Kend de tidlige symptomer på ringorm på fødderne, der kan være synlige

, Jakarta - Ringorm er en form for svampeinfektion. Omkring 300 typer svampe har potentiale til at inficere mennesker, og ringorm er en af ​​de mest almindelige. Ringorm er meget smitsom og kan overføres mellem mennesker og dyr. Ejere af hunde og katte, mennesker med svækket immunforsvar og børn har høj risiko for at få ringorm.

Ringorm forårsager et rødt, skællende udslæt, der normalt dannes i cirkulære eller ringformede pletter. På steder som hovedbunden, hænder og fødder, lysken eller skægområdet kan ringorm fremstå som skællende og kløende. Fodområdet er også en af ​​de kropsdele, der ofte forekommer ringorm. Hvordan er symptomerne?

Læs også : Disse 3 hudsygdomme kan opstå ubevidst

De tidlige symptomer på ringorm på fødderne er synlige

Ringorm i foden er også kendt som tinea pedis, eller mere almindeligt, fodsvamp. Mindre ofte påvirker fodsålerne, mellem tæerne og omkring tåneglene. Symptomerne varierer fra milde til meget ubehagelige.

Nogle af de specifikke symptomer på ringorm i fødderne er synlige, nemlig:

  • Kløe, brændende eller stikkende mellem tæerne eller fodsålerne.
  • Der opstår kløende blærer.
  • Revnet hud mellem tæerne eller fodsålerne.
  • Tør hud på sålerne eller siderne af fødderne.
  • Rødlig hud.
  • Tånegle er misfarvede og ser knuste ud.
  • Dårlig fodlugt.

Atleter er også tilbøjelige til at få ringorm i fødderne, fordi svampen ofte lever på fugtige overflader, såsom svedige sneakers eller omklædningsrumsgulve. Mænd og teenagere har også høj risiko for at udvikle ringorm på fødderne. Mennesker med ringorm i fødderne kan også sprede det på håndfladerne, når de rører ved det berørte område.

Læs også: 5 naturlige midler til at helbrede fnat

Ringorm i fødderne kan behandles og forebygges

Hvis du får ringorm på fødderne, bør du straks søge læge for en lægeundersøgelse og behandling. Du kan bestille tid hos en læge på det nærmeste sygehus gennem ansøgningen uden at skulle stå i kø.

Læger skal diagnosticere ringorm efter en visuel undersøgelse af fødderne. Lægen kan også skrabe en lille mængde af ringorminfektionen til undersøgelse i et laboratorium for at fastslå årsagen.

Selvom ringorm ikke er en alvorlig sygdom, kan denne tilstand vare længe i alle dele af kroppen. Med korrekt behandling kan ringorm gå væk på omkring 2 uger. De mest almindelige behandlingsmuligheder er cremer, sprays, geler eller pulvere.

Du kan få ringorm på fødderne, hvis du kommer i kontakt med svampen, når dine fødder er våde eller fugtige. Her er nogle måder at forhindre ringorm på, nemlig:

  • Bær klipklapper på offentlige badeværelser eller omklædningsrum.
  • Vask dine fødder regelmæssigt med sæbe.
  • Undgå at dele sokker eller sko.
  • Tør dine fødder helt, før du tager sokker eller sko på.
  • Skift sokker, når de er fugtige.
  • Undgå at røre ved dine fødder, når du behandler en ringorminfektion. Infektionen kan sprede sig til hænderne.

Læs også: Naturlige ingredienser til behandling af ringorm

Du kan få ringorm i næsten alle dele af din krop, inklusive dine fødder. Ringorm, der opstår på fødderne, kaldes fodsvamp. Håndkøbs- og receptpligtige svampedræbende cremer er den mest almindelige behandling for ringorm i fødderne. Antifungal medicin er ofte effektiv, men i alvorlige tilfælde kan din læge anbefale receptpligtig medicin.

Bor sjældnere i et fugtigt miljø. At undgå direkte kontakt med gulvene i offentlige badeværelser og omklædningsrum er en af ​​de bedste måder at undgå ringorm på.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Kan du få ringorm på fødderne?
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Symptomer på ringorm