation, såsom ændringer i humør og brystsmerterne bliver værre.

På den anden side hjælper begrænsning af forbruget af koffeinholdige fødevarer og drikkevarer med at lindre menstruationssymptomer. Så før og under menstruation anbefales det at drikke mere vand og urtete, så kropsvæsken bevares.

Læs også: Uregelmæssig menstruation, hvad skal man gøre?

  1. Forarbejdet hvede

Forarbejdet hvede er ikke så sundt som ren hvede, fordi de fleste af næringsstofferne i den er gået tabt på grund af forarbejdning. Citeret fra siden SFGate, indtagelse af raffinerede korn, såsom kager, hvidt brød, kiks under menstruation forstyrrer blodsukkeret og din appetit.

Så i stedet for at spise raffinerede korn, skal du vælge fødevarer, der bruger fuldkorn som f.eks havregryn og brune ris under menstruation.

  1. Fødevarer, der indeholder mættet fedt

En måde, der er ret effektiv til at mindske mavesmerter under menstruation, er at undgå fødevarer, der indeholder højt mættet fedt, hvoraf den ene er fastfood.

Undersøgelser offentliggjort i Journal of Family Medicine and Primary Care afsløret, er dysmenoré meget mere almindelig hos piger, der konsekvent spiser fastfood. Disse fødevarer har et højt indhold af mættede fedtsyrer, som påvirker omsætningen af ​​progesteron i menstruationscyklussen.

  1. Fedtrig mad

Fødevarer, der indeholder mættet fedt, bør undgås. Undgå også mad med højt fedtindhold. Typer af fedtholdige fødevarer menes at øge hormonet østrogen i kroppen, så du under menstruation mærker smerter i dine bryster og luft i maven.

Så du bør indtage fedtfattig mad såsom frugt, grøntsager og fedtfattigt kød under menstruationen. Du kan også spørge lægen gennem ansøgningen om fedtfattige fødevarer, der bør indtages.

Læs også: Kvinder har brug for at vide, disse er 2 typer af menstruationsforstyrrelser

  1. Dåse og forarbejdet mad

Du rådes også til at holde dig fra dåsemad og forarbejdede fødevarer i et stykke tid, fordi begge typer fødevarer indeholder høje niveauer af natrium, som kan give luft i menstruationen. Prøv at spise nærende naturlige fødevarer såsom grøntsager, nødder og fisk.

  1. Sødt mad

Ja, under menstruation har du en tendens til at ville spise søde fødevarer. Men indtagelse af chokolade og is under menstruation vil faktisk få blodsukkerniveauet til at blive ustabilt, hvilket påvirker humørsvingninger eller humørsvingninger, citeret fra Healthline . Hvis du vil spise søde fødevarer, skal du vælge søde fødevarer, der er sunde og fedtfattige såsom frugt eller yoghurt.

Læs også: Kvinder skal vide, hvordan man slipper af med menstruationssmerter

Nå, det er 6 typer mad, som du bør undgå, når du har menstruation. Oplever du menstruationsforstyrrelser, der ikke forsvinder, kan du bruge applikationen til behandling på nærmeste sygehus, du ved!

Reference:

Healthline. Tilgået 2020. 16 fødevarer at spise (og nogle at undgå) i løbet af din menstruation.

Negi, Priyanka, et al. 2018. Besøgt 2020. Menstruationsabnormaliteter og deres sammenhæng med livsstilsmønster hos unge piger i Garhwal, Indien. Journal of Family Medicine and Primary Care 7(4): 804-808.

SFgate. Hentet 2020. Mad du skal undgå under din menstruation.